Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moja__córka___zębulinka

ślinienie - mamy niemowląt, proszę wejdźcie !

Polecane posty

mam takie pytanie dotyczące ślinienia sie dziecka: moja córka ma 7,5 miesiaca. Od czwartego miesiaca zaczęła sie strasznie ślinic (zęby pojawiły się w piątym miesiącu). Od tego 4-go miesiąca slini sie non stop, od dwóch miesiecy nie wychodzą jej nowe ząbki a ona ciagle sie ślini, dosłownie co pół godziny musze jej zmieniac śliniak, to wyglada tak jakby w ogóle nie polykała sliny. Czy to normalne? czy niemowle slini sie tak ciągle czy tylko jak wyżynają sie zęby? Moze to głupie pytanie ale mnie zastnawia to jej ciągłe slinienie.

up

Gość blueberrymuffin
normalne i część śliny pewnie połyka, ale tego jest tyyyyyle że hej

o fajnie że ktos odpowiedzial :) dziekuje Ci, :)

To normalne nie przejmuj się ;-) Mój synek miał tak samo od 3 msc zycia takie slinotoki ze nie wyrabialam ze sliniaczkami i wycieraniem i towarzyszylo mu to caly czas nawet w przerwach jak zabki nie wychodzily. Teraz bedzie mial 15msc i od pewnego czasu duzo mniej slini moze dlatego ze u gory ma juz prawie komplet zabkow tylko kilka na dole brakuje ale obawiam sie ze slinienie moze wrocic ;-) Wszystko jest w najlepszym porzadku jak dobrze pojdzie to po roczku bedzie juz lepiej :)

dziekuję Wam :) to moje pierwsze dziecko i nie miałam pojęcia jak to wyglada, mysląlam że dzieci się slinia tylko przy wyżynaniu zębów uspokoiłyscie mnie :)

ślinianki się rozwijają też oprócz zębów ja do około 11 miesiąca trzymałam Lal w sliniaku non stop jak swinia cały czas mokra bluzka i co do rączki to do buzi

Gość jestem w domu..
to normalne to raz, bo zeby a drugie czytalam ze dzieci nie umieja jeszcze opanowac nadmiaru sliny..