Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwietniowa mama

Porada dotycząca ubioru

Polecane posty

Gość kwietniowa mama

Witam. Wiem,że ten temat był już wiele razy wałkowany i znajdą się mamy które mi dokopią, że nie potrafię ubrać dziecka ale proszę te życzliwe mamy o radę bo to moje pierwsze maleństwo. Mały ma 3,5 miesiąca i dziś mamy 21 stopni i lekki wiaterek. Mam dylemat jak go ubierać. Wczoraj miał na sobie taki zestaw: body z długim rękawkiem+śpiochy+bluza welurowa+ lekki polarowy kombinezon z łapkami + bawełniana czapeczka+kocyk w gondoli (jakby co) nie wiem czy to nie za ciepło czy ok dziś chcę go ubrać bez kombinezonu czyli body krótki rękaw + lekki pajacyk+ dresik welurowy + skarpetki i czapeczka jak myślicie wystarczy? darować sobie kombinezonik? Dziekuje za pomoc:)

Gość tasia216
ubierz lzej,reszte ciuszkow mozesz wziasc ze soba.Sprawdzaj dziecku czy ma cieply nosek .Jak zobaczysz ze zimno to mozesz zalozyc dodatkowo jakas bluze lub cos innego.

Gość tasia216
a i dla takiego maluszka to stanowczo jakas cieniutka czapeczke,chociaz letnia.

Gość zonaKraka
Szczerze mówiąc, ja swojego- młodszego- przy takiej temperaturze ubierałam jak w domu, przeważnie body i bluzeczka+ spodnie i skarpetki, i brałam lekki kocyk do wózka, jak było mu chłodno albo zasypiał to przykrywałam. W domu miałam podobną temperaturę, a w gondoli jakoś specjalnie nie wieje. No chyba że masz naprawdę mocny wiatr, to taka cienka osłona do wózka i postawiona budka.

Gość b.e.a.t.a
Jesli faktycznie jest 21 stopni, to ubierz dziecko tak jak jest ubrane w domu, jak bedzie za zimno przykryj kocykiem.

Gość b.e.a.t.a
A w ogole to (ok, moze bede niezyczliwa) skad Ci przyszly do glowy te wszystkie pajacyki, dresiki, skarpetki skoro jest tak cieplo? Nie mozesz wszystkiego tlumaczyc niedoswiadczeniem.

Gość zonaKraka
Nie wiesz czy nie za ciepło był wczoraj ubrany- akurat w gondoli często karczek i tak jest cieplutki jak dziecko na plecach leży, ale wystarczy pomacać klatkę piersiową, pod pachami- jak jest gorący i zgrzany to jest mu za ciepło. No i czerwona buzia to też oczywisty sygnał.

Gość kasia mammunia
ten kombinezon jest już naprawdę zbyteczny przy 29 st.

Gość kasia mammunia
przy 20 st miało być. 9 jest blisko 0 na klawiaturze :)

Gość majerankowa
slabo mi jak widze taki opis: jest 40 stopni i nie wiem czy w kombinezonie bedzie mu dobrze? a moze za cienko go ubralam? :o

Gość tymooszka
Moj syn ma 2 miesiace i chyba by sie ugotowal w takim zestawie. Ja go co prawda nosze w worku,znaczy nosidle,ale u ciebie za to by byl lekki koc i wyjdzie na to samo. Zakladam mu body z krotkim rekawem,koszulke z dlugim i spodnie lekkie bawelniane. no i skarpety plus lekka czapka -od slonca