Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega weseela

70 osob na weselu, 13 tys z koper. Malo, duzo czy normalnie?

Polecane posty

Gość mega weseela

pytanie jak w temacie.

Gość taka jeddnaa
Mało, u mnie było 78 osób i uzbierałam 18 tys. zł :)

koleżanka miała 75 osób bodajże i zebrali trochę ponad 20tys przy wydanych 40tys.. my będziemy mieli na weselu ok.80 osób. wydamy na ślub i wesele ponad 30tys. ale nawet nie liczę że połowa choć połowa mi się zwróci...

Gość dtrykrvrehynmfbvrtehf
raczej mało. u nas 100 osób= 22tys

Gość Wredna menda
Dużo, mało, a jakie to ma znaczenie??? Udało się wszystko?? Jesteś zadowolona? Dali, ile mieli. Policz sobie, ile wyszło na jedną osobę, to będziesz wiedziała.

Gość Marokanka88
U nas było 56 osób i dostaliśmy 18 tysięcy , nie licząc rodziców oczywiście.

Gość bb do skóry
U mnie było 76 osób i uzbierałam 24 tys. zł

Gość paulanka
Kurcze, naprawdę dużo uzbierałyście. Ja mam w tym roku ślub na 50 osób, ale myślę że nie zbierzemy więcej niż 7-8 tys. W sumie to jednak mało ważne dla mnie ;)

Gość u mnie było 81 osób
zebraliśmy trochę ponad 30 tyś!!!! byliśmy w szoku! bo się nie zapowiadało !

Gość Maja Konstancja
My mieliśmy 73 i otrzymaliśmy około 13tyśięcy + z 10prezentów (mniej lub bardziej trafionych..)

Gość wedding ekspert 1
Zawsze można przecież podnieść dochody. Panna młoda ma zwykle najwięcej okazji. Myslę, ze ok. 1 tys. PLN za numerek to wyważona cena.

Gość Projekt Życie
Moim zdaniem to niedużo.

Gość dfgf54g
a moim zdaniem to sporo, podejrzewam, że jak będę wychodzić za mąż to właśnie tyle też uzbieram, ale osób będę miała więcej :)

Gość bgbgfbfb
My mieliśmy na weselu 90 osob i uzbieraliśmy 36 tys zł

Gość paulanka
No nie wierzę, że aż tyle dostajecie. U mnie rodzina i znajomi raczej niezbyt majętni, pewnie średnio dostaniemy 300 zł od pary, co przy 25 parach (50 osób) da jakieś 7,5 tys. Jak będzie więcej niż 8 tys. to będę zaskoczona. Wesele na pewno się nam nie zwróci.

Gość bgbgfbfb
A u nas jest odwrotnie, to my w rodzinie jesteśmy najbiedniejsi, akurat tak się złozyło że moja rodzina i rodzina mego męża na dochody nie narzekają. I naprawde tyle dostaliśmy, a jeśli kłamię to niech mnie opryszczy i włosy wypadną :)

Gość ,dldkdsdjkdksdjkjdksjkd
Może nie mało, ale dużo też nie. Wychodzi średnio 370zł od pary. Czasem chrzestni dają 2, 3 tys. także bez rewelacji. Ale czy to ważne?

Gość zeen
znam kogoś kto mysli ile wyniosą koszta rozwodu o orzekaniu o winie ...

Gość bez kopert od rodzicow
EE ale nie wliczajcie w to rodziców. Nam rodzice dali moi 7 tysięcy teściowie 8 tysięcy a od gości 15 tysięcy co razem daje 3o tysięcy!! I jak powiem, że ja na wesele od 84 osób dostałam 30 tysięcy to też każdy będzie w szoku. Wiadomo, że rodzice wyprawiają wesele, a jak nie to dają dużo większe koperty niż goście stąd taka wielka suma. Nam rodzice właśnie dali sporo w koperty. Ale uważam, że tej sumy nie powinno się uwzględniać. Także my od 84 osób,albo 80 bo bez rodziców dostaliśmy 15 tysięcy i to jest miarodajna kwota:)

Gość bgbgfbfb
Ja nie wiem czy ktokolwiek tu wliczał koperty od rodziców, my na pewno nie. zresztą nam rodzice zasponsorowali wesele

Pani Smakowita, napisała, że od samych roodziców będzie mieć lub miała 17 tysięcy. I ogólnie mnie się wydaje, że gdy ktoś otrzymuje przy ilości osób poniżej setki (60-90) powyżej 30 tysięcy to raczej na pewno maczali w tym palce rodzice z hojnością. Tak jak u nas. Bo bez rodziców nigdy nie przekroczylibyśmy na pewno 30stki, a na pewno i 20stki. Dlatego wydaje mi się, że ludzie piszący nawet o 36 tysiącach przy takich małych weselach to raczej mało realne by to były koperty po prostu od gości.

Gość internetowy poeta
Jaki jest sens zapraszania rodizny z ktory sie widuje raz na 30 lat? Jaki sens wydawania kasy na impreze jak i tak to sie nie zwroci? Wytlumaczcie mi jaki jest sens?

Gość internetowy poeta
Doadtkowo nie wiem jak wy ale u mnie np rodzina wcale nie jest bogata. Wiem ze tkaie wydarzeni nadwyrezylo by budzet. nie lepiej za te wydane na wesele 40 tys zlotych wplacic i miec mniejszy kredyt na mieszkanie ? Gdzie sens gdzie logika .

Gość u nas:
My na swoich weselu otrzymaliśmy 19 kopert. Reszta to były prezenty. I uzbierało się 11 tysięcy. Na weselu były najbliższa rodzina i średnio dawali nam po 500-800 zł. Chrzestnych na weselu nie mieliśmy, rodzice zapłacili za restaurację także też nic nam nie dawali już więcej.

Gość bgbgfbfb
Dlatego wydaje mi się, że ludzie piszący nawet o 36 tysiącach przy takich małych weselach to raczej mało realne by to były koperty po prostu od gości. xxx czmeu nikt nie wierzy?? piszę prawdę. to były same koperty od gości, wliczając rodzeństwo i dziadków, ale bez rodziców. BYło 90 osob i zebraliśmy 36 tys zł. Przysięgam na moje życie.

Gość bgbgfbfb
a zresztą od rodziców nic nie dostaliśmy bo rodzice płacili nam za wesele

Gość Marokanka88
My mieliśmy 56 osób i dostaliśmy tak jak wcześniej już pisałam 18 tysięcy. Moi rodzice zrobili nam wesele, a ojciec męża dał nam 20 tysięcy .

bgbgfbfb - Skoro tak piszesz to zapewne tak było, mieliście zatem gości z mega gestem :)

Gość gość
My dostalismy 2 miliony