Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietkowamini

dukan moje obawy i ból pleców

Polecane posty

Gość dietkowamini

Kochane odchudzam sie dietka 1000kscal i staralam sie jesc sporo bialka ale jadlam tez inne rzeczy, od kilku dni jestem na samym bialku i wczoraj pierwszy raz w zyciu poczulam bol z lewej strony pleców na dole przy biodrze, czy to nerki??????????????????/ czy ktos mial klopoty z dukanem jakie sa objawy bo mnie to przeszlo, planowalam pociagnac samo bialko dzis 3 dzien..

Gość dietkowamini
czy to mozliwe zeby cos mi sie stalo jesli np raz w miesiacu sobie strzele 5 dni samo bialko, kg ;lecą az milo :)

Gość była dukająca
Dukan jest fajny - bo faktycznie się chudnie, ale po jakimś czasie waga wraca, często z dodatkiem. Sama wybrałam kiedyś taką dietę bo szybko się chudnie, ale niestety, wyniszcza organizm. Przy długim stosowaniu (a jeżeli stosujesz ją dokładnie, czyli wszystkie fazy to trwa długo) możesz mieć problemy ze wzrokiem, nerkami, a nawet mózgiem, bo nie dostarczasz organizmowi potrzebnych składników do normalnego funkcjonowania. Szczerze mówiąc odradzałabym Ci Dukana. Najważniejsze przy odchudzaniu jest racjonalne odżywianie - chudniesz powoli ale na stałe i przede wszystkim zdrowo. W Dukanie chudniesz szybko, ale po maksymalnie 4 latach waga wraca. I jest niezdrowa. Nie wiem, czy warto ją prowadzić, szczególnie jeżeli już odczuwać pewne problemy.

Gość dietkowamini
dzieki za wypowiedz ale ja dukana nie chce stosowac, chce wiedziec czy stosujac 4-5 dni samo bialko cos ma prawo mnie bolec albo sie stac? mam do schudniecia naprawde juz niewiele, wczesniej bylam na 1000 kcal bardzo zdrowa dietka

Gość była dukająca
Też myślę, że 1000kcal jest dużo zdrowsza niż dukan. Jeżeli nie chcesz stosować Dukana to nie prowadź białka przez kilka dni, bo to co przez te kilka dni zrzuciłaś wróci bardzo szybko. I myślę, że Twój ból może mieć coś wspólnego z przyjmowaniem samego białka.

Gość dietkowamini
na 1000kcal z mojej wagi czyli rozmiaru s na xs jest bardzo ciezko schudlam 2 kg ale waga stanela, dzieki bialkowi poleci w 4 dni z 1-2 kg a potem znów 1000kcal wiec nie martwie sie o jojo