Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brooklea

Zaczynamy Starania o Dzidzie zaraz Po Tabletach zapraszam do Wypowiedzi

Polecane posty

Gość Brooklea

zaczeslismy sie starac o dzidziusia , 12 Dni temu odstawilam Tabletki i zaczeslismy dziala odrazu , i wlasnie tu Moje pytanie - Udalo sie jakies pani zajsc w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek ? czy byl to dluzszy czas ? bo wiadomo jaki wplyw maja tabsy na ogranizm ... CZekam na mile odpowiedzi :)

Gość nie widzę problemu
a jaki niby wpływ na organizm mają tabletki antykoncepcyjne poza czasowym zatrzymaniem owulacji? brane zgodnie z zaleceniami lekarza, po szczegółowych badaniach i przy regularnych kontrolach powinny robić wyłącznie to do czego zostały wymyślone - zapobiegać ciąży.

Gość brooklea
Powinny ale sa rozne organizmy i wplyw moga miec rozny , rok to dlugo ja bym chciala juz , mam nadzieje ze sie uda ... moze wiecej mamusiek sie wypowie ....

Gość coooo?????????????
brooklea rok to dlugo ? dziewczyno ludzie sie staraja po 4-5 lat i dluzej o dziecko nieraz a ty piszesz ze rok to dlugo:O

Gość brooklea
Ja wiem , poprostu ja bym chciala juz a wiem ze czym bardziej bede chciala tym to wszystko bedzie dluzej trwalo ...

Gość autorkoo a co zrobisz
jak przyjdzie ci dajmy na to sie starac np 3-4 lat co zrobisz? powiesisz sie?

Gość brooklea
Oczywiste ze nie .... tylko wlasnie przeraza mnie fakt ze moze to dlugo potrwac , tym bardziej ze we wrzesniu poronilam ... boje sie tez ze to moze sie powtorzyc ....

Gość dfgdfgdjapierdole
"dzidzia" co za słownictwo niektóre baby są beznadziejnie infantylne

Gość onaa28
dziewczyny dla kobiety ktore staraja sie o bobasa rok to jest naprawde dlugo - ja tez sie staram i wydaje mi sie ze to juz wieki a to dopiero poczatki starana :/ te ciagle myslenie jest dobijajace :/ wiem ze kobiety staraja sie o bobasa pare lat - i wyobrazam sobie jak to je meczy psychicznie :( moja kolezanka starala si 2,5 roku i nic !!! dopiero jak wmowila sobie ze napewno jest bezplodna i juz zapomniala o tym wszystkim to wpadla hihi :) teraz jest 11 tyg ciazy :) ja odstawilam tab anty 5 miesiecy temu - okres po ich odstawieniu zawsze spoznial mi sie pare dni - teraz nie wiem co sie dzieje !! wogole go nie dostalam i nie zapowiada sie zebym go dostala :/ ostatni stosunek bez zabezpieczenia mialam 18 dni temu - bylam pewna ze jestem w ciazy - zrobilam test - wyszedl negatywny no i teraz tak sie zastanawiam co jest nie tak :/ moze test byl jakis wadliwy ? moze nie mam okresu przez odstawienie tab - ale to raczej nie to bo odstawilam je 5 miesiecy temu

Hej :) u mnie trwało to dość dlugo. Tabletki odstawilam w czerwcu ubiegłego roku a w ciaze zaszlam w lutym tego roku :) czyli 8 miesiecy. Wydawalo mi sie ze po tabletkach anty nawet łatwiej jest zajsc, a tu prosze... No ale mozliwe ze za bardzo sie "spinalismy" z moim chlopakiem. A kiedy odpuscilismy temat, to sie udalo :) zycze powodzenia...

Gość MATKO NIE TAK SZYBKO!!!!
kobieto opanuj sie!!! NIE WOLNO tak szybko sie starac od razu!! Ja zanim sie postaralismy bylam u 3 roznych ginekologow (mieszkamy w UK) i pwoedzieli ze jak nie chce kmplikacji i blizniat mamy odczekac conajmniej 3 mies!!! NAJPIERW sie dowiedz a pozniej rozmnazaj!

Gość brooklea
to czekanie jest najgorsze :) a po kazdej zabawie ja juz mam nadzieje ze to dzisiaj ze sie udalo , ale bedzie co ma byc Kiedys sie pewnie uda ...ja chyba wlasnie musze odpusic i sie uda I zycze tego wszystkim starajacym !

Gość onaa28
MATKO NIE TAK SZYBKO!!!! jesli piszesz to do autorki to sie zgadzam ! moja ginekolog tez mi powiedziala ze mam odczekac 3 miesiace - dla pewnosci odczekalam prawie 5

Gość no to masz babo placekk
[zgłoś do usunięcia] brooklea a jak dlugo sie starasz?

Gość Brooklea
dopiero pierwszy Miesaiac , ja tabletki bralam Tylko jeden miesiac poniewaz sie zle po nich czulam i lekarz kazal odstawic wiec powiedzial ze duzego wplywu nie maja i mozna odrazu . ale skoro tak mowicie moze zmienie lekarza ...

Gość Brooklea
a wy jak dlugo stosowalyscie antykoncepcje ?

Gość marryjuana
Ja stosowałam antykoncepcję hormonalną przez 7 lat. Jakiś czas temu powiedziałam mojemu ginekologowi, że chciałabym rozpocząć starania o dziecko i zapytałam z jakim wyprzedzeniem powinnam odstawić tabletki. Odpowiedział, że nie muszę robić przerwy pomiędzy odstawieniem tabletek, a staraniem się o dziecko, bo mają tak niewielką ilość hormonów i są tak nieinwazyjne, że nie będą miały wpływu na poczęcie i rozwój ciąży. Odczekałam jeden cykl, tylko po to, żeby poobserwować swój organizm, ocenić długość cyklu i przystąpiłam do starań. No cóż, nawet gdyby zdarzyły się bliźniaki - zawsze o nich marzyłam, a jeśli chodzi o wpływ na rozwój dziecka - ufam mojemu lekarzowi, nie sądzę, aby umyślnie naraził zdrowie moje i dziecka.

Gość brooklea
Moj wlasnie powiedzial to samo tym bardziej ze u mnie byl to krodki czas , jak by tak tabletki mialy straszny wplyw to co dzialo by sie z dziecmi i kobietami ktore zachodza w ciaze podczasz brania tabletek ... ? Lub ktorym zdarza sie zapominac ....

Gość nie widzę problemu
Kobietom, które biorą tabletki antykoncepcyjne ze względów zdrowotnych (PCOS, torbiele jajników etc.) lekarze wręcz zalecają staranie się o dziecko zaraz po odstawieniu (szanse na ciążę, w tym mnogą, są wtedy większe). Czekanie kilka miesięcy po zakończeniu antykoncepcji hormonalnej to jakaś bzdura, skoro substancje aktywne tabletki rozkładają się do 24h po zażyciu. Głupotą natomiast jest przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych "od święta", przez 1-3 miesiące lub ciągła ich zmiana, ponieważ przeplatające się cykle naturalne i na antykoncepcji przyczyniają się do rozregulowania indywidualnego systemu hormonalnego. Już lepiej brać te same tabletki przez kilka lat (bez przerw).

powinnaś odczekać minimum 3 miesiące zanim zaczniesz starać się o dziecko. tabletki antykoncepcyjne powodują niedobory witaminowe, nie mówiąc już o zaburzeniu homeostazy hormonalnej co ma znaczący wpływ na rozwój płodu.

Gość brooklea
Kazdy tutaj mowi co innego , chyba lepiej kiedy slucha sie lekarza .... myslicie ze 21dni brania tabletek az tak mocno wplynelo na organizm z czego dwoch zapomnialam ? ...

Gość brooklea
Poniewaz strasznie bolal mnie brzuch przy okresie czasami nawet mdlalam z bolu nic nie pomagalo .... i lekarz zalecil tabletki ze moze hormony pomoga ale to nic nie dalo plus strasznie czulam sie w trakcie ich przyjmowania wahania najstrojow mialam okropne bol glowy i lekarz kazal odstawic i zdecydowalismy ze jestesmy gotowni znow sie starac o dziecko .....

Gość nie widzę problemu
no super, to znaczy, że dziewczyny, które zapomniały wziąć tabletki i zaszły w ciążę, pewnie wszystkie urodziły dzieci z jakimiś zaburzeniami? totalna bzdura! podobnie jak niedobory witaminowe. nawet na ulotkach antyków jest napisane, że płodność wraca po odstawieniu. nie ma żadnej informacji o zagrożeniach związanych z natychmiastowym zajściem w ciążę, więc to są bajki.

Gość brooklea
Mysle podobnie jak '' nie widze problemu ''

Gość hkjk
Ja zaszlam w ciaze w trzcim cyklu po odstawieniu tabletek. My sie za bardzo nie staralismy, stwierdzilismy, ze co bedzie to bedzie. Teraz mam jedenastomiesieczna corke, ktora jest super. Ale porod i poczatki macierzynstwa byly dla mnie straszne, dlatego coreczka bedzie jedynaczka. A tobie zycze powodzenia, zycie zmienia sie o 180 stopni gdy rodzi sie dziecko i wcale nie jest na poczatku tak slodno jak niektore przekonuja.

Gość Brooklea
Nastraszyliscie mnie tym ze zaraz po tabletkach NIE MOZNA , ale jest coraz wiecej Opini ze jednak mozna i nic sie nie dzieje , hkjk - zdaje sobie z tego sprawe :) Napewno nie jest SLODKO I KOLOROWO zobczymy jak to bedzie u mnie jesli sie uda !

Gość sita1
cześć dziewczyny, czytam wasze wpisy bo sama planuje za jakieś dwa miesiące odstawić tabletki i zacząć starania. I zastanawiam się czy jednak czekać te 3 miesiące czy jednak nie..:)

Gość brooklea
zdania jak sama widzisz sa podzielone :)

dla mnie lekarz odrazu powiedziala ze mam odczekac 3 miesiace wiec nie piszcze ze to jakas bzdura !! :/