Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brooklea

Zaczynamy Starania o Dzidzie zaraz Po Tabletach zapraszam do Wypowiedzi

Polecane posty

Gość sita1
No faktycznie AniaDz będziesz musiała poszukać, hehe :D fajnie, fajnie... ciekawe czy uda się za pierwszym razem ?:) jak myślisz?Ja to bym chciała też zaplanować płeć, ciekawe czy by się udało... jak myślicie? niby to jest losowanie jak w lotku :D ale.. może... i by się udało.

Mam nadzieje ze za pieewszym albo za drugim . Nie musialabym kupowac wiecej testow hehehe.

Hej dziewczyny:) Dolaczam do Was. Staramy sie 9 miesiecy o dzidziusia i nic. Mam PCOS i w tym miesiacu biore tabletki anty poniewaz powstala mi torbiel. Moze po tych tabletkach sie uda...:/ Brooklea trzymaj sie kochana nie zalamuj sie, bedzie dobrze, Ty mieszkasz w Irlandii?

Witamy w naszym gronie :) :) Brooklea co sie nie odzywasz. Jak po wizycue u lekarza? Co Ci powiedzual???

Gość sita1
Brooklea chyba od nas odeszła... eh, tego czego się obawiałamm:( mikusia1000- witamy Cię... szczerze nawet nie wiem na czym polega dokładnie to PCOS , tylko wiem, że chyba jakieś problemy są... AniaDz- tak to prawda, jakbyś zaskoczyła to nie musiałabyś już więcej testów :D ja też myślę tak żeby kupić 30 , na cały cykl... :) zobaczyć czy się uda i dopiero jak coś to kupić znów. :) Po co to ma później leżeć w szafce... i niepotrzebnie kasę wydawać. A nie wiadomo czy jeszcze później będę chciała mieć dzidzi drugie :D jedynaki nie są takie złe...

Gość marryjuana
U mnie to chyba nie będzie taka prędka sprawa. Zrobiłam test - negatywny. Zaczęłam się interesować, czemu od odstawienia tabletek (już trzeci miesiąc) na tydzień przed okresem mam plamienia, które trwają nieprzerwanie do czasu aż zacznie się okres "właściwy". Poprosiłam moją mamę (pielęgniarkę) o konsultację ze znajomymi ginekologami. I jeden i drugi powiedział, że mam niedobory hormonalne po tabletkach, co może przeszkadzać w zajściu i żebym się zapisała, dostanę skierowanie na badania i zobaczymy co dalej. Wizytę mam za ponad 2 tygodnie :/. Eeeeeeh. Brooklea, co z Tobą?

Hej PCOS tak pokrotce napisze ze niemam dni plodnych i cykle strasznie nieregularne ale lecze sie i miejmy nadzieje ze cos z tego wyjdzie co zycze nam wszystkim:)Broklea chyba odeszla dajmy czas dziewczynie niewiem jak ja bym sie zachowala na jej miejscu, straszna tragedia:(

Gość Brooklea
hej dziewczyny sory ze sie nie odzywalam ale musialam odpoczac od tamatow dziecko , dziecko w kolko , lekarz uznal to za ciaze biochemiczna i stwierdzil ze nie powinnam brac tego pod uwage jako poronnienie bo takich ciaz jest bardzo duzo czasami kobiety nawet o nich nie wiedza . Wszystko ze mna w porzadku :) ale narazie zaprzestaje staran musze wrocic do Siebie bo za bardzo sie wkrecilam w ciaze i dziecko a najlepiej bedzie jesli nic na sile :) tak w irlandi mieszkam

Gość Brooklea
hej dziewczyny sory ze sie nie odzywalam ale musialam odpoczac od tamatow dziecko , dziecko w kolko , lekarz uznal to za ciaze biochemiczna i stwierdzil ze nie powinnam brac tego pod uwage jako poronnienie bo takich ciaz jest bardzo duzo czasami kobiety nawet o nich nie wiedza . Wszystko ze mna w porzadku :) ale narazie zaprzestaje staran musze wrocic do Siebie bo za bardzo sie wkrecilam w ciaze i dziecko a najlepiej bedzie jesli nic na sile :) tak w irlandi mieszkam

To poprostu zdaj sie na los. Nie mysl o tym za bardzo i idzcie na zywiol. Bez takiego stresu i napiecia moze uda wam sie szybciej. Trzymam ksciuki. Powodzenia :)

Wiesz tak sie zapytalam bo pisalas swoj wiek ile jestescie po slubie i mieszkasz w Irl to tak jakbym czytala swoj opis bo ja mam wszystko identycznie:) a gdzie mieszkasz w Irl jesli moge spytac? Kochana nie przejmuj sie zobaczysz ze bedzie dobrze... Powiedz mi czy mialas robione badania? Prolaktyne, tarczyce itd?

Gość brooklea
Narazie nie bedziemy sie starac tu nie chodzi o to ze odpuszczamy ale ja boje sie kolejnego rozczarowania narazie chce zadbac troche o siebie zdrowe jedzenie jakis sport a na dzidziusia przyjdzie czas :) zaczniemy starania po wakacjach bo mamy juz zaplanowane wakacje a jak udalo by sie znow tak szybko jak tym razem to bala bym sie wychodzic z domu hehe :)

Gość brooklea
Narazie nie bedziemy sie starac tu nie chodzi o to ze odpuszczamy ale ja boje sie kolejnego rozczarowania narazie chce zadbac troche o siebie zdrowe jedzenie jakis sport a na dzidziusia przyjdzie czas :) zaczniemy starania po wakacjach bo mamy juz zaplanowane wakacje a jak udalo by sie znow tak szybko jak tym razem to bala bym sie wychodzic z domu hehe :)

Gość brooklea
Niewiem co sie dzieje ze posty dodaja sie dwa razy ehh :/ tak mialam wszystkie badania i wszystko jest w porzadku :) oooo widzisz jak to moze sie sytuacja zlozyc ze mamy tak samo . My co.kildare

Gość sita1
Dobrze brooklea że wróciłaś do nas, bo już się martwiłam... że uciekłaś od nas. Oj niestety zajście w ciążę nie jest takie proste jak to się wydaje... trzeba czasu i czasu... :) ale najgorsze jest to czekanie... i myśl " a może się udało?" . Ja przy pierwszej ciąży w ogóle się nie starałam, nie myślałam o ciąży... a tu prosze... okresu nie ma tydzień, drugi, trzeci... i tak dopiero po 2 miesiącach zdecydowałam się zrobić test :D a teraz? zaraz po pierwszym dniu spóźnionej @ już bym robiła test, albo i wcześniej.

Gość brooklea
A ja juz o tym nie mysle :) bedzie co ma byc a wam wszystkim zycze powodzenia :)

Gość sita1
Brooklea, ja też tak mówiłam, a czułam co innego. Prawda jest taka, że kobieta jak już doświadczy, a straci.. to ma taki niedosyt... chyba, że na prawdę już o tym nie myślisz i nie chcesz. Ja też się boję... ale.... bardzo chce i to jest silniejsze.

Gość brooklea
To nie tak ze wogole nie mysle ze nieche jasne cos tam mysle cos tam czuje jak wczoraj zobaczylam wozek ktory planowalam kupic itp. Ale jesli bede ciagle sie zadreczac ciagle o tym mowic to zwariuje wczesniej tak meczylam meza zeby juz zaczac starania ze stalo sie to juz udreka dla niego jak teraz o tym mysle chce zyc normalnie a nie non stop te mysli kiedy sie uda a moze juz sie udalo a pozniej ten straszny strach . Chce poczekac jakis czas , dac sobie czas za inne rzeczy a pozniej moze bedzie latwiej nawet przechodzic ciaze moze bedzie mniejszy strach pozyjemy zobaczymy !

Gość brooklea
To nie tak ze wogole nie mysle ze nieche jasne cos tam mysle cos tam czuje jak wczoraj zobaczylam wozek ktory planowalam kupic itp. Ale jesli bede ciagle sie zadreczac ciagle o tym mowic to zwariuje wczesniej tak meczylam meza zeby juz zaczac starania ze stalo sie to juz udreka dla niego jak teraz o tym mysle chce zyc normalnie a nie non stop te mysli kiedy sie uda a moze juz sie udalo a pozniej ten straszny strach . Chce poczekac jakis czas , dac sobie czas za inne rzeczy a pozniej moze bedzie latwiej nawet przechodzic ciaze moze bedzie mniejszy strach pozyjemy zobaczymy !

Gość sita1
chyba będzie jeszcze większy strach tak mi się wydaje, ale musicie odpocząć od tego wszystkiego choćby psychicznie, psychiczny spokój jest bardzo potrzebny... :)

Gość Brooklea
Dokladnie sita , ja chce spokojnie zajsc w ciaze a teraz to by nie bylo latwe za szybko poprostu od wrzesnia znow zaczniemy :)

To ciesz sie wakacjami teraz i zrelaksuj sie. Ale zajzyj tu do nas czasem. Ja za 6 dni pierwsze proby ale ten czas wolno leci :)

Gość sita1
AniaDz- No wolno leci ja dopiero na początku ostatniego opakowania ... ehh... brooklea nie przejmuj się :* mi ginekolog też może kazać zaczekać... choć myślę,że nie...

Gość Brooklea
dziewczyny bede z wami caly czas :) a noz widelec checi przyjda szybciej :) apropo dzis przegladalam cala kafe i stwerdzam ze zycie jest naprawde POrabaNE wiekszosc zajsc nie moze , reszta nie moze donosic ehh ;/ jak juz zajda co chwila cos :( Sita moze juz bedziesz mogla a jak nie to akurat zaczekasz na mnie , ja od czerwca wracam do tabletek bo pewnie i okresy teraz znow beda bolesne ;(

Gość sita1
No masakra się dzieje normalnie, kiedyś kobiety normalnie zachodziły w ciążę i rodziły zdrowe dzieci, a teraz???? Co teraz się dzieje... masakra jakaś , kobiety nie mogą donosić ciąży, problemy z zajściem... nie wiem od czego to jest, jest full kobiet które muszą przeleżeć całą ciążę.. a kiedyś chodziły w pole na cały dzień i było dobrze..

Wszystko teraz sie zmienilo inne odzywianie wiecej zanieczyszczen pelno chemi w jedzeniu. Kiedys nie bylo takiedo wyboru w sklepach ludzie sami hodowali sobie warzywa i owoce. Jedli co mieli poprostu.

Gość sita1
to jest nie do pomyślenia, jak się wszystko zmieniło. Właściwie to wszystko nas powoli zabija.. ehhh :)

Gość Brooklea
dokladnie kiedys bylo inaczej , dlatego ja teraz stawiam na organiczna zywnosc :) i same zdrowe rzeczy bede jesc . mikusia1000 a ty gdzie ucieklas ? ty tez jestes z irl ? a precyzyjniej ???

Gość sita1
Ja jadłam zdrową żywność, właściwie dalej jem dużo owoców i warzyw.. ale u mnie żywność chyba nie była problemem, tylko moja szyjka... ehhhh

Gość marryjuana
Wczoraj dostałam okres. Ale nie poddaję się. Mam teraz śmieszną sytuację w pracy, bo okazuje się, że na raz, poza mną, stara się jeszcze z 5 innych dziewczyn i mamy bardzo podobne doświadczenia, tzn. one też są już co najmniej po dwóch nieudanych próbach. Śmiejemy się, że na pewno zajdziemy w końcu wszystkie na raz, a nasza kierowniczka się załamie :). Wrzucam na luz, nie myślę o tym za bardzo, będę sobie robiła tylko testy owulacyjne i zajmę się innymi rzeczami, na których muszę się teraz skupić, tj. prawo jazdy i wreszcie obrona licencjatu.