Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brooklea

Zaczynamy Starania o Dzidzie zaraz Po Tabletach zapraszam do Wypowiedzi

Polecane posty

Gość brooklea
zycze tobie i sobie zeby nam sie udalo :) i zeby potem bylo wszystko dobrze . ja czekam na okres tz. powinnien sie pojawic w piatek :)

Gość brooklea
Up up co tu taka cisza :) co tam sita ? duzo jeszcze ci tych tabletek zostalo ???

Gość sita1
A Brooklea , daj spokój. Chyba nigdy nie weźmiemy się za starania z moim Tż. Rozmawiałam z Nim ostatnio, stwierdził, że było gadane, że w sierpniu zaczynamy... a nie w lipcu, on chce w sierpniu i koniec. Coś mi się wydaje, że on by chciał aby termin był znów na czerwiec, albo nie wiem o co chodzi. Dosłownie brak mi słów do Niego... Powiedział mi, że na pewno w sierpniu zaczniemy. Czyli jakoś w połowie sierpnia mogę mieć dni płodne dopiero i myśleć o tym, szlag mnie trafi. :P Pociesz mnie trochę ;( za chwile będzie pół roku jak odwlekamy... ;/ Tylko jedno mnie pociesza , bo ginekolog moja też mówiła, że najlepiej żeby się starać jak minie 1,5 roku po cc... sama nie wiem ;/ ale może chociaż będę mogła liczyć na poród siłami natury.

Gość brooklea
ojjj kochana te chlopy bierz sprawy w swoje rece tak jak ja zrobilam , bo u mnie bylo by to samo z miesiaca na miesiac itp. niema co czekac odstaw teraz kochajcie sie normlanie uda sie to zanimm bedziesz wiedziala itp. to zastanie cie akurat sierpien a pozniej powiesz kochanie jestem w ciazy sam mowiles ze w sierpniu :D i po sprawie hehe

Gość sita1
Hehe :D Ty nie mów, bo ostatnio biore sobie tabletki jak mi się przypomni... opóźnienia mam masakryczne a 3 już chyba ominęłam;/ Chyba tak zacznę próbować coś :P on nawet nie wie czy biore czy nie, bo nie interesuje się tym :D coś mi się wydaje , że chyba następne opakowanie będę brała... każdego dnia i do kosza :P ale trochę się obawiam, nie chcę być wobec niego nie ok... :) kto będzie koło mnie chodzil jak będę leżała :D a w ogóle wymyśliłam sobie, że przed zajściem w ciążę chcę ogarnąć mieszkanie trochę :D chcę wyprać dywany :P i takie porządki porobić "wiosenne" :D hehe ,

Gość sita1
ale w sumie to nie jest zły pomysł Brooklea , 11 lipca musiałabym wziąść kolejne opakowanie.. Tylko, że on sobie wymyślił, że chce pojechać jeszcze gdzieś na wakacje w tym roku i dlatego w sierpniu... ale ja nie chce nigdzie jechać ;/ byliśmy dwa lata pod rząd gdzieś , to w tym roku i przez następne 5 nie musimy :D hehe... Nie wiem muszę to przemyśleć dokładnie, jak to się mówi miesiąc w tą czy miesiąc w tą - co to za różnica.

Gość marryjuana
Hej dziewczyny, właśnie odebrałam swoją trzecią betę, przyrost mam ponad program :). Tylko progesteron za niski, od dzisiaj zaczynam brać D*phaston. Cały czas nie czuję się zaciążona, tyle tylko, że częściej muszę robić siku i krócej sypiam, ale może to i lepiej, bo gdyby miały przyjść wymioty... uch.

Gość brooklea
sita no to fajnie chce na wakacje jedzcie i na tym wakacjach zacznijcie sie starac jesli to w lipcu te wakacje :) odpuscisz bo bedziesz zrelaksowana itp. my mamy tak samo zamiar zrobic tz. ja mam :) ogolenie zaintrygowal mnie pewien temat ktory ktos dodal na kafe a najbardziej jedno zdanie ze facet powinniein robic wszystko w domu tu sie zgadzam bo my robimy wszystko wspolnie ale do jasnej cholery ktos napisal ze nie powinno sie prac gaci i skarpetek ogolnie pranie facet powinnien robic sam a czy ja piore te jego gacie i skarpetki w rekach pol dnia ?? czy wrzucam do pralki i posprawie to nawet pranie mamy robic osobni ? jak to jest u was ? moze ja zwariowalam , Maryjuanna Supre ciesze sie z Toba :) moze u nas wszystkich sie niedluga uda i bedziemy razem mami w podobnym czasie :)

Gość brooklea
alez narobilam bledow ale tak to jest jak sie pisze na szybkiego i pozniej nie CZYTA , mam nadzieje ze mi wybaczycie :)

Gość sta1
Brooklea ten sam temat czytałam dziś na kafe ! :D Według mnie to jakaś ściema musi być. Oczywiście, że piorę gacie i skarpetki mojego narzeczonego, a wiesz dlaczego ? Po pierwsze lubię to robić ( ogólnie prać, mogłabym prać wieszać i składać ciuchy non stop ), po drugie nie opłacałoby mi się do pralki wrzucać tylko moich trzech majtek... skoro w koszu leżą jeszcze mojego Tż, co to za różnica? I nie czuję się przez to gorsza ;)

Gość sita1
Brooklea jak dla mnie te dziewczyny nie mają nic w głowie i jakieś samoluby na dodatek. Ale widocznie muszą mieć jakieś powody żeby się tak zachowywać. Mój Tż nawet też się nie pcha do prania, bo nie ma kiedy... wieczorami o 21 chyba nie będzie mi włączał prania... albo w niedziele, nie wyschło by mu do pracy na poniedziałek ;/ Dlatego ja zajmuję się praniem, ale i tak jest kochany, bo ja siedzę codziennie w domu... a on przynajmniej co drugi dzień, ( jak ja nie robię obiadu)jak przychodzi z pracy robi coś do jedzenia dla mnie i dla siebie... i co ? To znaczy, że jest moim podwładnym ? Dajże spokój :P One chyba nie wiedzą co znaczy miłość... myślą, że jak wypiorą facetowi gacie to on pójdzie na bok, skąd w ogóle takie głupkowate teorie to ja nie wiem.

Gość brooklea
zgadzam sie z toba w 100% moj tez pracuje od rana do wieczora i korona mi z glowy nie spada , gotuje dla niego ale ja uwielbiam gotowac wymyslac co rusz nowe rzeczy nie zawsze wychodzi tak jak bym chciala ale zawsze cos , plus prawie to jakas porazka ze niby sluzace to co to za zwiazek jak kazdy zyje osobno mialam kiedys znajomych mieszkali razem itp. a liczyli sie ze wszytkim osobno i wszystko po polowie na mieszkanie , rachunki zakupy Pol na Pol co to za zycie dla mnie zadne :) ufff to nie jestem sama piaraca gacie i skarpetki mojego :D hehe

Gość sita1
No nie jesteś sama :D Ale nie martw się ja nie znam takich rodzin, które robią pranie osobno :P Pewnie później za wodę też dzielą się na pół:D albo się kłócą " ja zrobiłam pranie 2 razy w tygodniu a ty 4 , będziesz musiał więcej zapłacić w tym miesiącu :D " - masakra jednym słowem.

Gość brooklea
No to Dobrze widac nie zwariowalam :D czytalam dzis dalej ten temat no az sie zal robi tych kobiet ktore sie tak wypowiadaja no glupota totalna , a ja dzis powinnam dostac okresu i go niema i jak nigdy zero objawow bo mnie zawsze brzuch bolal przed piersi a dzis nicccccccccc :D :D :D D :D :D ale tym razem jesli okres sie przyjdzie do paru dni testu nie bede robic dopiero za jakis dlugi czas :)

Gość sita1
Tak Brooklea nie rób żadnego testu i czekaj cierpliwie :*

Gość sita1
Boże ale od trzech dni się kijowo czuję... mam takie wzdęcia okropne, że chodzić nie mogę, brzuch mnie boli... wczoraj nawet bulgotało mi w jajniku;/ i w brzuchu mi bulgocze czy chodzę, leżę czy siedzę... masakra ;/

Gość gość
Witam serdecznie! Jestem studentką studiów medycznych i prowadzę badania naukowe na temat porodu. W tym celu stworzyłam ankietę. Ankieta ta jest całkowicie anonimowa i dobrowolna, przeznaczona zarówno dla kobiet które już rodziły jak i do tych, które dopiero to czeka. Jeśli któraś z Pan zechciałaby wypełnić, będę dozgonnie wdzięczna. Każda wypełniona ankieta to malutki krok do przodu w napisaniu pracy :-) Podaję adres: http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/51cef6ffc8279/ Z góry dziękuję i życzę miłego dnia!

Gość sita1
Brooklea co taka cisza?:)

Gość sita1
Brooklea powiedz mi co Ty o tym myślisz,za chwilę kończę opakowanie, zostały mi trzy tabletki... w pierwszym tygodniu zapomniałam tabletki ( pominęłam ją po prostu , nie przyjęłam jej wcale, w następnym tygodniu powinnam się zabezpieczać.... nie zabezpieczałam się, bo stwierdziłam, że będzie co ma być... zresztą w tym tygodniu też zapomniałam tabletki) dzisiaj i wczoraj strasznie boli mnie jajnik, tak mi pulsuje - może nie cały czas... ale czuję pulsowanie... w brzuchu mi jeździ nie miłosiernie, jakby jakieś żaby śpiewały mi w brzuchu... do tego śluz mam biały gęsty lepki i jest go strasznie dużoooo... aż mój Tż zauważył to, że dużo mam śluzu... wcisnęłam mu kita, że zawsze tak przecież miałam przed okresem.. ale problem w tym, że tak nie miałam :P zazwyczaj miałam dość sucho...mam jeszcze tydzień do @ , a już mnie podbrzusze trochę pobolewa... poza tym straszne wzdęcia mam... no i dziś dostałam biegunki ;/ Powiem Ci, że zaczęłam się martwić, bo w poprzedniej ciąży miałam podobne objawy... I właściwie zgłupiałam... Powiedz mi, że to Ci nie wygląda na ciążę :o

Gość brooklea
sita jakies tam to wlasnie objawy moga byc skoro pomijalas tabletki ale to martwisz sie ? ze sie udalo ???? co do biegunki ja tez dzis mam caly dzien hehe :D a jestem po okresie jutro bedzie 5dzien zawsze piersi mnie bolaly a teraz nic , a jak ciebie bola czujesz cos ???? jajnik moze tez owulacje oznaczac skoro pomijalas tableki mogla sie zaczac pozniej tz. ze przyszla ...

Gość sita1
Brooklea nie wiem czy to owulacja... czy ciaza...... niby powinnam się zabezpieczać właśnie w 2 tyg. jeśli wtedy wystąpiła owulacja... to jest ponad tydzień... a jeszcze niebezpieczne są stosunki w czasie 7 dniowej przerwy jeśli pominęłam tabletke z 1 tyg. Sama nie wiem co myśleć... Piersi mam trochę wrażliwe... czuje jakbym miala dostać zaraz @... a to za tydzień dopiero...

Gość sita1
Brooklea z tego co czytam na internecie to muszę być po owulacji, z czego wskazuje mój śluz.. biały gęsty i lepki.ostatnio miałam śluz przezroczysty i ciągnący ale nie zwracałam na to zbyt dużej uwagi.. Właściwie to już sama nie wiem, ten pulsujący jajnik wczoraj dał mi trochę do myślenia- tak jakbym miała jakieś powietrze w jajniku, dosłownie... ale zobaczymy co to będzie.:) A Ty jakie miałaś objawy Brooklea w ciąży? chciałabym je trochę porównać... choć mam nadzieję, że to nie jest ciąża... choć sama nie wiem, wolałabym bez tabletek zajść w ciążę... bałabym się, że to mogłoby zaszkodzić dziecku.

Gość brooklea
no widzisz niema sie co stresowac , a ja wlasnie dzis z rana okresu dostalam i umieram z bolu :( . Pamietam ze mnie mimo wszystko bolal brzuch tak jak bym zaraz miala okresu dostac pozniej to ustalo i wlasnie kol jajnik i piersi strasznie ktoregos ranka bolaly oj strasznie i chyba to tyle no ja bylam z krodko zeby miec jakies wieksze objawy , ale nie martw sie tabletki na poczatku nie zagrazaja jakos specjalnie dziecku moj gin mi niedawno tlumaczyl wiec jest by co sie udalo :) my teraz czekamy na kolejna owulacje ma zaczac sie 9lipca i mam zamiar cale 5 dni mojego wykorzystywac hehe :)

Gość sita1
Hehe to będzie miał przerąbane przez 5 dni mówisz?:D A ja nie wiem co mam myśleć o tym... może to tylko jakieś zmiany hormonalne... mojemu na razie nic nie gadam, że mam jakieś podejrzenia... bo po co jak nie jestem pewna.. a ogóle wczoraj zapaliłam dwa papierosy i czułam, że zaraz rzygnę... ale palę dalej, bo już mi przeszło :P nie wiadomo czy to ciąża, czy owulacja tylko była... i po prostu stąd ten ból jajnika. Zawsze zapominałam tabletek z 2 tygodnia i nic takiego nie miało miejsca, a w tym cyklu właśnie zapomniałam tabletki z 1 tygodnia... może owulacja by się nie pokazała ale po paru dniach zapomniałam następnej tabletki z 2 tygodnia , i w drugim tygodniu powinnam dodatkowego zabezpieczenia używać ... - co też olałam sobie.( a zapomniałam, tzn że wcale jej nie brałam... czyli ominęłam dwie tabletki ). Ciągle czytam na internecie czy ktoś miał podobnie... niby są to jakieś objawy ciąży, ale przy normalnej ciąży, a nie wiem czy czymś się różnią objawy ciąży przy tabletkach , a czym normalna ciąża bez tabletek.... aj, sama nie wiem, może nie potrzebnie stresuję się...

Gość brooklea
mam nadzieje ze bedzie mu sie podobac i nie bedzie zbyt pozno wracal z pracy , a ty sie nie stresuj bo jesli to ciaza to zle wpylnie twoj stres a jesli nie to tez bezsensu sie denerwowac daj na luz poczekaj do dnia okresu i zrob test jak nie przyjdzie :) pewnie bedziesz mega szczesliwa , u mnie dzis byla znajoma z maluszkiem i tak w sumie ogarnelo mnie wiele watpliwosci bo to nie bedzie tak ze caly czas bedzie kolorowo fajne ubranka dla malenstwa i ogolnie sielanka , tylko wydaje mi sie ze bedziesz strasznie niz ja to sobie wyobrazam ehhh :/ teraz to juz sama niewiem ...

Gość sita1
Brooklea wiem coś o tym, mnie też odwiedzają koleżanki z małymi dziećmi... tak od noworodka do 3 lat... i to jest masakra, małe znów płacze,bo albo głodne albo kolka... albo to albo tamto, najgorzej jak dziecko ma kolkę.. po 3 godzinach takiej wizyty z takim dzieckiem to głowa mnie bolała aż nie miło :D natomiast ze starszymi dziećmi.. - wszystko ruszy, musi to dotknąć albo tamto, ciekawskie wszystkiego. Ja ogólnie jestem "czyścioszką" wszystko ma swoje miejsce... wszystko musi ładnie wyglądać... a takie dziecko wszystko rusza, albo zrzuca... i momentalnie bałagan ;/ Przed koleżanki wizytą posprzatałam całe mieszkanie aż lśniło :D po jej wizycie też musiałam posprzatać :D więc na jedno wyszło..... Nie wiem, na razie objawy wszystkie mi minęły :P tylko śluz został biały gęsty i lepki...zobaczymy co to będzie, w niedziele mam dostać @, ewentualnie w poniedziałek z rana... :)

Gość brooklea
oOoO to widze mamy podobnie u mnie tez wszystko ma swoje miejsce nawet jak moj cos przelozy lub nie odlozy na miejscu to zarazz sie wkurzam bo balgan hehhe i teraz jestem przerazona ta wizja ze jednak to nie bajka taka :D no to czekamy do niedzieli lub poniedzialku co to bedzie Sita :)

Gość sita1
a ciekawe czy test by wykazał coś, bo nie wiadomo kiedy owulacja mogła się uruchomić... :P

Gość brooklea
no to kochana w dzien okresu a nawet przed mozesz zrobic :D moze cos wyjdzie , a ja znow drugi dzien umieram z bolu dzis , jajnik mnie tak z rana bolal ze mialam wrazenie ze zaraz peknie :( co ja sie nalykalam przeciwbolowych i nic nie pomogly teraz troszke minelo martwie sie to co moglo byc jak sie skonczy lece do lekarza bo jak bedzie tak za kazdym razem ze ja nawet z lozka nie jestem w wstanie wstac ;//

Gość sita1
Brooklea nie przejmuj się, bo ja jeszcze mam tydzień do okresu a brzuch mnie też boli :( Nie wiem, może to jakieś napięcie przedmiesiączkowe.. zauważyłam też że mam często czkawkę ( bardzo bolącą) .. dzisiaj miałam z 5 razy... masakra ;/ nigdy nie miałam tak ciężko...a śluzu mam tyle, że topię się i czasem jajnik mi zagra. Tylko zastanawiam się nad jednym... jak wyjdzie, że jestem w ciąży.. jak miałabym to powiedzieć mojemu Tż.... :P Na razie nic mu nie mówiłam.......