Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila, panikara

2 latka, 4 kupki

Polecane posty

Gość kamila, panikara

Co podać 2 letniemu dziecku przy biegunce, dziś to już 4 kupka. To moje pierwsze dziecko, troche panikuje

Gość pebiotyk kup
jakis

Gość aneczkal....
ryż działa zapierająco na pewno. I niech dużo pije.

Gość spokojnie:)
Pierwsze co robię przy biegunce u swoich dzieciaków podaje im płyn nawadniający orsalit, który chroni przed odwodnieniem, szybko uzupełnia niedobór glukozy i elektrolitów. Obserwuj dziecko, jakby było senne lub miało sucho w ustach to jak najszybciej jedź do lekarza, ponieważ to są objawy odwodnienia. Po nawodnieniu podaj mu probiotyk.

Gość kamila, panikara
Bez recepty ten płyn kupie? Można go podac 2latkowi. Ryż moge z roztopionym maslem mu dac?

Gość dcsdcsd
Rada wyżej brzmi jak dotycząca hodowli egzotycznego gatunku. A moje dziecko żyje i ma się dobrze mimo niepodawania mu żadnych elektrolitów (a i przedszkolny wirus "jelitówki" zaliczyło). Polecam za to zwykłego banana. Pomaga przy biegunce.

Gość kamila, panikara
wszystkie rady są dla mnie istotne, banan? No nie pomyslałam

Gość spokojnie:)
To są saszetki, które rozpuszcza się w wodzie, moje dzieci wolą smak malinowy. Można go podawać nawet najmniejszym maluszkom, kupisz go w każdej aptece, doczytaj sobie:www.orsalit.pl Zawsze jak się bardzo martwisz możesz jechać na konsultacje do pediatry.

Gość kamila, panikara
W domu mam lacidobaby mam nadzieje ze pomoże, spróbuje z tym ryżem, będę nawadniać, jak nie będzie cos lepiej to wieczorem lekarz.

Gość kamila, panikara
dzieki dziewczyny! zmykam ryz gotowac!

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
Zapierająco działa ryż banan marchew i jagody. Z uwagi na pore to raczej tylko 3 pierwsze :P Ryż z marchewką mozesz zrobic:) z maselkiem na desre banan Ja polecam orsalit malinowy lub smecte. Podac wg dawki na opakowaniu .Plus prebiotyk. Tylko nie napchaj wszystkiego za duzo bo moze sie zatwardzic:P

orsalit jest tak obrzydliwy w smaku ze moje dziecko na tysiac procent nie wypiłoby nawet łyka, sama tez próbowalam ale tez nie przechodzi mi przez gardlo ryż, najlepeij zupa ryżowa z duża iloscia marchewki, wafle ryżowe, biszkopty, można tez podac takie gotowe deserki z gerbera-owoce leśne i jabłka-to nam polecila pediatra, bo jagody w tym sloiczku tez maja dzialanie zapierające, jak masz suszone jagody, albo kupisz w aptece to mozesz zrobic z nich taka herbatke i podac posłodzona :) gdyby to nie pomoglo to kup węgiel dla dzieci w syropie-carbosal dawaj duzo pic i bedzie OK