Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dam zdjecie z boku

BŁAGAM CZY JEST TU KTOS KTO MA KRZYWY KREGOSŁUP?SKOLIOZE ,LORDOZE LUB KIFOZE

Polecane posty

Gość dam zdjecie z boku

czy macie jakies bole klatki piersiowej i zeber z przodu czy tylko z tylu was bola plecy?

ja mam skolioze, kiedys 2go stopnia, teraz nie wiem, bo mi sie wyrownalo - mam wystajace lopadki jest to dosyc widoczne, bol w odcinkach kregoslupa tez mam, czasem boli klatka piersiowa, ale to rzadko

Gość dam zdjecie z boku
lady love a jak ci sie wyrownalo ?? co zrobilas? plywalas ??cwiczylas?? a w klatce piersiowej boli cie czasem kolo serca .czy to mozliwe zeby od kregoslupa bolalo tam?

kilka lat cwiczylam - chodzilam na rehabilitacje, plywam dokladnie boli mnie wlasnie obok serca, takie jakby mocne klucia, czasem az mnie gnie z bolu

Gość dam zdjecie z boku
LADY LOVE WIDZE ZE SIE ZNASZ A WIESZ KOCHANA JAK WYGLADA GARB ŻEBROWY ? BO NIGDZIE NIE MOGE ZNALEZC KONKRETNYCH FOTEK ITD.. TO CHODZI O ZWYKLY GARB CZY JAKI ?? PO CZYM MOGE POZNAC ZE MAM GARB ZEBROWY ?? PLISSSS

Gość dam zdjecie z boku
LADY LOVE A TY MIESZKASZ W POLSCE?? CHODZISZ DO POLSKICH ORTOPEDÓW ? LECZYSZ DALEJ KREGOSLUP??

musze sie bardzo pilnowac by chodzic prosto, bo jak sie zapomne to wygladam tak jak na 1wszym zdjeciu

Gość kkd9s9d9sf
KOCHANA JESTES LADY LOVE WLASNIE O TO MI CHODZILO..

Gość ta cala lady love ma kifoze
Lady love ,dziewczyno jakie ty masz krzywe plecy!!!!szok!! Nie chce cie straszyć ale masz kifoze straszliwa i uciska ci prawdopodobnie płuca i serce :(:( NA TYM PIERWSZYM ZDJĘCIU WIDAC WYRAZNIE ZE MASZ KIFOZE!!!!!! Lekarz ci mówił o tym??? Twoje plecy z boku są straszne i garb ci uciska płuca Robiłas rtg płuc>?zle ci sie oddycha na pewno!! Powinnaś operować!Bo z biegiem lat będzie gorzej! Ile masz lat ?

moja siostra jest ortopedą stąd moja znajomośc tematu ):)

Gość Bzdury opowiadacie
Jak nie ma dolegliwości bólowych to jakie operować... Mam tak samo i jakoś żaden lekarz mnie na operację nie wysłał :D

Masz tak samo z boku garba jak ona na 1 fotce?? No to wiedz ,że to kifoza i idz do ortopedy a nie zwykłego lekarza!! Bo taki garb uciska płuca i serce!

nie mam problemow z oddychaniem, a takiego garba mam jak sie nie wyprostuje ( to sa lopatki - odstajace ) kiedys bylo gorzej, bo i talie mialam krzywa, musialam chodzic w butach ortopedycznych ( 1,5cm wiecej na lewej nodze bodajze )

Gość erwrwerew
lady love- a powiedz, w jaki posób az tak się wykrzywiłaś? I ta rehabiitacja co pomogła, to kiedy była? Bo podobno jak sie. nie rosnie, to juz nic nie mozna zrobic?

Gość sdddffghhg
gdzie ta lady love jest niby krzywa?

nie wiem gdzie :P pierwsza rehabilitacje mialam w przedszkolu, w tym czasie wlasnie zdiagnozowali mi skolioze 2go stopnia gdzie klasyfikowalam sie na operacje, tyle ze bylam dzieckiem, to mozna to bylo jakos skorygowac - chodzilam na gimnastyke korekcyjna i mialam zestaw cwiczen w domu, cala podstawowke chodzilam na takie zajecia, w gimnazjum jeszcze cwiczylam na kregoslup pozniej dalam sobie spokoj, nie musialam juz chodzic w butach ortopedycznych bo mi sie i talia wyprostowala i nogi, plecy, tylko zostaly mi lopatki Dalej mam krzywy kregoslup, zdaje sobie z tego sprawe, ale tragedii juz nie ma

mialam problem jeszcze z piersiami, bo jedna rosla mi tak jakby do srodka - to tez przez skolioze, obie byly krzywe - teraz sa proste przez wpychanie dlonmi lopatek do srodka, mialam tez mostek odstajacy, teraz tego az tak nie widac

potrafie lepiej ;) kiedys pojde na sambe, w moim miescie sa conajmniej 4 szkoly samby i conajmniej 2 razy w roku pokazy uliczne

Gość uuuu, już 7 lat
ja mam kifozę, co śmieszne, odkryta 2 lata temu; zaczęło się od właśnie bólu kręgosłupa. To było 3 lata temu. Poszłam do rodzinnego, skierowanko na rtg z opisem - pierwsza diagnoza: zwyrodnienie w odcinku piersiowym. Potem zaczęła mi drętwieć lewa ręka, właśnie te bóle międzyżebrowe, aż do mostka promieniujące. Znowu do lekarza, kolejne rtg - inny odcinek. Opis: kifoza odcinka szyjnego. Pojechałam do neurologa, stwierdziła, że musiałam to mieć od dziecka, bo jest to mocno utrwalone, że aż dziwne, że na badaniach okresowych w szkole nikt nie wyłapał u mnie tego. W każdym razie już zostanie. Zalecenia - ćwiczyć i nie forsować kręgosłupa, nie dźwigać. Dostałam skierowanie na zabiegi, czekałam pół roku:p takie kolejki. W sumie odkąd ćwiczę regularnie, nie mam aż takich bóli jak wcześniej, ale bywa, że zaboli mocniej.

Gość lady loceeee
LADY LOVE A JAK SIE WYPROSTUJESZ TO MASZ Z BOKU PLECY JAK LINIJKA PROSTE JUZ??CZY DALEJ GARBA>??