Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na chustach

Czy tańsze chusty do noszenia są gorsze?

Polecane posty

Chciałam kupić chustę do noszenia mojej córuchny. Wybrałam na oślep bo nie sądziłam, że są jakieś lepsze czy gorsze i poleciałam na niską cenę... i teraz znajoma mi powiedziała, że powinnam sobie kupić z innym splotem i elastyczną bo ta się nie nada i poleciła mi jakąś inną wielokrotnie razy droższą;/ na prawdę te tańsze są gorsze?

Gość ratata taka ja
też kiedyś stałam przed tym dylematem ;) i na szczęście ktoś mi wybił z głowy chustę na którą chciałam się rzucić, oczywiście też skusiła mnie niska cena... taki kawałek prześcieradła ;) polecam chusty ze splotem skośno-krzyżowym. Ja jestem ze swojej bardzo zadowolona. Nic się nie obluzowuje, nie muszę co chwilę dociągać

:( zawsze tak jest... człowiek chciałby zaoszczędzić a jeszcze musi dopłacić... a jaką masz chustę?

Gość tikal
ja mam leny lamb banbusowa tkana polecam

Gość ratata taka ja
można kupić tańszą, używaną, ale dobrej jakości :) ja mam chustę zaffiro be close. poszukaj na allegro, pewno trafi się jakaś używana. Jeśli chodzi o chusty to używane wcale nie są gorsze

matko ta leny lamb jest strasznie droga :( zaffiro o połowę tańsza... one się czymś różnią? ratata taka ja, czemu wybrałaś zaffiro?

Gość ratata taka ja
no właśnie cena i specyfikacja miały wpływ na wybór ;) obie mają certyfikaty bezpieczeństwa, odpowiedni splot, pozytywne opinie itp. więc czemu miałabym brać droższą?;) poza tym jak kupowałam to trwała akcja testowania chust zaffiro, więc dokładnie sobie poczytałam co i jak ;)

a możesz mi podać link gdzie można więcej poczytać o tych chustach? to sobie wieczorkiem obczaję

Gość yukki
Ja na poczatku nie wiedziałam czy spodoba mi sie noszenie w chuście więc kupiłam elastyczną za ok 4o zł - spodobało mi się :) Potem jak synek zaczął dobrze siedzieć i zrobił się cięższy przerzuciłam się na tkaną z firmy "Pentelka" - jest na allegro za 53 zl (sprawdziłam przed chwilą). Nosiłam z przodu, tyłu i z boku do 12 kilogramów. Nic się nie rozciągało ani dziecko mi ni e wypadało :P. Lenny lamby sa bajecznie kolorowe, ale czy lepsze - nie wiem, może. Ja sprawdziłam osobiście tanie chusty i wiem, że jak się nie umie dobrze zaplątać to i najdroższa chusta będzie do niczego. Używane owszem, ale tylko tkane, bo elastyczne jednak się rozciągają.

Gość napiszcie jeszcze
o tych chustach

to może niech każda napisze coś o swojej, będzie łatwiej wybrać?

też ;)

Gość ratata taka ja
"nie znam się na chustach" wybacz, że dopiero teraz odpisuję, ale mamy małą maskarę w domu i dopiero teraz chwilę dla siebie :) o chuście możesz sobie np. tu poczytać http://nosidelkaergonomiczne.pl/eco-ambasadorzy,anna_i_helenka.html ale jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. Chusta wiele razy nam pomogła, więc polecam każdej mamie i tacie ;)