Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartabaka

Pytanie o zaległy council tax uk

Polecane posty

Gość bartabaka

Znalazłam podobny temat na ogólnej ale nikt nie odpowiada, wiec może tu i ktos pomoże. Sześć lat temu podpisałam umowę o najem mieszkania na okres 6miesiecy umówiliśmy się słownie, że to on płaci council. Mieszkałam 6lat w tym mieszkaniu nigdy umowy nie przedłużaliśmy po czym z mężem kupiliśmy swoje i się wyprowadziliśmy kilka miesięcy temu na swoje. Teraz się zastanawiam bo nigdy nic z councilu nie przyszło na moje nazwisko, wogle przez tyle lat nic z niego nie przyszło pod dany adres. Czy to możliwe, że właściciel tego nie płacił a jak tak to czy council może upomnieć się u mnie o zaległości. Umowa była bardziej słowna i nieprzedłużana ale przecież rachunki za energie czy internet były na moje nazwisko teraz się boję, że każą mi płacić zaległy council jeśli właściciel tego nie robił mimo, ze mieszkam gdzie indziej. Czy jest to możliwe? On na pewno wynajmował nam nielegalnie i nie płacił podatków za najem.

Gość kromka chleba ze smalcem
A podawal twoje dane do councilu??? Bo jesli nie to nie masz sie co martwic, wydaje mi sie ze gdyby byly zaleglosci to przychodzilyby listy do was, council nie czeka 6 lat z zadluzeniem. Moze podal ze nikt nie mieszka w mieszkaniu i councilu nie placil wcale....

Gość bartabaka
Myślę, że moich danych nie podawał bo nic z councilu nie przyszło na moje nazwisko przez tyle lat. Wcześniej mieszkał tam student i nie płacił z tego względu, że się uczył. Jedyne co przychodziło to z elektoratu w sprawie wyborów na nazwisko kobiety, która musiała tam być kiedyś zameldowana.

Gość ja pierykam:D
i myslisz ze council nie przyslal by zadnego upomnienia pod dany adres>??? przez 6 lat??? ehh