Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto się zna

kto się zna na aparatach

Polecane posty

Gość hoseeee
to ma być aparat na wakacje czy profesjonalne fotki?

Gość ethryhr
a jaki aparat miał poprzednio? dla kogoś kto chce sie rozwijac w temacie fotografowania, ten model nie jest zbytnio 'rozwojowy'

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
kwestia gustu ale co do aukcji to lepiej kupić 40 zł taniej bez pokrowca i karty w dodatku z przesyłką kurierem gratis te bateria to są w każdym aparacie to nie są akumulatorki taki chwyt marketingowy do tego musisz dokupić ładowakrę i akumulatorki bo na tych bateriach to aparat może się nawet nie wysunąć.

Gość kto się zna
całkowicie dla amatora. Fotki typowo wakacyjne :)

Gość kto się zna
Przecież karta musi być, a Toshiba chyba nie jest taka zła

rozwojowy :D a jaki to jets ten rozwojowy chętnie poczytam ? hybryda to najgorszy typ aparatu ma tylko jedną zaletę - łatwo go później sprzedać. lepiej kupic kompaktowy i lornetkę bo ludzie kupują te hybrydy bo im się chyba zoom podoba innego wytłumaczenia nie widzę aby kupować tak ciężki i duży aparat który wykona zdjęcie gorzej niż ten tańszy mniejszy i lżejszy za wyjątkiem zdjęć z zoomem oczywiście.

Gość kto się zna
Muszę kupić mu coś na urodziny, chciałam xboxa ale nie mam tyle kasy.. Nie mam już pomysłu, myślałam, że trafiłam na coś dobrego

Gość kto się zna
No to dalej jestem daleko w d....

Gość jdhfieurr
Toshiba nie robi aparatów, dziecko drogie.

Gość ethryhr
no jak to ma byc tylko taka zabaweczka na wycieczki itp, to wystarczy jakis w okolicach 400zł. 10mpix, 10x zoom, optyczna stabilizacja i tyle

Gość hoseeee
jak na wakacyjne fotki, to jest zwyczajnie za duży i nie jest poręczny. Mam w takich gabarytach, więc wiem o czym mówię. Nie myślałaś o jakimś Coolpixie?

kupisz xboxa za 600zł więc to w podobnej cenie(do aparatu trzeba doliczyc akumulatorki i ladowarka przynajmniej 30zl i przesylke apartu) a dziecko będzie zdecydowanie bardziej zadowolone z xboxa.

Gość kto się zna
Hahaha, dziecko drogie? Przypuszczam, ze miało być obraźliwie, ale mi to sie nawet miło zrobiło ;) I tak wiem, jeśli chodzi o aparaty to nie znam się w ogóle, dlatego proszę o pomoc osoby ogarnięte w tym temacie. Wiem, że Toshiba nie robi aparatów, ale odnosiłam sie do karty pamięci, a tam jak wół napisane toshiba...

Nie myślałaś o jakimś Coolpixie?>>tylko nie nikon :D to najgorsze aparaty kompaktowe najczesciej sie psuja chociaz wiele osob nie wie ze ta ziarnistosc na zdjeciu to usterka :D

Gość kto się zna
Hihihi ja nie dla dziecka. Dla chłopaka chciałam :D Wszystko wszystkim, ale xboxy, kinekty itd. są od 1300 zł mniej więcej, sprawdzałam na allegro. Aparat z 10 Mpx wydaje mi się byle jaki, to jego telefon ma 8..

Gość kto się zna
Dziękuję bardzo za poświęcenie Waszego czasu na pomocy takiemu laikowi jak ja ;)

Gość kto się zna
Więc myslicie, że facet lat 25 nie ucieszy się z xboxa? Kurde ale i tak w takiej cenie nie kupię nowego, no way

Gość no jak to maja byc zwykle fotk
na wakacyje wojaże to taki bedzie pewnie ok ;) bardziej mnie zastaawia dlaczego PANASONIC ??? przeciez prym w fotografii wiedzie NIKON, CANON, OLYMPUS ... o i moze tak od picu samsung i sony.

facet dzieciak tak dorosły ucieszy się z aparatu skąd ja mam wiedziec jakiego masz faceta sądziłem że to dla dziecka na komunię :D xbox kosztuje 600zł kinect kosztuje koło 400zł ale bez teog xbox też działa tylko nie będzie grał w gry sportowe jak lubi grać to pewnie gówno a nie sportowieć wiec po co mu kinect resztę ceny stanowią gry sportowe tak więc mozesz mu smialo kupic za 600zł a gry i kinecty niech sobie sam kupuje bo nie wiadomo czy mu to potrzebne. liczba pikselów nie ma znaczenia to wcale nie ten sam aparat z tel. co kompaktowy decyduje wielkośc matrycy pikselów może mieć nawt 20 milionów co z tego skoro to może być to samo zdjęcie co z 2 megowego aparatu w telefonie tylko jest rozciągane do większej rozdzielczości. to tak jak sobei zrobisz odbitkę na xero w powiększeniu jakości nie będzie lepszej tylko wydruk będzie wiekszy. nie zwracaj kompletnie ZADNEJ uwagi na rozdzielczosc bo metrowych zdjec i tak nie drukujesz a jak bedziesz to sobie powiekszysz w programie. matrycę te aparaty wszystkei maja podobna tylko wprowadzja nowe modele z coraz wieksza rozdzieczoscia rozciagajac zdjecia to taki zabieg marketingowy.

przeciez prym w fotografii wiedzie NIKON, CANON, OLYMPUS>>w aparatach analogowych kiedyś tak w takich jak autorka szuka lepszy od nikona i olympusa będzie własnie panasonic. nikon tylko droga lustrzanka te tansze sprzety nikona to niestety szmelc. zreszta z lustrzankami tez mial wpadki jak z tranzystorem w d5000 ktory padal w kazdym aparacie z serii zaczynajacej sie na 6.

Gość kto się zna
Dobrze, że internet jest anonimowy bo moja durnota zabija. Myslalam, ze xbox to to samo co kinekt ;D Nie wiem jak dziękować za objaśnienie haha

tak to jets komplet można oczywiście dokupić kinect ale to są detektory ruchu wiec bez nich można grac we wszystko za wyjątkiem tego co te drążki potrzebuje. od rafiego i laptopów24 kupisz 15zł taniej to te same konsole co maja flysofci i ta firma z gdanska z tego samego zrodla.

aha w komplecie jest jeden pad to normalne ale jak chcesz grac z chlopakiem :D to mozesz dokupic drugi to dosc drogie pewnie kosztuje ze 150zl. w tych zestawach za 1200zl czasami oprocz kinectu i gry sa dwa pady.

Gość kto się zna
Ale w tym drugim linku to juz chyba w komplecie jest kinect bo tak mają napisane

Gość kto się zna
1200 zł? Nie szalej ;p

a co do ilosci sprzedanych sztuk to się nigdy tym nie kieruj bo: - co sprytniejsi sami sobie nabijaja oferty zaraz po wystawieniu aukcji sa specjalne fora gdzie ludzie klikaja sobei wzajemnie. jak sie ma kilka tysiecy komentarzy i zaplaci prowizje od tego co naklika to bezkarne. - ludzie sa durni i lapia sie na tanie chwyty a do teog maja klopot z liczeniem jak przedmiot kosztuje 599zl i pr5zesylka 40 to myślą że jest tańszy od teog który kosztuje 600zł a przysyłka 30zł.

nie w tym drugim to chyt marketingowy tam nie ma kinectu tylko jest "pad kinect ready" :D juz ci napisąłem że oni sprzedją dokładnie ten sam zestaw co dwie inne firmy po prostu sprytniej opisali aukcje :D kinect wyglada tak http://allegro.pl/kinect-box-20-gier-zasilacz-games-master-wawa-i3159732775.html i jzu ci napisalem ze kosztuje 400zł jak gdzies za 600zł masz to co wszedzie kosztuje 1200 zl to NIGDY nie kupuj bo na pewno cos zle interpretujesz albo to walek :D