Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Afrodyta96

Mięśniaki macicy

Polecane posty

Gość Afrodyta96

kurczę dziewczyny, mam problem, dowiedziałam się dzisiaj, że mam 2 mięśniaki, jeden ma 4 cm a drugi 6. Nie wiem co mam robić.. nie chce miec operacji, boje sie, chce miec dzieci.. jak mam sobie z tym poradzic? pomozcie!!

Gość afrodyta96
dziekuje za polecenie strony, troche sie uspokoilam, ale dalej nie wiem jak to bedzie.. mowiono mi, ze leki to mozna brac i brac a operacja i tak bedzie konieczna..

Kochana operacja to ostateczność!! dzięki terapii doustnej nastąpiło zahamowanie krwawienia z macicy u 90% kobiet a także zauważono znaczne zmniejszenie ogólnej objętości mięśniaków. Uwierz, że na prawdę można inaczej wyleczyć niż iść pod nóż. Warto jest żyć z własną macicą jak najdłużej się da!

Gość hmm jaka strona
a ja mam ich dużo podobno i też są duże o średnicy kilku cm, co robić?

Przede wszystkim musisz skonsultować się z lekarzem. On powinien odpowiednio Cię poprowadzić. A strona, którą polecałam wyżej to www.miesniakimacicy.pl Znajdziesz tam wiele przydatnych informacji o tej chorobie, a także o sposobach jej leczenia. Możesz również zadać pytanie ekspertowi!! :)

Afrodyta96 walcz o swoją macicę z całych sił! Terapia doustną może na prawdę odsunąć operacje w czasie, a nawet na zawsze! Każda chwila życia z własną macicą to duży prezent od medycyny, który jest na prawde teog warty!

Gość Nimimni
A jakie mialas objawy?

Gość Afrodyta96
mam bardzo obfite i dlugie krwawienia, sprawiajace mi ogromy ból podbrzusza, boli mnie bardzo krzyz i czesto mam odczucia jakby takie parcia w okolicy brzucha

Gość Afrodyta96
w skrócie jedna wielka męczarnia, niestety bardzo odgrywa się to również na życiu intymnym....

Gość heloiza999
Mam podobne objawy, a uprawiałaś już seks? Ja jestem dziewicą i boję się iść do ginekologa, a objawy mam podobne. Czy mięsniaki to rak? Czy można z tym żyć? Dzieci nie planuję, ale czy to zagraża życiu i zdrowiu?

Niestety to są bardzo częste objawy, zwłaszcza gdy ich objętość się znacznie powiększa. heloiza99 radzę Ci się skonsultować z ginekologiem, zrobi Ci on odpowiednie badania, aby stwierdzić, czy Twoje objawy na pewno są spowodowane mięśniakami. Nie masz się czego bać! Na chwilę obecną proponuję Ci zapoznać się ze stronką www.miesniakimacicy.pl Możesz tam również zadać pytanie do eksperta, on może Ci coś doradzić odpowiadając na nurtujące Ciebie pytanie, jednakże pamietaj to nie zastąpi wizyty u lekarza!

Gość hmm jaka strona
O, dziękuję bardzo, poczytam. Moja ginekolog powiedziała, że nic z nimi nie można zrobić, że mam czekać, aż nie będę mogła wytrzymać z bólu, to wtedy do wycięcia, tylko nie wiem, czy cała macica z nimi, czy tylko one :( i przestałam chodzić i się badać. Nie ma teraz lekarzy, są konowały co tylko odwalają ludzi :O

Gość sisi86
przeciez mozna tez je usunac robiac laparoskopia

Gość sisi86
jesli nie mozna laparoskopia to robia laparotomie

Gość sisi86
moj stary gin tez mnie nastraszyl ze tez mam jednego. Teraz nowy nic tam przez usg nie widzi, ale i tak czeka mnie w czerwcu laparoskopia takze wszystko sie wyjasnii.

Gość hmm jaka strona
A masz jednego, a ja mam dużo, nawet nie wiem ile :O

Drogie Panie, każdy zabieg niesie za sobą wiele skutków ubocznych. Terapia doustna jest na pewno lepszy rozwiązaniem w każdym przypadku. Przynajmniej na pewno warto spróbować!

Gość heloiza999
Dziekuje za porady, jednak pojscie do ginekologa jest dla mnie nieosiagalne. Mam 25lat, kestem dziewica i nigdy nie bylam u ginekologa, procz boli w czasie owulacji i olresu nie mam wiecej obajwow. Chyba jestem zdrowa.

Gość heloiza999
Bol w czasie okresu to naturalna reakcja organizmu. Nie znam dziewczyny, ktora podczas okresu by nic nie czula. Kazda bierze chociaz apap. Ja biore najmocniejsze. Nienawidze byc kobieta.

heloiza999 masz rację, że każda kobieta odczuwa mniejszy bądź większy ból w trakcie miesiączki. Każda kobieta, nawet ta, która nie ma żadnych gorszych objawów jak Ty powinna raz na jakiś czas zawitać u ginekologa w celu sprawdzenia czy wszystko jest w porządku. Zwłaszcza, jeśli nie byłaś nigdy to powinnaś się zbadać, przynajmniej kontrolne usg po powierzchni brzucha Ci nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie wykluczy groźniejsze nieleczone wcześniej problemy. Po wizycie zamiast gdybać czy jesteś zdrowa, będziesz mogła powiedzieć: na pewno jestem zdrowa :) i nie ma sie czego wstydzić :)

Gość Patka_123
Hej wszystkim! je również masz dość spore mięśniaki i mój lekarz mówi, ze Esmya jest droga, a niekoniecznie musi zadziałać. A Wy coś wiecie na ten temat?

Patka_123 nawet jeżeli terapia doustna by nie przyniosła oczekiwanego skutku jakim jest odłożenie operacji w czasie to jest idealnym przygotowaniem do zabiegu, gdyż stwarza możliwość wyłuszczenia mięśniaków z pozostawieniem zdrowej części macicy, a także poprzez zmniejszenie krwawienia ogranicza pogłębienie się anemii. Dlatego sądzę, że warto spróbować, zwłaszcza, że większość kobiet stosujących terapię zapomniała o operacji! :)

Gość gość
witam. Mięśniaki dobrze leczy się chińską medycyną , mniejsze można usunąć w ciagu 1-2 miesięcy. Najczęściej nie trzeba usuwać narządu ; więcej : www.tcm-online.com.pl

Gość gość
no tak ja juz raz brałam antykoncepcje na mieśniaka 27 mm, jest malutki, nie zniknął a ja w miesiące przytyłam 10 kg krwawienie było mniejsze tylko na chwile, badania krwi były dobre a ja czułam się coraz gorzej, teraz znów byłam u ginekologa bo okresy bolesne i krwawe, anemia ale juz nie zamierzam brać hormonów bo one mi tylko szkodza

Gość gość
w 2 m-ce

Gość majja38
Mięśniaki macicy to bardzo poważny problem z którym trzeba walczyć. Dziewczyny przede wszystkim badania profilaktyczne.. Sama zapisałam się w klinice Synexus https://www.przychodniasynexus.pl/formularz-kontaktowy/ i umówiłam pod tym numerem telefonu na badania 22 203 03 00 - walczcie, ważne aby się nie poddawać a wszystko będzie dobrze ! :)

Gość Wiola123123
Hej, rok temu okazało się, że mam mięśniaka macicy i torbiele na jajnikach, endometrialne i prawdopodobnie skórzaste. Ostatnio po usg lekarka powiedziała,że najlepiej je usunąć. Mam skierowani tylko na oznaczenie markera CA125. Jakie badania trzeba zrobić przed operacją? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Nie musisz robić badań przed szpitalem , w szpitalu masz robione wszystkie badania jakie są potrzebne przed operacją