Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady london in the future

Skoro o kupnie mieszkań i domów tu mowa, to ja też mam pytanie

Polecane posty

Gość lady london in the future

Jak to jest z opłatami przy kupnie mieszkania w UK: http://www.foxtons.co.uk/search?bedrooms_from=2&bedrooms_to=3&price_to=175000&prop_type=flats&property_id=785688&search_form=map&search_type=SS&sold=1&submit_type=search - Service charge [czyli opłaty związane z dzierżawioną własnością] dla tego mieszkania to 176 funtów miesięcznie - Ground rent [ czyli roczna opłata dla właściciela odnośnie dzierżawy własności] to 260 funtów miesięcznie - Council tax no to podatek lokalny w wysokości ok.118 funtów mc Czyi to są wszystkie opłaty miesięczne jeśli się kupi takie mieszkanie [no plus gaz, prąd, woda itd.] tutaj jest to akurat ok.555 funtów mc czy do tego jeszcze dochodzi coś innego? Nie wiem, spłata kredytu czy jak to jest...Nie mam pojęcia :/ Chciałabym wiedzieć jak to wygląda, może ktoś wie...

Gość Dlaczego ty jestes
To sobie znalazlas zrodlo informacji...

to jest SO flat, shared ownership -50%kupujesz udziały w tym mieszkaniu ,cena całego mieszkania to 330tyś Ł ,możesz w przyszłości wykupić do 100% udziałów, minusem jest to, że nie możesz zgodnie z umową wynająć takiego mieszkania osobom trzecim (aż do momentu gdy masz 100%udziałów )