Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AURELKa 23

CASTAGNUS

Polecane posty

cieżko powiedzieć czy to pzrez castagnus - ten lek ma za zadanie obniżać prolaktynę, która jest odpowiedzialna za ciałko żółte a to z kolei za na ciążę wiem, że wysoka prolaktyna sprawia, ze jajeczko może nie dojrzewać i nie ma owulacji - ja właśnie mam wątpliwości czy mam owulację bo nie obserwuję śluzu płodnego

Gość AURELKa 23
olaalee powiem ci tak badałam prolaktynę w 5 dc tylko nie wiem czy w dobrym dniu zrobiłam badanie kiedy powinno się je zrobić ? ale do rzeczy robiłam je w 5 dc bez obciążenia i mój wynik 11.32 ng/ml normy: 4.79-23.30 TSH WYNIK 1.99 NORMY 0.27-4.20 FT 3 2.84 NORMY 2.57-4.43 FT 4 1.0 NORMY 0.9-1.7

nie wiem czy ma znaczenie kiedy się robi prolaktynę ale chyba do owulacji rośnie a później spada w ogóle w ciągu dnia się zmienia - w nocy rośnie także wzcesnym rankiem jest wyzsza niż np o 9 na moje ok wyniki masz bardzo dobre nie wiem czy jest sens brać castagnus moja prolaktyna 26,1 lekarz mówi, ze po castagnusie powinno spasć do ok 10

Gość AURELKa 23
ja myślę że jak już zaczęłam stosować castagnus to już nie będę odstawiać tylko będę brać przez te 90 dni no chyba ze w tym czasie zajdę w ciąże to w tedy odstawię

Gość AURELKa 23
olaalee szkoda że nie trafiłam na ciebie wcześniej bo tak to bym sobie zrobiła to badanie przed samą owulacją i w tedy bym wiedziała jak bardzo się podniosła a tak jak już stosuję castagnus to nie ma sensu badać prolaktyny bo wynik będzie zafałszowany a ty robiłaś prolaktynę z obciążeniem czy bez ?

robiłam bez obciążenia teraz czekam na @ a później testy owulacyjne i będę próbować chociaż jakoś psychicznie jestem nastawiona, że się nie uda a to bardzo zle:/

Gość AURELKa 23
olaalee to faktycznie bardzo złe nastawienie lepiej się w ogóle nie nastawiać i mieć niespodziankę :) mam do ciebie jeszcze jedno pytanie udzielasz sie może na jakimś forum dla starajacych ?

muszę wyłączyć myślenie:) piszę trochę na temacie ciąża, starania 2013

Gość Annaaaaaaaaaaaaa33
ja sie staralam o dziecko rok I 2 miesiace zaszlam w 1 cyklu brania castagnusa :)

Gość AURELKa 23
Annaaaaaaaaaaaaa33 Gratuluję :) a powiedz mi odstawiłaś castagnus od razu kiedy zaszłaś w ciążę ?

Gość Annaaaaaaaaaaaaa33
tak odstawilam odrazu :) ja sie dopiero o ciazy dowiedzialam 2 dni temu :))

Gość AURELKa 23
Annaaaaaaaaaaaaa33 jeszcze raz gratuluję mam prośbę daj mi znać jak było po wizycie będę tu zaglądała co jakiś czas :) a mam do ciebie jeszcze pytanie czy miałaś przed braniem castagnusa regularne cykle ? nie poprzestawiam ci castagnus cykli ?