Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WierzącyInaczejnizWierni

Sonda katolicka - Jak spostrzegamy życie pozagrobwe.

Polecane posty

Witam serdecznie.Prowadzę i dywidualne badanie na temat życia po śmierci. Zadam tylko kilka pytań i proszę o szczere wypowiedzi. Mam pewną teorię której tu nie zdradzę , ale przyznam że sondaż ten konieczny jest do mojego nawrócenia. 1) Czy wierzycie w Matkę Boską jakoby pośredniczka Jezusa miała za zadanie chronić nas od zła. Jest nam pomocna oraz chce dla nas jak najlepiej ? 2) Czy wierzycie w potężną moc" różańca świętego " 3) Czy waszym zdaniem modlitwa za zmarłych może pomóc.To dzięki niej mamy szansę wyjść z czyśćca 4) Czy grzech popełniany przez nas na codzień zaprowadzi nas po śmierci prosto do piekła jeżeli taki będzie osąd Najwyższego. Czy też może Matka Boska wstawi się za nas i trafimy do czyśćca ? Zgóry dziękuje za szczere wypowiedzi. Proszę o jak njamnije podszywów i prowo. To ważne dla mnie. Proszę :)

Gość Jxmnopd
3 razy tak w 4 pytaniu się waham

Gość asffewgret
4xtak Jeśli chodzi o "krucjatę różańcową' to najlepszy przykład to Filipiny a dopiero potem Węgry

Gość ---on---
Nya pierwsze 3 pytania odpowiedz tak. 4 pytanie- jest troche dziwnie skonstruowane i trudno odpowiedziec tak lub nie. Pierwsza czesc, to nie kazdy grzech, popelniany na codzien, od razu skazuje nas na pieklo. I w tym wypadku odpowiadam- nie Druga czesc pytania to odpowiedz tak.Ale o takie wstawiennictwo Matki Bozej nalezy sie modlic.

Gość fbbbmhgfbmh
1tak 2tak 3modlitwa tylko przyspiesza wyjscie z czyscca 4niewiem

ja tylko na marginesie zapytam - skąd pewność istnienia takiego miejsca jak czyściec ?

Gość ---on---
allium To jest kwestia wiary. A w wierze nie ma pewnikow. Na zasadzie wiary w reinkarnacje u Hindusow.

Gość ja na polędwiczce robię
a ja zapytam inaczej - czy w Biblii znaleźliście choć jedno zdanie o czymś takim jak czyściec, chrześcijanie od siedmiu boleści?!?!?!!?!

Up :) dziękuje