Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocydoradzcie

Bardzo sucha skóraa

Polecane posty

Gość pomocydoradzcie

Mam taki problem... mianowicie cierpię na strasznie suchą skórę na twarzy. Czasmi do tego stopnia, że aż mi schodzi. Podobno jednym z czynników jest to że mało piję wody i nawadniam organizm. Piję dużo kawy no i na dodatek palę;( Znalazłam taki krem http://www.badanga.pl/Okazja/2483/DERMEDIC-HYDRAIN-2-50ml znacie go? Dobry jest? nie wiem już czego używać, a jest to dla mnie dosyc poważny problem.

Gość katka1032
Sama znasz rozwiązanie swoich problemów: rzuć fajki, bo szkodzą i pij więcej wody. Nie znam tego kremu, chociaż twój problem jest mi znany. W moim przypadku używałam kremów firmy L'Occitane. Super nawilżają i już nie mam suchej skóry na twarzy. Tutaj masz linka: http://pl.loccitane.com/nawil%C5%BCanie,36,2,3562,0.html

Nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie, od środka (picie wody mineralnej, zdrowe odżywianie etc.) i na zewnątrz (kremy do cery suchej). To jest ważne.

Gość elizabet1947
Próbuj pić używać do surowek,pieczenia ,smarować skórę Olejem Golden Drop.Zobaczysz jaką będziesz miała skórę gładką .Olej zawiera omega 3 i 6 Ma smak masła.pije się 2-3y łyżki dziennie sam lub pół szklanki wody łyżka oleju cytryna maże być także miód.używa się zamiast kremu nie zostawia tłustych plam Golden Drop Olej Golden Drop to produkt plasujący się w sektorze Premium. Nazywany jest „płynnym złotem ze względu na bogactwo składników odżywczych oraz niepowtarzalną złotą barwę. Dodatkowo jego aromat oraz smak przypominający najprawdziwsze masło sprawia, że nie ma on sobie równych. Olej Golden Drop oferowany jest wyłącznie w systemie sprzedaży bezpośredniej u oficjalnych konsultantów marki. Mogę założyć kartę zniżek.Zapoznaj się wpisz w Gogle GOLDEN DROP dowiesz się więcej

Gość eeeeeeee????????
O curva, jaki zlot spamerek :D Czy wy naprawde nie widzicie, jakie jesteście żałosne? :o

Gość zmień dietę rzuć fajki
pij więcej wody, unikaj kawy zamiast wydawać krocie na dermokosmetyki łykaj kapsłuki z wyciągiem z wiesiołka, reguluje hormony kobiece oraz nawilża skórę od wewnątrz

Gość lllaviddaa
Ważne pytanie! czy kosmetyków na AZS może używać osoba, ktora na to nie choruje? Za bardzo nie jestem zaznajomiona z tą chorobą, ale często kremy/kosmetyki przeznaczone są do bardzo suchej skóry lub atopowej i nigdy nie wiem, czy mi nie zaszkodzą

Mam podobny problem. Ostatnio udało mi się zwalczyć suchą cerę, ale muszę się bardzo pilnować. Podstawa to picie wody. Nie dopuszczaj do tego, by chciało Ci się pić. Szklankę/butelkę z wodą miej zawsze przy sobie, żeby móc pociągac co chwilę. Kolejna sprawa-zmiana diety. Jeśli palisz-musisz zadbać o przyjmowanie wit C. Najlepiej w warzywach, sokach (tylko nie takich z koncentratu, najlepiej samemu wyciskać). Wiesiołek pomaga zatrzymać wodę w skórze, ja teraz łykam ogórecznik w kapsułkach-widzę, że dobrze działa. Krem do twarzy musisz mieć nawilżający, taki do AZS powinien być dobry, bo ma mało składników drażniących. Ja używam oilatum, dodaję kroplę oleju arganowego na wieczór. Rano tylko sam krem. Czym myjesz twarz? To musi być coś delikatnego, przeznaczonego dla suchej skóry. Dobry efekt dają też maseczki i olejowanie. Maseczki nawilżające robię 2 razy w tyg. Olejek (u mnie konopny-bo mam skórę skłonną do wysyfiania) wsmarowuję w buzię ze 3razy w tyg. Sporo tego, ale u mnie dopiero wszystko razem wzięte zadziałało. ps Jak dużo alkoholu tygodniowo pijesz?

Gość ja mimo ze nie pije i nie pale
i pije ponad 3 l wody dziennie to i tak miałam problem z suchą skórą na twarzy ale odkąd używam tego kremu http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35060 problem zniknął całkowicie! Teraz nie mam problemu z łuszczącą i piekącą się skórą. Buźkę mam gładziutką i nawilżoną. Krem taniutki a naprawdę świetny! Dodam, że próbowałam chyba już wszystkich kremów i aptecznych i drogeryjnych na niby wysuszoną skórę

Gość Anetka98698
poza kremami i balsamami używam także olejek do kąpieli z witaminami a i e i olejem wiesiołkowym :) rewelacja.

Gość Smoczka123
cetaphil.pl to fajny krem nawilżający skórę twarzy - polecam :)

Gość gość
Olej zawiera omega 3 i 6 Olejem o najlepszym składzie tłuszczowym i proporcji tychże tłuszczów jest olej rzepakowy.

Palenie - katorga dla cery. Ja również pale, ale i pije dużo bo ok 3 l. dziennie, w tym 2 l. to woda Polecam Ci celem nawilżenia i dodania blasku krem rewitalizujący Decubal. Świetnie nawilża, cera odzyskuje ładny kolor i nie jest taka " umeczona ". Świetny produkt za małą cenę

Gość pauuulinnn
Lifantylia - jak małą? Widzę że decubal ma dwa kremy do twarzy, który jest lepszy, wiesz moze?

Gość gość
Znow ktos reklamuje decual! Ile mozna. Dziewczyny kupcie sobie olej arganowy, wszystkie waszy problemy znikną. Na pewno bedzie taniej niz jakies reklamowane drogie kosmetyki.

Gość gość
Klikajcie na "zgłoś do usunięcia" to się spamerom degównalu znudzi może.

Gość Kasia_1979
Kluczem do sukcesu jest kompleksowe działanie. Zaczełam się zdrowo odżywiać, jeść więcej warzyw i owoców, ryb. Do tego stosowałam probiotyk Latopic- dla alergików oraz używałam kosmetyków emolium. Teraz moja skóra jest w dużo lepszej kondycji niż jeszcze kilka tygodni temu.