Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczka dziwna waczka

czy moge zrobic test krwi hormonu HCG w 28 dc ?

Polecane posty

witam, od poltora roku staramy sie z narzeczonym o dziecko. czuje jakby w koncu sie udalo. sa pewne symptomy. dzis mam 28 dzien cyklu, cykle zazwyczaj30-31 dniowe. czy test beta z krwi juz by cos pokazal ? chcialam wiedziec dlatego ze trafil sie nam na weekend wyjazd nad jezioro, jest ladna pogoda, mzoe by czowiek wystawil troche ciałka ale wiem ze w ciazy nie wolno. poza tym piwko, to tamto. chcialabym juz wiedziec. czy to bedzie za wczesnie ?

Gość można można a jak....
zrobić możesz, ale nie lepiej poczekać ? Nie masz co się nakręcac i od razu wariować, bo może w ciązy jesteś. Ja nieświadoma, że jestem ( a też starania były i to z leczeniem), zaliczyłam sobotnią imprezkę ze znajomymi i też piwo piłam. 4 dni później okazało się, że jestem w ciąży. Podejrzewając ciążę, po prostu nie chlej na umór i tyle. Z opalaniem nie przeginaj, takie słonko jak teraz jest jeszcze nisko i łatwo sobie kuku zrobić. Poza tym prognozy weekendowe nie są aż takie patataj w kierunku super pogody. Gębulę wystaw i już, musisz od razu brzuch?

A pisząc o słonku nie mam na myśli ekspozycji brzucha na temperaturę, tylko bardziej o skórę samą w sobie, że promieniowanie silniejsze.

a nawet jak jesteś, to jest tak wczesny etap, że tam co najwyżej pęcherzyk ciążowy dopiero może być z początkującym zarodkiem. Ja byłam na usg w 5 tc, ale w sumie u mnie było podejrzenie ciąży pozamacicznej (zrosty przy lewym jajowodzie, z którego poszło jajko, jajowód krzywy i między zrostami, gin bał się, że jajo utknie na zakręcie). No i tylko dlatego usg zrobił, w macicy znalazł pęcherzyk ciążowy i jakichś tam wymiarach i tylko powiedział, że na ten etap wygląda ok, nie wydaje mu się, żeby pęcherzyk był pusty. I po 3 tygodniach kazał przyjechać znowu, wtedy biło już serducho. Dlatego alkohol sam w sobie dla pęcherzyka zagrożeniem raczej nie jest, bo do przyszłego człowieczka nie przeniknie (nie ma łożyska jeszcze), aczkolwiek bywa, że może spowodować jakieś inne dziwne rzeczy i lepiej świadomie nie sprawdzać, jak na nas zadziała.

Gość hhhhhhh
mi beta wyszla 13dni po owu - zadnych objaw nie mialam :) powodzonka!

no dzieki. pojde po neidzieli w taim razie :) p=

Gość gfgfg
ja zrobiłam bete 3 dni przed terminem miesiączki i pokazała ciążę :)

Gość ciekawasasasa
a skąd wiedziałaś u siebie o tych zrostach? trzeba iść na specjalne usg czy jak? a jak by było coś nie tak to lekarz na usg dopochwowym oceny owu mógł by coś na ten temat powiedzieć jak zauważy coś takiego?