Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie biegnę, żyję

ścigająca zołza

Polecane posty

Gość luka.b
Do luki pokaż mi w krio paragraf który nakazuje odgrnie matce wychowywanie dzieci i mówi że orzeczenia w sprawie miejsca zamoeszkania nie można zmienić.No dawaj ciekawa jestem...

Gość TWAŁPO
Pewnie że zapłaci. Bo długi alimentacyjne nie znikają. A komornik nie tylko 60% wynagrodzenia może zająć. Może telewizor zająć. Może komputer zająć. Może dom zająć. I te nowe, ukochane dzieci mogą z gołą d... do rzeki na herbate biegać. I liściami łopianu sie podcierać. ;) Nie jest bezpiecznie być dzieckiem s...syna. Ani pierwszym, ani drugim. Ani nawet siódmym.

Gość nie biegnę, żyję
trwałop - tez sobie przeczytaj, może się dokształcisz ;)

Gość nie biegnę, żyję
sprostowanie - 8% nie 10%, żona mi podpowiedziała właśnie ;) jak widzisz, tak mnie to ubodło, że nawet nie wiem sam ile mi schodzi z konta miesięcznie, mniej niż za internet chyba ;)

TWAŁPO - dziękuję Ci za to zdanie " nie jest bezpiecznie być dzieckiem skurw.." cudne jest!

nie biegnę - i ty się tym chwalisz?? że na dzieci mniej niż na internet???żałosny jesteś człowieku nie mam pytań

ja bym tam mojego eks już nawet z dopłatą nie chciała brrr i wcale nie życzę tej nowej ani dziecku by ich zostawiał,chyba mnie DO LUKI źle zrozumiałaś/eś

Gość TWAŁPO
"jak zostawi inne dzieci z wróci do ex to niemalże świety" A ty słyszałaś żeby jakaś ex przyjęła z powrotem sk...syna?

Gość luka.b
Do luki to jest twoje zdanie nie każda nowa była kochanką bo bycie kochanką wiże się z ryzykiem powrotu do eks.Ale dzieci to dzieci należy o nie dbać a nie miec gdzieś.

Gość takasobiebaba
a mój kuzyn tez tak się migał i smiał byłej prosto w twarz.obecnie komornik zajął mu wynagrodzenie,bo kuzyn nie chciał juz pracować na czarno.zabieraja mu kupe kasy z pensji,a była wraz z dziecmi smieje się do niego z okna samolotu.a on wrócił do mamusi-mieszkanie wczesniej wynajmował.

Gość takasobiebaba
tak jak ktoś napisąl-życie bywa nieprzewidywalne.pamiętaj o tym.

Gość pruselia
no ja takiego znam wlasnie dlugo sie smial to teraz z niego sie smieja

Gość DO LUKi
trwapo - "A ty słyszałaś żeby jakaś ex przyjęła z powrotem sk...syna?" ha ha tak, znam I to nie jedną! wyobrax sobie, że byłe chętnie przyjmuja żeby tylko byc "góra" nad tą obecną żoną I bardzo często potem odwracają poglądy na temat alimentów - bo jak z ich gospodarstwa musi potem iśc kasa na te dzieci z drugiego związku to już te alimenty nie muszą byc takie wysokie a potrzeby wszystkich dzieci się nie liczą, tylko ich..

Gość TWAŁPO
No i widzisz co się dzieje z kobietami, które zadają sie ze sk...synami? Żono autora - ty też poczytaj.

Gość luka.b
I kto tu mówi o pustostanie?????Nie obwinia dzieci hehe tylko wymierza w nie karę w postaci tej że mają ochłapy na życie.Żenada po prostu widać zagranicą nie wie komu fundusz w pl przysługuje.To jest granica ubstwa.W innych krajach problemu nie ma jest opieka na przemian i nie ma zmiłuj.Nie opiekujesz się dziećmi to płać tyle ile masz na pozostałe.Prawo idzie w dobrym kierunku w końcu nikt nie będzie wciskał matkom dzieci na siłe.A co do proroctwa hehe nawet nie wiesz jak szybko mogą być realne.Rok temu pracowałam żyłam całym życiem a o proroctwie słuchać nie chciałam.Dziś tak jutro inaczej.

Gość luka.b
ATy na swoje dzieci dajesz 10%swojej wypłaty tym bardziej jak byś miała długi wobec dzieci?A wymaganie by jedna osoba wychowywała dzieci które mają dwoje rodziców i jeszcze w większości utrzymywała dzieci jest niby ok?Fundusz za niego płaci jak sam pisze nibt z jakiej racji ja mam płacić na jego dzieci.On mi na moją chorobę np kasę daje???Ja mu nie życzę ja mu tylko mówię że czasem warto się zastanowić i mostów za sobą przez chamstwo nie palić bo różnie jest.Nie stać go by zapłacił to co zasądzone???Szkoda że ślepy nie widzi jaki socjal jest w polsce że tu dzieci mają tylko alimenty za to wie jaki dostaje na swoje.Dla mnie skurwiel ktry cieszy się że dzieci od komornika dostaną na końcu.Za swój błąd mści się na dzieciach i to jest żałosne.

Gość KrzysM
do nie zyje, biegne: Dlaczego nie pojdziesz do sadu z pozwem o obnizenie alimentow ?

Gość KrzysM
Do luka: Pamietaj , ze obowiazek utrzymania dzieci lezy na obojgu rodzicach. On 10% i Ty masz także 10% dac. Ty go chcesz karać finansowo za moralne zachowanie. A nie znasz sytuacji pelnej do konca - bardzo to polskie jest - ocenianie ludzi po paru slowach.

Gość KrzysM
A kto dal Pani/u prawo do oceniania kogokolwiek ?

Gość luka.b
A opiekę też krzys na pół???Pokaż mi kogoś kto z wypłaty 3 tys daje po 150 na dziecko?????Błaźnicie się tylko.Żadne niebyło i nie jest samotnym rodzicem w polsce nie wie nic w temacie.Po jaką cholerę robi tak pod górę kobiecie żeby szukać kasy w funduszu??Po co to???Mił żeby płacić ale rzuca ochłap nie dla dzieci ale by go nie krzymknęli.W kraju w którym żyje jego wszawe grosze uzupełnia chociaż jakiś socjal a w Polsce 15 euro jak za bogaty nie jesteś.Ot mają dzieci wielkie g a tatuś leje że komornik w pierwszej kolejności.Kim trzeba być?Nogdy nawet nie liczyłam ile na dzieciaki idzie w życiu mi to nie przyszło do głowy.

Gość pruselia
wolność słowa jest człowieku

Gość luka.b
Krzys ja rozumiem że sytuacje jego byłej i dzieci ty znasz dobrze i wiesz że nędzne 10%wystarczy.

Gość pruselia
brawo luka!!

Gość nie biegnę, żyję
do KrzysM - byłem I zostały obniżone, ze względu na zmienię sytuacji - czyli to, że mam na utrzymaniu moje dziei z żoną dlatego płace tylko 8% teraz - wcześniej miałem zasądzone więcej, kwota na która mnie nie było stac, ale teraz płace tyle ile mam przyznane tyle, że te luki nie czytają ze zrozumieniem, o proszę teraz nagle jej wyszło, że 3 tys zarabiam ;) pisze jakieś wyssane zpalca bzdury I się tym sama jara nie liczyłaś ile na dzieci idzie - ja tez nie! dawałem ile miałem, to EX mi wyliczała ale się przeliczyła, bo dla sądu MOJE DZIECI które mam z żoną I ICH potrzeby sa na pierwszym miejscu, czy ci się to podoba czy nie - inne zobowiązania dalej idź już spac, głupia babo, szkoda klawiatury na ciebie..

Gość nie biegnę, żyję
"Po jaką cholerę robi tak pod górę kobiecie żeby szukać kasy w funduszu" BO NIE MAM TYLE ILE ONA BY CHCIAŁA ZE MNIE ZEDRZEC, ROZUMIESZ W KOŃCU?? nawet sąd uznał, że to była wygórowana kwota, teraz płace mniej (też tyle ile sąd mi nakazał) na tyle na ile mnie stac jak "kobieta" chce więcej to niech sama dorobi

Gość luka, ty się idź leczyc
na tego raka czy co tam masz, bo na głowe to już za późno takie farmazony sadzisz, że aż przykro to czytac

Gość popieram autora
dobrze, że dbasz o swoje dzieci i zone autorze, świata nie zbawisz, a szkoda byłoby drugą szansę stracic i drugą rodzinę zniszczyc każdy popełnia błędy, ważne, żeby wyciągnąc wnioski i drugi raz ich nie popełniac!

Gość ojćsrojć
"gówno mnie obchodzi czy tamte dzieci mnie nienawidzą" To mówi wszystko. Lepiej nie mieć zadnego ojca niż takiego.

Gość KrzysM
do luka: A bierzesz pod uwage to, ze facet zostawil ex urzadzony dom/mieszkanie ? Skoro ma byc sprawiedliwie - niech ex splaci polowe wartosci - wtedy moze i bym sie z Toba zgodzil. Nie znam sytuacji tego Pana - dlatego go nie oceniam - a Wy to robicie caly czas. Jezeli chodzi o wolnosc slowa - nie upowaznia Cie ona do obrazania kogokolwiek. A jak jestes taka cwana/y - obraz i podpisz sie z imienia i nazwiska. Takich "wolnoscioslowiarzy" przerabialem juz kilku - wszyscy grzecznie odszczekiwali co napisali i przepraszali. Gdzies ginela przed sadem ich hardosc.

Gość Pruselia
A co kto Tobie tu zrobil Krzysiu ze ludzi straszysz sądem??