Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość studentka pielegniarstwa

potrzebuje pomocy przy wypelniniu ankiety - bardzo proszę!

Polecane posty

Gość studentka pielegniarstwa

Chciałąbym bardzo prosić o wypełnienie tej ankiety i przesłanie mi jej na adres e-mail: klaudia.besciak@gmail.com wystarczy skopiować do worda i wysłać. Będe ogromnie wdzięczna! zależy mi na czsie. z góry dziękuje wszystkim którzy poświęcą mi swoj czas. Pozdrawiam serdecznie Styl życia kobiety w ciąży Szanowna Pani, Jestem studentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnowie . Uprzejmie proszę o udzielenie odpowiedzi na poniższe pytania dotyczące zachowań kobiet w ciąży. Uzyskane wyniki posłużą mi do napisania pracy licencjackiej. Ankieta jest anonimowa. Dziękuję bardzo za pomoc. 1. Pani wiek? 2. Pani miejsce zamieszkania? Wieś Miasto do 20 tyś mieszkańców Miasto 20-50 tyś. mieszkańców Miasto 50-100 tys. mieszkańców Miasto 100-200 tys. mieszkańców Miasto 200-500 tys. mieszkańców Miasto powyżej 500 tys. mieszkańców 3. Stan cywilny? Mężatka Panna Wdowa Wolny związek inne 4. Wykształcenie? Podstawowe/gimnazjalne Zasadnicze zawodowe Średnie Wyższe 5. Czy obecnie pracuje Pani zawodowo? Tak (jeżeli tak proszę przejść do pytanie nr 6) Tak, ale jestem na zwolnieniu (od którego tygodnia ciąży jest Pani na zwolnieniu lekarskim? ........ Nie 6. Charakterystyka pracy praca siedząca ok. 4h praca siedząca 8h i więcej praca fizyczna do 4h / dobę praca fizyczna 8 i więcej godzin / dobę praca w dużej mierze związana z jazdą samochodem studentka 7. Która jest to Pani ciąża? 8. Ile dzieci Pani posiada? 9. W którym tygodniu ciąży znajduje się Pani obecnie? 10. Ciąża: pojedyncza bliźniacza trojacza 4 i więcej 11. Wcześniejsze poronienia: Tak, ile. Nie 12. Jakie choroby lub dolegliwości wikłają przebieg Pani ciąży? .... 13. Stan Pani zdrowia: cukrzyca nadciśnienie zawał udar RZS Choroby genetyczne (jakie?) Choroby metaboliczne (jakie?) inne...(jakie?) Nie występują żadne choroby 14. Jak ocenia Pani swój stan zdrowia podczas ciąży? Skala od 1 do 10: Bardzo zły stan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 bardzo dobry stan 15. Dolegliwości ciążowe w ciąży: I trymestr II trymestr III trymestr Poranne nudności / Wymioty Zawroty głowy Obrzęki rąk Obrzęki nóg Senność Bezsenność Bóle brzucha Bóle pleców Skurcze w łydkach Krwawienie z dróg rodnych Infekcja dróg moczowych Zgaga Rozkojarzenie Swędzenie powłok brzusznych Znaczne zmęczenie/ osłabienie Gestoza Cholestaza Nadwrażliwość na zapachy Częste wizyty w toalecie Nie występują w/w dolegliwości 16. Czy w czasie ciąży zostały wykryte u Pani jakieś choroby? Tak Nie 17. Czy przygotowywała się Pani do ciąży? Tak Nie (Jeżeli udzieliła Pani odpowiedzi NIE proszę przejść do pytania nr 18) 18. Co Pani robiła z myślą o przyszłej ciąży? zażywałam farmaceutyki p. kwas foliowy, witaminy chodziłam na wizyty do ginekologa rzuciłam palenie regularnie ćwiczyłam ograniczyłam, zaprzestałam pić alkohol zmieniłam sposób odżywiania (co Pani zmieniła w swoim odżywianiu? Proszę napisać ) inne (jakie?). 19. Proszę ustosunkować się do poniższych stwierdzeń wstawiając „X w polu wybranej przez Panią odpowiedzi. tak / Raczej tak/Raczej nie/ nie/Nie mam zdania 1. Nawet mała ilość alkoholu, wypita przez kobietę w ciąży, może być szkodliwa dla rozwoju dziecka. 2. Jeden lub dwa kieliszki wina w tygodniu są nawet zalecane kobietom w ciąży. 3. Palenie papierosów przez kobietę w ciąży jest bardzo szkodliwe dla matki i dziecka. 4. Jeżeli kobieta pali papierosy to w ciąży powinna ograniczyć ale nie rzucać palenia, żeby nie spowodować szoku dla organizmu matki i dziecka. 5. W ciąży powinno się jeść wszystko, na co ma się ochotę i w każdej ilości gdyż organizm wie sam czego mu potrzeba. 20. Jakie zmiany wprowadziła Pani w sposobie odżywiania po zajściu w ciążę? (jeżeli nie wprowadziła Pani żadnych zmian w sposobie odżywiania proszę przejść do pytania nr 21). 21. Proszę ustosunkować się do poniższych stwierdzeń wstawiając numerek w polu wybranej przez Panią odpowiedzi. 1.Częściej niż przed ciążą 2.Tak samo jak przed ciążą 3.Rzadziej niż przed ciążą 4.Wyeliminowałam w ogóle choć robiłam to przed ciążą 5.Nie robię tego i nie robiłam również przed ciążą. -Piję kawę -Piję napoje gazowane -Piję alkohol -Palę papierosy -Jem owoce i warzywa -Jem posiłki typu Fast food -Podejmuję aktywność ruchową -Korzystam z solarium 22. Jaką aktywność ruchową wybiera Pani najczęściej? (jeżeli nie podejmuje Pani żadnej aktywności ruchowej proszę przejść do pytania nr 23) Spacery Joga Jazda na rowerze Gimnastyka Pływanie Inne (jakie?) 23. Ile czasu zazwyczaj przeznacza Pani na sen? W nocy - proszę podać liczbę godzin W dzień - proszę podać liczbę godzin ... 24. Czy ktoś z personelu medycznego zachęcał Panią do modyfikacji stylu życia podczas ciąży? Tak Nie 25. Kto z personelu medycznego zachęcał Panią do modyfikacji stylu życia podczas ciąży? Lekarz Położna Fizjoterapeuta Inny... (kto?) 26. Czy uczęszcza Pani lub planuje się zapisać do Szkoły Rodzenia? Tak, uczęszczam do szkoły rodzenia Jeszcze nie, ale planuje zapisać się na zajęcia do szkoły rodzenia Nie i obecnie nie mam takich planów 27. Czy chodzi Pani na wizyty kontrolne do lekarza ginekologa? Tak (jeżeli tak proszę przejść do pytania 27) Nie 28. Jak często chodzi Pani na wizyty kontrolne do lekarza ginekologa? Kilka razy w miesiącu Raz w miesiącu Co dwa, trzy miesiące Co cztery miesiące i rzadziej Nie byłam jeszcze na wizycie kontrolnej 29. Czy Pani sposób ubierania zmienił się w okresie ciąży? Tak Nie 30. Czy podczas ciąży utrzymuje Pani aktywność seksualną? Tak Nie 31. Jak często uprawia Pani stosunek seksualny w odkąd jeszt Pani w ciąży? Często Od czasu do czasu Rzadko Nigdy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować