Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marychanka

problem z brzuchem

Polecane posty

Gość marychanka

Mam problem z brzuchem, jestem szczupła nawet chuda bo waże 54 a mam 170 ale mam duży brzuch, próbowałam coś z tym zrobić i robiłam 6 waidera ale to nic nie dało brzuch jest nadal duży różnica jest ta że mam mocniejsze mięśnie. Ktoś wie co bym mogła zrobić żeby on był płaski lub mniejszy? Dodam że w ciąży nie jest bo to jest niemożliwe. Będę wdzięczna za pomoc :)

unikaj ciężkostrawnych wzdymających potraw, dalej rób ćwiczenia na partie brzucha. Jest dużo ćwiczeń na płaski brzuch w necie, może coś tam znajdziesz dla siebie.

Gość lekarz pierwszego kontaktu
musisz zmienić dietę, jedz więcej warzyw i owoców na surowo, zrezygnuj z napoi gazowanych, mleka, białego pieczywa, słodyczy. Osoby narzekające na wzdęty brzuch często mają zapaskudzone jelita, warto zapoznać się z tematem lewatyw. Warto też zrobić test na helicobakter pylorii i grzybicę, bo to też jest najczeszym powodem wzdętego brzucha.

Gość profilaktyka=zdrowie
być może masz dużo złogów w jelitach one tak szybko nie chcą opuścić naszego ciała mimo chudnięcia, spróbuj ziółka w tabletkach, świetnie czyszczą jelita i unicestwiają niepotrzebne złogi, wzdęcia oraz grzyby, pasożyty...regulują trawienie I http://suplementyheleny.pl/paraprotex/

Gość marychanka
jem owoce codziennie oraz nie pijam w ogóle napoi gazowanych i nie lubie słodyczy więc nie wiem co jest nie tak. Jem 5 posiłków dziennie zawsze o tej samie porze nawet nie pije kawy ani alkoholi wiec można powiedzieć że mój sposób odżywania jest dobry

Gość trushi
ja polecę ci skakankę. ja ćwiczyłam dość intensywnie i waśnie na brzuchu najbardziej schudłam mimo, że nie miałam za bardzo z czego, bo i tak jest szczupły... :)

Gość dr marchewkaaa
to może napisz co jesz, będzie prościej, bo bez przyczyny ten brzuch nie jest wzdęty.

Gość marychanka
mój typowy dzień wygląda tak: śniadanie: kakao i bułka z szynką lub serem 2 śniadanie: owoc, bułka obiad: ziemniaki, mięso i sałatka bądź surówka, kompot pomiędzy obiadem a kolacją : jogurt kolacja: sałatka jarzynowa, z makaronem lub z brokułami, herbata Jak będzie cieplej to wypróbuje skakankę :>

Gość Taki o to chaotyczny post..
nooo dieta tragiczna niestety :(

Gość Głos krytyki..
dokładnie. Jak ty chcesz nie mieć brzucha jak jesz produkty które na to wplywają ? jak chcesz coś zmienić to zacznij od diety, bo skakanka Ci nie pomoże. w sumie skakanka to ćwiczenie aerobowe, a ty chyba nie chcesz chudnąć tylko pozbyć się brzuszka :)

Gość marychanka
to jak ta dieta powinna wygladac? ja jestem w internacie wiec nic na to nie poradze

Gość dietetyczka od jutra
wyrzuć z diety, białe pieczywo, kakao, ogólnie mleko, bo mleko bardzo zakwasza organizm, a w ogóle to poczytaj o diecie odkwaszającej, ineczej dieta-alkaizująca, myślę, że masz zakwaszony organizm, bo w Twojej diecie brakuje właśnie produktów alkaicznych.

Gość dietetyczka od jutra
jogurty też są bardzo niewskazane, no chyba, że jest to jogurt naturlany, inne odstaw, bo to sam syf, niestety.

Powinnaś zmienić dietę na lekkostrawną, nie spożywaj produktów wzdymających (groch, kapusta, napoje gazowane). Pij dużo wody niegazowanej. Powinnaś się również przebadać ginekologicznie i internistycznie (duży obwód brzucha nie musi być spowodowany ciążą czy wzdęciem).

Gość marychanka
od dzisiaj zmieniłam dietę nie pije mleka i zaczęłam jeść chleb razowy myślę że na początek dobre i to :) dziś byłam u lekarza na badanie moczu i mam zapalenie pęcherza i nerek myślicie to też może powodować to że mam taki brzuch?

Gość mami-016
Dużo pij wody niegazowanej - pewnie lekarz Ci mówił. Dostałaś jakiś antybiotyk na to zapalenie pęcherza? Jeśli tak, to koniecznie obstaw się probiotykami, bo problemy z brzuchem (i nie tylko) będą jeszcze większe. Jeślibyś chciała spróbować odżywiania zgodnego ze swoją grupą krwi, to napisz ma maila, prześlę Ci materiały, co powinnaś jeść (które warzywa, owoce, mięso itd.). Mleko i białe pieczywo - bardzo dobrze, że z nich zrezygnowałaś. W internacie to nie takie proste, trzeba jeść co dają, wiem coś o tym;) ale owoce zawsze sobie możesz sama kupić i jeść miedzy posiłkami Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość marychanka
no mój lekarz jest taki cudowny że zawsze uważa że nic mi nie jest... a niestety innego w okolicy nie ma dał mi antybiotyk i tylko tyle chciał ze mną rozmawiać

Gość mami-016
Koniecznie probiotyki z antybiotykiem!!! I to nie tylko w trakcie leczenia ale też ze 2 tygodnie po antybiotyku. Złapie Cię grzybica i bedziesz znów łykać antybiotyki, tym razem na grzybki. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

marychanka, powinnaś leczyć infekcję- koniecznie!, a po skończonej kuracji zrobić ponownie badanie, wynik powinien być negatywny (tzn nie powinno być bakterii).

Gość marychanka
robiłam badania i były negatywne lekarz powiedzial ze jest wszystko ok

Gość pozaczasem
Mam do sprzedania lek Alinia-Nitazoxanide sprowadzony z USA jesli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt na mail agnieszka-pietrzyk@gazeta.pl lub tel 791074405 Mam rowniez praziqantel 600mg w tabletkach. Leki sa na lamblie,glisty,przywry,tasiemce