Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjuhygtghrgtefde

Schab w mleku KTO ROBIŁ? PROSZE O kilka wskazówek.

Polecane posty

Gość hjuhygtghrgtefde

Chcę zrobić ten schab ale mam kilka pytań; Lepiej go obsmazyć przed pieczeniem czy taki ,,surowy,, wsadzić do mleka? Posolić przed smażeniem ten schab ? :) pytam bo jestem poczatkującą kucharką i nie chcę aby wyszedł twardy :D. jakie przyprawy? przeglądałam GOOGLE ALE jest wiele róznych przepisów.. gubię się ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja jak robilam to nacieralam go tak jak kazde mieso czyli mieszam wszystko sol czosnek pieprz vegeta majeranek delikat do mies troche go trzymalam tak w lodowce i obsmazalam na goracym oleju i wtedy pieklam w mleku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość temat dnia!!!
no rewelacja :D :D schab "przyprawiony" glutamianem sodu i mlekiem :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość temat dnia!!!
jak chcesz upiec dobry i soczysty schab, to przypraw go smacznie ziolami, np. miesznka ziol prowansalskich oraz sola i pieprzem, troche natrzyj oliwa, wsadz do bardzo nagrzanego piekarnika 220st. na 15 minut, potem zmniejsz temperature do 175 i piecz jakies 45 min, aby temp. wewnatrz nie przekroczyla ok.70 st. i nie wyplynely soki. w przekroju mieso ma byc lekko zarozowione, nie calkiem bialaa woda wyplywajaca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×