Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuska83@

Tiki u dziecka

Polecane posty

Gość Martuska83@

Witam. Szukam osób, rodziców dzieci które zmagały lub do tej pory trudzą się z tikami u dziecka. U mojego synka mruganie oczkami, pochrząkiwanie i przewracanie gałkami ocznymi trwa już od prawie 2 miesięcy Jak jeden tik "słabnie" lub zanika w jego miejsce pojawia się nowy Na początku pediatra kazał nam czekać, ostatnio dał nam syrop Atarax, mam podawać synkowi 2x2,5 ml. a jeśli to nie pomoże to mamy skierowanie do neurologa dziecięcego. Czy jest tu ktoś kto znajdował się w podobnej sytuacji? Bardzo się boję o zdrowie synka... Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia będę wdzięczna za podzielenie się swoimi przeżyciami.

Gość sdfdgsgfds
a synek nie oglada czasem za duzo telewizji? ile ma lat/miesiecy?

Gość Martuska83@
Ma trzy latka, właściwie nie siedzi dużo przed telewizorem, a raczej rzadko

Gość sdfdgsgfds
mój synek tez niby nie ogladał, ale gdy ja miałam włączony tv w ciagu dnia to sobie "zerkał" i też zaczął "przewracac" oczkami.. znajoma poradziła zeby całkowice zlikwidowac ogladanie tv przy małym bo takie tiki sa m.in od ogladania telewizji, od zmieniajacych sie szybko obrazow i kolorów... rzeczywiscie, przestałam ogladac tv przy dziecku i tiki ustały.. moze w Twoim przypadku to cos innego, u nas skonczylo sie szczesliwie

Gość Martuska83@
A można wiedzieć po jakim czasie te tiki ustały?

Gość sdfdgsgfds
oj bardzo szybko, to była kwestia dni, moze 2 tygodni... Mały przewracał też oczkami jak miał spłukiwane włoski (czyli w pozycji leżacej) i to nas najbardziej martwiło, ale szybko przestał po tym jak tv poszło w odstawkę. Nie wiem ile Twój maluch zerka na telewizor, ale po tym jak ta znajoma (która zresztą jest połozna) doradziła zeby nie ogladac przy małym, to uswiadomiłam sobie, że synek naprawde sporo zerkał w ekran.. Ciesze sie ze w pore zareagowalismy