Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakotakoooo

spacery z psem

Polecane posty

Gość jakotakoooo

uwielbiam z spacerowac z moi psem. wokół mojego domu mam pelno łąk, blisko las. wymarzone miejsca na spacery, ale... boje sie sama wychodzic na dluzsze spacery. czesto luzem lataja tutaj bezdomne, duze psy. czy macie jakies sposoby na obce zwierzaki? jak je odstraszyc? boje sie, ze moga zaatakowac mnie lub mojego psa.

Gość Babcia Przemka
chodz na spacer z kijem od mopa,albo z workiem kielbasy... a najepiej wytresuj seojego cziłałę niech bedzie bojowo nastawiony... Bezdomny pies NIGDY W ZYCIU NIE ZAATAKUJE PIERWSZY CZLOWIEKA....TYLKO JAK SIE BEDZIE BRONIC.

Gość jakotakoooo
w tym problem, ze moj pies jest wyjatkowo agresywnie nastawiony do obcych psow. nic z tym nie poradze, a jego zaczepnego charakteru juz nie zmienie. boje sie, ze bedzie prowokowal drugiego psa. faktycznie nie jest on pokaznych gabarytow, choc ma waleczne serce nie moge liczyc na jego pomoc.

Gość behawiorystka -psi pscholog
łąki łąkami...ale pamietaj zeby twoj pies byl na smyczy....chocby na takiej 5 metrowej lince,ktora szybko zwiniesz jak zobaczysz niebzpieczenstwo...jesli widzisz w jego oczach agresję i chęc do ataku/musisz go czyms zając...skupic jego uwgaę na sobie...szturchnij go w ogon...NIE POZWOL ZEBY SIE PATRZYL NA TAMTE:) Jesli te psy sa z twojej prawej to ty idz prawą a twoj pies z lewej (to zlota zasada)... Mow mu slowa ktore zna,komendy "nie wolno,chodz ,idziemy,szukaj gdzie dom itp...Obcy pies nie zaatakuje czlowieka nigdy bez powodu... Jesli te łąki to JEST TERYTORIUM TYCH OBCYCH PSÓW TO FAKTYCZNIE MOGA ZATAAKOWAC TWOJEGO PSA. wARTO MIEC KIJA ZE SOBĄ ,ALBO JAKIS SMAKOLYK NA ODCZEPNE...

Gość jakotakoooo
dziękuję za poradę:) Proszę mi wytlumaczyc zasadę o ktorej Pani napisałą (prawa strona)? jaki ona ma wplyw na psa?

Gość jakotakoooo
jestem tępa:( nie zaczaiłam, że mam mu zasłaniać te psy, przepraszam:(

Gość jakotakoooo
hehe ciekawy podszyw:) domyslam sie, ze pokazuje to w jakis sposob dominacje nad psem... jednak chwale sobie profesjonalna porade:)