Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

Udar mózgu - wypis ze szpitala po dobie????

Polecane posty

Gość załamana jestem

Witam wszystkich! Moja mama została dziś rano zabrana do szpitala z podejrzeniem udaru, ma nie dowład lewej strony, lekarze stwierdzili, że niema dużych uszkodzeń mózgu. Trzy dni miały być decydujące o tym czy da się cofnąć zmiany, który powstały, powiązane również ze stałymi badaniami. Mówili by nie męczyć pacjentki i nie przychodzić za często. Tatę jednak coś tknęło i pojechał wieczorem, jak się okazało mają dać wypis na jutro o 11. Powody to "pacjentka nie wykazuje dalszych objawów i takich ludzi nie trzymają", mama mówi że czuje się lepiej. Ale jednak się martwię o nią strasznie. Spotkał się ktoś kiedyś z taką sytuacją? Czy jest możliwe by po udarze tak szybko wypisali pacjenta? Proszę o jakiekolwiek rady, bo nikt nic nie chce nam powiedzieć a ja już nie mam siły... To już drugi raz w przeciągu dwóch tygodni jak zabrało ją pogotowie. Pozdrawiam i czekam na jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam

Gość drugi raz z tego
samego powodu????

Gość porozmawiaj z lekarzem,
oni ja chcą wypuscic bo nie mają miejsc. nikomu w szpitalu nie zależy na dobru pacjentów. porozmawiaj z lekarzem prowadzącym i ŻĄDAJ szczegółowych wyjaśnień,. musisz sama zadbać o to bo inaczej przez swoje niedbalstwo i lekceważenie doprowadzą mame na tamten swiat, mnie tak doprowadzili teściową--a tez się zarzekali,że wszystko w porządku z nią bedzie. mąz naiwny wierzył w ich słowa, nie dała sobie przetłumaczyć. przekonał się,że miałam rację, ale za późno LEKARZE I SŁUŻBA ZDROWIA TO DZIADOSTWO. TRZEBA ICH PILNOWAC I PATRZEC NA RĘCE NA KAZDYM KROKU

Gość porozmawiaj z lekarzem,
nie DAŁ**** sobie przetłumaczyć

Gość załamana jestem
za pierwszym razem powodem była zakwasica z powodu cukrzycy... ja niestety będę w pracy a że mam szefową z sercem z kamienia to nic nie poradzę, ale ma być siostra. Zadzwonię do niej jeszcze i poproszę by wszystkiego dopilnowała. Strasznie nam to śmierdzi. :( Dziękuję za rady.

Gość załamana jestem
mama niema jeszcze lekarza prowadzącego tylko dyżurującego, w poniedziałek mieli jej przydzielić. A może zmiana szpitala jej pomoże? Duże problemy są z załatwieniem tego?

moja mama po udarze była w szpitalu traktowana z dużym szacunkiem: natychmiast wyjazd na tomograf, zakaz wstawania itd. To jest bardzo poważna sprawa, a najważniejsze o czym powinnaś wiedzieć: jeżeli zdarzył się udar, to w ciągu roku dojdzie do następnego jeżeli nie zostanie wdrożona maksymalna profilaktyka :(

Gość drugi raz z tego
poza tym cukrzyca utrudnia leczenie, podwyzszony cukier we krwi niszczy naczynia krwionosne i w przypadku takich pacjentow udary mozgu i zawaly serca sa bardziej rozlegle. pacjent cukrzycowy po udarze KONIECZNIE musi byc pod obserwacja. poza tym mama powinna sie za siebie wziac i rozpoczac diete odchudzajaca, jesli nie chce isc na tamten swiat. ile mama wazy???

Gość załamana jestem
waży ok 80-85 kg na 172cm... trzyma dietę cukrzycową, kiedyś bez słodyczy żyć nie mogła, ale sie dostosowała, sporo zrzuciła z wagi, nie pali (nigdy nie paliła), nie pije alkoholu (kiedyś okazjonalnie kilka drinków wypiła)... po prostu tragedia, trudno niech mnie zwolnią, mamy tak łatwo nie oddam.

Gość drugi raz z tego
trzeba dobrac odpowiednie leczenie w zakresie poziomu cukru (mowisz, ze z tym jest w porzadku), zbadac cisnienie, cholesterol, itd. wszystkie czynniki, ktore odpowiadaja za udar mozgu i zawal serca, czy tez inne tego typu wypadki zwiazane z choroba wiencowa - musza byc zniwelowane do minimum. i grunt to pozytywne myslenie. stres jest zabojczy dla naszego krazenia.

poproś lekarza o zaświadczenie pisemne o tym, że przy wypisie pacjentka jest zdrowa i nie grozi jej żadne niebezpieczeństwo lub pogorszenie stanu zdrowia. z podpisem i pieczątką. ostatnio głośno o 2 takich sytuacjach, gdzie pacjenci w ciężkim stanie zostali wypisani ze szpitala, potem niestety zmarli.

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Gdy mama już będzie w domu polecam zdrowe żywienie wg dr lek. med. Ewy Dąbrowskiej http://www.ewadabrowska.pl/ to podstawa lepszego zdrowia

Gość załamana jestem
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, mama jednak zostaje w szpitalu, co najmniej 9 dni. Pielęgniarka coś namieszała.

Gość gość
Mojego dziadka szybko wypuszczono ze szpitala, jednak ma problemy z poruszaniem dłonią. Ma ktoś może polecić jakiś profesjonalny sprzęt do rehabilitcji? :(

Gość gość
Mogę Ci polecić http://habilis.pl/ , dzięki któremu moja matka w pełni wrocila do zdrowia. Nie wiem, co bysmy zrobili bez ich sprzętu, obawialiśmy się najgorszego. Cale szczęscie wszystko szczesliwie sie skonczylo. :)

Gość julie

a jakieś dodatkowe suplementy przyjmował? może to by mu pomogło w szybszej rehabilitacji dłoni..

Gość Grażyna

Wiem, że neuroaid dobrze dziala i wspomaga proces rehabilitacji. Pracuje w szpitalu z osobami po udarze i lekarze często zalecają go właśnie pacjentom (najlepiej razem z rehabilitacją).