Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ; /

jak przyśpieszyć wzrost włosów?

Polecane posty

Gość ; /

Hej, mam kilka pytań odnośnie włosów. Jak długo rosną włosy na głowie? 1cm na miesiąc? W jaki sposób można przyśpieszyć ich wzrost? I czy u każdej osoby włosy rosną w różnym tempie? Oraz które włosy rosną szybciej na głowie, nogach czy w miejscu intymnym?

Gość lesia254
dlaczego pytasz czy jesteś po hemi? Po hemi pół roku u zdrowego człowieka rosną 1 cm na m-c.

Gość eeeeeeee????????
Jezu, stara baba a wali byki jak dziecko z 1 klasy podstawówki :/ wstyd!

Gość helan5551
jest dużo tematów na ten temat, nikt nie ma ochoty pisać po raz setny tego samego, poza tym google nie gryzie.

Gość to nie lesi wina
To przez te suplementy. Zapchał się mózg chemicznym shitem.

Gość lala_malowana12
Wzrost włosów można przyspieszyć odpowiednią dietą i suplementami, mojej koleżance rosły kiedyś ok 4 cm na miesiąc! Ważne też, żeby włosy nie wypadały, ja używam szamponu Biokap anticaduta przeciw wypadaniu i dzięki temu moja czupryna stopniowo się zagęszcza :)

Gość zielonazajączka
pić kawę

Gość dziewczyna_karolina
ja również zgadzam się że zdrowa dieta i suplementy są bardzo ważne, ale nie można też zapomnieć o odpowiedniej pielęgnacji, spróbuj tej odżywki, u mnie działa cuda! http://www.biokap.pl/1,9,20,7,odzywka-odbudowujaca.html

Gość AnitkaWWaAA
bardzo dobre efekty daje olejowanie włosów : olej kokosowy, arganowy, łopianowy czy rycynowy, wszystkie świetnie wspomagają wzrost, ale przede wszystkim odżywiają i zapobiegaja ich wypadaniu . Oprócz tego polecam serum revitax (tak wyglada: http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/kosmetyki/piel/kuracja-przeciw/revitax-serum-na-porost-wlosow-100ml.html). Po około miesiącu widziałam znaczną poprawę kondycji włosów, tzw."baby hair" i ładne końcówki, a jak wiadomo szybkiemu wzrostowi włosów często towarzyszy rozdwajanie się konców.

Gość montamey
AnitkaWWaaAA : A używałaś jakiś innych kosmetyków z tej firmy revitax ? :) Też jestem fajnką olejowania, ale używam tylko oleju kokosowego , bo jakoś najbardziej mi odpowiada, chociaż wszystkich, które wymieniłaś nie testowałam ;)

Gość ; /
Hej, dziewczyny ;) Lesia, nie, nie jestem po chemii, ani mi nie wypadają. Choć nie są idealne, trochę je zniszczyłam. A tak tylko zapytałam, bo niedawno ściełam włosy, że nawet nie mogę ich związać, czego bardzo żałuję, ponieważ nie podoba mi się fryzura i bardzo źle się w niej czuję. :( Zresztą za kilka miecięcy tj. sierpień idę na wesele i chciałabym mieć już długie włosy, albo przynajmniej półdługie 😭 Lala_malowana12, dzięki, to mnie pocieszyłaś :P Ok, dziękuję serdecznie dziewczyny, zastosuję się do powyższych rad i zobaczę jakie będą efekty. ;) Hm... :P a co myślicie o przedłużaniu włosów? Czy to dobry pomysł? :)

Gość wisienka z tortu
Ja uważam, że przedłużane zawsze wyglądają jakoś sztucznie, chyba nie zdecydowałabym się na to, ale może jak są dobrze zrobione to jest ok :) ja w każdym razie polecam dobrą odżywkę i delikatny szampon, np. Biokapu, są świetne!