Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia12312312

Konto paypal a konto bankowe pomocy

Polecane posty

Gość Sonia12312312

Hej, Mam pytanie, czy kupujac cos na ebay przez paypal place bezposrednio z wlasnego konta bankowego czy przelewam pieniadze z konta w jakiejs kwocie i zasilam konto paypal i wtedy place i nie ma juz zagrozenia utraty pieniedzy z konta bankowego? Nie kupowalam nigdy a jestem zmuszona zalozyc konto i boje sie troche tego paypal, tego powiazania z kontem bankowym - czy pieniadze moga wyplynac, zostac ukradzione itp. z mojego konta bankowego przez system paypal? Pytam, bo nie wiem jak to dziala...

Gość bogdanmówibankowy
Na koncie PayPal nie musisz posiadać żadnych pieniędzy, może być cały czas "puste". Gdy zaczniesz płacić za pomocą PayPal pieniądze będą automatycznie pobierane z Twojego konta bankowego, które "dowiązałaś" do konta PayPal. Nie masz się czego obawiać.

Gość bogdanmówibankowy
"czy pieniadze moga wyplynac, zostac ukradzione itp. z mojego konta bankowego przez system paypal?" Teoretycznie, to z każdego konta bankowego mogą zniknąć pieniądze... Żeby dokonać przelewu za pomocą PayPal, wymagany jest tylko login (adres email) i hasło do konta, nie ma żadnych haseł jednorazowych.

Gość Sonia12312312
Dzieki za informacje. Powiedz mi jeszcze czy jak napisałeś, że "konto moze byc puste" to oznacza, że przed zakupem moge je zasilic jakimis pieniędzmi a potem nimi placic za towar? Pytam bo rozumuje tak: jak przeleje kase na paypal to tak jaby odcinam swoje konto bankowe od transakcji a jak place z pustym paypalem to pobiera z konta i tak jakby jest mniej bezpiecznie - no chyba ze to tylko koje glupie myslenie... Rozumiem, ze zlotowki automatycznie zamienia w transakcji na euro, dolary itp?

Gość bogdanmówibankowy
Możesz przelać pieniądze ze swojego konta bankowego na konto PayPal i pieniądze te mogą sobie tam leżeć, dokładnie tak. Cokolwiek sobie nie pomyślisz, to konto PayPal nie może się odciąć od Twojego konta bankowego, więc w pewnym sensie konto PayPal, jest cały czas "gotowe" do wykonywania przelewów. Żeby się całkowicie odciąć, to musiałabyś przelać jakąś sumę na PayPal i usunąć w ustawieniach profilu rachunek bankowy oraz kartę. Nie próbowałem nigdy takich eksperymentów. Zawsze możesz sobie założyć takie konto i sprawdzić jak działa, a jak Ci się nie spodoba, to po prostu usunąć. Na Twoim miejscu nie martwiłbym się o bezpieczeństwo. Miliony na całym świecie korzysta z PayPal-a, szczególnie posiadacze kont na Ebay-u i gdyby można było tak łatwo ukraść pieniądze, to nikt by tego sposobu płatności nie używał. Ostatecznie możesz otworzyć drugi rachunek bankowy i do tego drugiego konta przypisać PayPal-a. Przelewać pieniądze z jednego konta bankowego na drugie i na tym drugim nie trzymać większej gotówki, lecz tylko tyle ile potrzebujesz na transakcje na Ebay-u... jak już tak się obawiasz o bezpieczeństwo. Być może są jakieś zabezpieczenia na PayPal-u odnośnie przelewów - tego nie potrafię powiedzieć, nigdy się tym nie interesowałem. ps. Tak, złotówki są automatycznie zamieniane na inną walutę. Przed przelewem do innego użytkownika otrzymasz zapytanie, czy zgadzasz się na wymianę waluty po danym kursie. Także o to też się nie martw. ps1. Jak założysz konto PayPal i "dowiążesz" konto bankowe, to zostanie pobrana drobna opłata z tego konta, pewnie nie więcej niż 1-2 zł w dwóch operacjach (np. po 50 gr.). O tym też zostaniesz poinformowana. Dawno konto zakładałem, więc nie orientuję się ile teraz pobierają. Pieniądze te zostaną zwrócone, oczywiście.

Gość bogdanmówibankowy
* Miliony na całym świecie korzystają.

Gość sonia1231232
Też o tym myślałam, z tym drugim kontem, ale prawie nie mam potrzeby zamawiania na duza skale wiec chyba szkoda zachodu, skoro piszesz, ze to bezpieczne. W każdym bądź razie serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, bardzo mi pomogłeś:). Pozdrawiam!!

Gość gość
A czy są pobierane jakies oplaty za przelew?