Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim89

uraz psychiczny????

Polecane posty

Gość anonim89

Witam! Mam 24 lata.W dzieciństwie doświadczyłem bardzo duzo przemocy w rodzinie, awantur itp. Ojciec alkocholik, Mama też lubiała sobie wypić. To nie były zwykłe sprzeczki rodzinne, dosłownie horror. Ojciec bił Mame i całe rodzeństwo, często uciekaliśmy z domu, spaliśmy u dziadków bo baliśmy się o życie. Nie wiem dlaczego ale w pamięci utkwiły mi tylko te złe, negatywne wspomnienia, Dobrych wspomnień prawie nie pamiętam. Od małego byłem skryty w sobie i małomówny. Gdy miałem 12 lat mama umarła. Cios z którym nie mogłem sobie poradzić.Bardzo to przeżyłem. Myślałem że z czasem wszystko się ułoży i będe funkcjonował jak każdy inny chłopak, wkońcu czas leczy rany. Ale z tego co widzę nie u mnie. Jestem bardzo wrażliwym człowiekiem, mimo 24 lat , z tego co mówia jestem bardzo przystojny nie miałem nigdy dziewczyny. Widze to i wiem że nie miał bym najmniejszego problemu ze znalezieniem dziewczyny, same sie lepią, ale nie wiem dlaczego boję sie. Gdy dochodziło do zbliżenia z inną dziewczyna, stres i emocje brały góre. Za każdym razem kicha!Bardzo pragnę miłości ale ...!!! Myślę że przeżycia z dzieciństwa maja coś z tym wspulnego. A wy jak myślicie?? Proszę o poradę co mam zrobić z kim się skontaktować, bo za przeproszeniem rozpieprza mnie to!

Gość niejestemszczesliwa
Idź na terapię DDA.

koniecznie idz na psychoterapie, ja tez jestem z rodziny w ktorej sielankowo nie bylo, dzisiaj jestem rozwodka, wlasnie zakonczyl sie moj zwiazek z duzo mlodszym "partnerem". ciagle popelniam jakies bledy, mysle, ze poniekad maja na to wplyw moje doswiadczenia z dziecinstwa. podjelam decyzje- zapisalam sie na psychoterapie. jesli chcesz pogadac odezwij sie :)

Gość karanczesku
pravik? :classic_cool:

Gość anonim89
podziękował :) 3kwiecien dzięki, ale wydaje mi się że nie ma o czym gadać.

Gość glika1
Tutaj https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa są namiary na świetną klinikę w Warszawie. Maja znakomitych psychiatrów z doświadczeniem. Warto się tam umówić na wizytę w takim przypadku. Można to zrobić online, poprzez kalendarz na stronie.