Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyluzowana mamuska

Temat dla wyluzowanych mamusiek;)

Polecane posty

Gość wyluzowana mamuska

Zakladam taki temat, bo nie ma tu w sumie zadnego tematu dla mam, ktore sie w zasadzie nie przejmuja za bardzo macierzynstwem:P Moze powypisujmy swoje grzeszki odnosnie opieki nadz naszymi pociechami. Ja zaczne. Jestem mama pieciolatki i zaczynajac od poczatku to: - nie karmilam piersia - nie spalam z corka ani w lozku ani w pokoju - nie prasowalam ubranek - nie utrzymuje sterylnych warunkow w domu - czasem nakarmie corke parowka a czasem frytkami czy innym niezdrowym swinstwem - daje czasem slodycze i slodkie deserki - wrocilam do pracy chociaz nie musialam ale mam fajna prace jakbym miala nieciekawa to bym zostala w domu - od wrzesnia posylam corke do 6 latkow by mogla isc wczesniej do szkoly i wcale nie protestuje z tego powodu:D (to odnosnie dzisiejszego tematu gdzie sie mamy oburzaja i rozpaczaja jak ich dziecko dosiegnie do kranu, kibla czy sufitu w szkole:D ) No to by bylo na tyle, a teraz czekam na inne wpisy:)

Gość hmmmmmm ????
dlaczego kobiety które nie karmią piersią uważają się za super wyluzowane mamusie ?

Gość wyluzowana mamuska
ja to zle ujelam, bo nie tyle te co nie karmia piersia, ale takie co sie tym nie przejmuja;) ja sie nie przejmuje tym, ze piersia nie karmilam:P

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość wyluzowana mamuska
nie ma wiecej wyluzowanych mam?

Gość huncwocik*
A o czym ma byc ten temat? MA byc atakiem na "niewyluzowane" mamy? Ja akurat tez posylam najstarsze dziecko do 1.klasy - jest ze stycznia, b. inteligentne, w zerowce by sie nudzilo. Piersia karmilam 2 z 3 dzieci, jedno 4 miesiace, drugie 10. W domu mam bardzo czysto - bo uwielbiam eleganckie, czyste wnetrza. Swinstw do jedzenia staram sie nie dawac, bo wiem, ze odbije sie to na zdrowiu mojej rodziny. Ubrania prasuje do teraz - nie cierpie pogniecionych, lubie prasowac :-P wiec wg twoich kategorii jestem straszna sztywniara :-D a akurat mam o sobie zupelnie inne zdanie... zatem temat jak dla mnie bez sensu... 🖐️

Gość folianka
chyba mylisz pojęcia autorko:O co ma wspolnego karmienie piersia z wyluzowaniem? albo prasowanie ubranek? to swiadczy raczej o twoim podejsciu do macierzynstwa a nie wyluzowaniu:O temat z dupy i tyle

Gość hihihi ta ja
Dlaczego te co wciskają dziecku mm od urodzenia ( z wygody ) maja syf w domu i jedzą śmieciowe jedzenie uzwaja sie za super mamusie ? Czy kobieta która karmi piersią ,lubi porządek i zdrowa kuchnie nie może być wyluzowana ?

Gość princessaofpersia
karmilam piersia spalam rok z dzieckiem prasowalam ubranka baaardzo dlugo, teraz tez mam takie zboczenie ze lubie czyste i wyprasowane..dziwne, co:P lubie czysty dom, sprzatam na biezaco, dbam o porzadek nie karmie syfem siedzialam z dzieckiem ponad dwa lata zanim wrocilam do pracy WOW, CO ZE MNIE ZA NIEWYLUZOWANA MATKA:O straszne....

Gość wyluzowana mamuska
to ty odebralas to jako atak, nie musisz robic tego co ja by byc wuluzowana;) Mozesz miec inne grzeszki na sumieniu:P ale wolisz doszukiwac sie powodow do klotni- szkoda:)

Gość ,,,,,,,,,
........

Gość wyluzowana mamuska
jak zwykle zaczelo sie:P ten temat potwierdza tylko, ze malo jest normalnych fajnych mam, a szkoda:( Nie mam syfu w domu i syfu tez nie jadamy, ale wiem, ze fajnie wam wymyslac jakies niestworzone rzeczy i ciesze sie, ze wy nigdy frytka ani parowki w ustach nie mieliscie:)

Gość rododendronka
"bo nie ma tu w sumie zadnego tematu dla mam, ktore sie w zasadzie nie przejmuja za bardzo macierzynstwem" Nie przejmowac to sie można pogoda kobieto, po co urodzilas dziecko skoro to dla ciebie taka luzna kwestia:O

Gość folianka
wez juz sie nie pograzaj, chcialas byc taka błyskotliwa i wyluzowana:D:D ale chyba ci nie wyszlo:D

Gość jchsdnj
idjcfsklm

Gość wyluzowana mamuska
nie chcialam byc, a jestem:P to, ze tobie sie to nie podoba to twoj problem. Masz w temacie jak byk napisane do kogo jest kierowany temat wiec po co tu weszlas? jesli bylabys wyluzowana to bys wziela ten temat za pierdole albo potraktowala z przymruzeniem oko. Jesli nie jestes wyluzowana to dlaczego nie poklocisz sie z mezem tylko szukasz sobie kompana do tego na forum?

Gość folianka
z mezem sie nie pokloce bo moglby mnie uderzyc:( a ty gowno mi zrobisz:D

Gość wyluzowana mamuska
domyslam sie, ze to podszyw?:P Oby tylko niezbyt zgodny z prawda:O

Gość folianka
juz sie kretynko nie podszywaj bo slabo ci idzie:D jak cie dziewczyny napisaly ze temat jest debilny a ty załosna to zaczynasz podszywy? wow, prawie jak debilna gimnazjalistka:D

A ty autorko nagle zaczelas tak agresywnie atakowac? ponoc taka wyluzowana i spoko jestes, tylko szkoda ze w taki raczej malo ciekawy sposób. Komus sie nie spodobal twoj sposób na zycie, temat topiku, napisal ci to, a ty co od razu walisz z grubej rury? Serio, wyluzowana jestes ze hoho.

Gość folianka
sama podszywam sie pod siebie:( taka glupia jestem:(

Gość wyluzowana mamuska
co ty wymyslasz? Nie podszywam sie pod nikogo, zreszta po co mialabym sie podszywac i pisac chwile potem ze to podszyw?:D Logika sie klanie:)

Gość wyluzowana mamuska
a gdzie ja zaatakowalam kogos badz bylam agresywna? Poki co to mnie sie tutaj atakuje i wyzywa:D

Gość Mama od lat 5-ciu
Tak, wyluzowalam, gdy dalam dziecku mm po wyjsciu ze szpitala, nie meczylam siebie i nie glodzilam dziecka w mysl bycia idealna. Myslalam, ze zwymiotuje w przychodni, gdy matka wyjela piers i zaczela nia karmic poltoraroczne dziecko-chlopczyk szczypal ja po twarzy, po piersi, ogolnie blee. Akurat teraz zjadam parowke na kolacje i popije ja cola-bo mam taka chec. Moje dziecko wie, co to slodycze, frytki domowej roboty i zapiekanki, jada od czasu do czasu (za to nie cierpi zarcia z McDonalda). Co tydzien w sobote siedzimy z mezem wieczorem, gdy dziecko spi, pijemy sobie po piwie i jemy chipsy. Nie lubie prasowac i nie robie tego, nie mam ciuchow pogniecionych, bo starannie je susze, skladam, wieszam na wieszaki. W mieszkaniu sprzatam, bo syfu akurat nienawidze.

Autorko,tu nie ma wyluzowanych tu tylko tępe dzidy co w domu mają chooya do gadania to lubią na forum powciskać innym ;-) Takie są realia. Nawet im nie odpisuj po co się zniżasz do ich poziomu? :D

Gość wyluzowana mamuska
dzieki za zrozumienie:) wlasnie o to mi chodzi zeby nie popadac w skrajnosci:P Jak pisze, ze nie mam sterylnych warunkow to nie znaczy, ze mam brud wszedzie, a do podlogi mozna sie przylepic:D Jak napisze, ze dziecko zje parowke slynna i nieszczesnego frytka:P to nie znaczy,z e je codziennie.

Gość wyluzowana mamuska
Mama od lat 5-ciu to mozemy sobie podac rece:D Ja wlasnie tez pije piwko, a z tymi ubraniami to masz calkowita racje, wystarczy dobrze wysuszyc i dobrze zlozyc:)