Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raczuś

Alkoholik w rodzinie.

Polecane posty

Gość Raczuś

Mam dość patrzenia. Mój wujek jest nałogowym alkoholikiem. 2 jego dzieci już dorosłych przeżyło i nadal przeżywa koszmar : ciągle awantury,pijany tatuś pod szkołą tak wyglądało dzieciństwo i choć maja już po 30 lat nadal są jego ofiarami.Też nie miałem najlepiej i dopiero teraz zaczynam pewne sprawy pojmować. Postanowiłem przerwać zmowę milczenia:Ciocia choruje,mieszkanie zagrzybione,odchodzi farba, zimno, cieknie z dachu,1 piecyk kaflowy po prostu warunki uwłaczające współczesnemu człowiekowi. a jednak brak im odwagi gdyż są zastraszeni i zupełnie nieprzygotowani do samodzielnego życia. Syn stał się lekomanem i powoli podąża w ślady taty. Najbardziej cierpi moja kuzynka fajna ciepła osobą która jednak ma zaburzenia psychiczne takie jak nieśmiałość niepewność siebie może depresja czy nawet schizofrenia nie będę się wypowiadał nie jestem lekarzem.Zastanawia mnie dlaczego ludzie milczą, dlaczego opieka społeczna nie zareagowała xx lat temu i nadal nie reaguje w sposób właściwy. Prosze o rady tylko bez takich to nie twoja sprawa nie mieszaj się. Pozdrawiam

Gość lololokli
też żylam w takiej rodzinie. Milczenie :/ chyba zawsze tak jest. W koncu matka nas zostawila,a ojciec popelnił samobojstwo i zostalam sama z 2 mlodszego rodzenstwa- mialam 20 lat.

Gość alkocholl
Tacy ludzie nie widzą problemu z tym... To samo przechodze... Może nie mam awantur ale codziennie wieczorem jest alkochol... Jestem nie lubiana spośród moje 6iorga rodzeństwa gdyż jako jedyna nie kupuje im alkocholu... Wiecznie slysze że nie maja kasy na prąd czy inne rzeczy a na alkocholu mają... Cierpię na DDA jest ciężko ale wieżę że już niedlugo będę mieć swoją rodzinę lepsza kochająca się...