Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama studiująca

Studia a Urodzenia dziecka...

Polecane posty

Gość mama studiująca

Zaczęłam studia, no i bum jestem w ciąży. Teraz rok skończę, ale termin porodu mam na koniec października i tak się zastanawiam co ja mam właściwie robić. Czy wziąć dziekankę i wrócić po odchowaniu maluszka czy jednak jakoś dać rade i kontynuować naukę. To jest tryb zaoczny.

Gość skoro to tryb zaoczny
to sobie na pewno poradzisz:) Ja nie mialabym takiej mozliwosci by studiowac i miec dziecko.

Gość si si ni
dasz rade:) tez studiowalam majac dziecko:)

Gość mama studiująca
W sumie problem tkwi w tym, że ta dziekanka byłaby idealnym powodem do tego aby chociaż na jakiś czas jechać do mojego mężczyzny, bo niestety obecnie podjął pracę za granicą, ale z drugiej strony nie będę oszukiwała, że szkoda mi szkoły.

Gość jak zaoczny to żaden problem
Dlaczego miałabyś sobie nie poradzić? Najwyżej poprzesuwasz sobie jakieś egzaminy, ale spoko ludzie studiują i pracują albo pracują i mają dziecko, więc dziecko + zaoczne studia tym bardziej sa możliwe. Niezaczynaj studiowania od przekładania studiów, bo ich nie skończysz!

Gość jak zaoczny to żaden problem
* nie zaczynaj

Studiując w trybie zaocznym spokojnie powinnaś dać radę, jeśli nie, możesz wziąć urlop w każdym momencie trwania semestru, możesz np. próbować zaliczać kolokwia, jak ci w trakcie jednak nie wyjdzie to studiowanie, to chociaż część materiału będziesz miała zaliczonego. Urlop dziekański spowoduje, że będziesz miała rok w plecy. Pamiętaj o pomocy stypendialnej dla studentów i np. o zapomogach, jeśli Twoja sytuacja materialna jest kiepska, bądź wymagająca pomocy. powodzenia

Gość mama studiująca
Nie nie jest wymagająca pomocy materialnej ;)