Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enya7

wszyscy pytają co chcemy na ślub..

Polecane posty

Gość enya7

a my od 2 lat mieszkamy razem, mamy całe mieszkanie (własnościowe) wyposażone i naprawdę niczego nie potrzebujemy.. :/ a pościel czy ręcziki może i się zużywają, ale moje własne nie są aż tak stare. mówię, że wszystko już mamy, a niektórzy ciągle nalegają "czy aby na pewno czegoś nie potrzebujemy" ! nie liczę na kasę, będą chcieli to dadzą. Jeszcze mamy się zastanowić i dać znać jak się nam coś przypomni! o co kaman z tymi prezentami...? nie kumam...

Gość czekam na przesylke..
poprostu powiedz jak zapytaja ze wolelibyscie pieniadze

Gość wstaje w połódnie
A może rzeczywiście się zastanówcie i pomyślcie o czymś co byście chcieli mieć ale samym wam szkoda na to pieniędzy. Ja np. mam mnóstwo takich pomysłów, typu srebrna cukiernica Hefry albo jakiś zestawik widelczyków do ciasta lub coś w ten deseń. Jakiś ładny wazon albo szkło na stół np.patera. Odświętny zestaw obiadowy, coś do wnętrza np. jakaś ładna lampa, albo piękne drewniane lustro do lub po renowacji. Może coś praktyczniejszego - grill elektryczny.

Gość łolaboga boli mnie noga
My byśmy chcieli dostać serwis obiadowy od Kotki 33 :P

Gość he he
Czasem goście się wkurzają że Państwo Młodzi traktują ich jak bankomat, bo chcą ich obdarować prezentem żeby mieli pamiątkę, wysilcie się trochę. Jesteś bez wyobraźni, będziesz mieszkać całe życie z meblościanką i tandetną kanapą ze sztucznej skóry??

Gość enya7
mam kilka upatrzonych konkretnych rzeczy jak np. lampy nocne, które łącznie kosztują 400zł. Nie wiem czy to nie za drogo dla kogoś, a pytać za ile zamierza mi prezent spawić chyba nie wypada. he he przez 2 lata naprawdę zdążyłam wyposażyć mieszkanie nie tylko w "meblościankę" czy "tandetną kanapę". żałosna jesteś jeśli uważasz, że moje udane życie będzie zależało od wyposażenia mieszkania.

Gość kawalakas
dokładnie tak jak Ci piszą. mów po prostu: mieszkanie mamy już urządzone, teraz zbieramy pieniądze na samochód/wycieczkę/remont/rower.

Gość he he
To była przenośnia.... Bez przesady jak już ktoś tak nalega żebyście powiedzieli co chcecie dostać to powiedzcie o tych lampach - 400 zl to nie majątek dla np. 4 osobowej rodziny

Gość moze moze
Autorko mialam podobna sytuacje. Robilam przyjecie zamiast wesla. Mielismy juz urzadzone mieszkanie i goscie pytali co by sie nam przydalo. Wymyslilam wczesniej kilka niedrogich rzeczy, ktore chcialabym miec m.in. kieliczki do martini, szampana patera talerzyki z widelcami deserowe filizanki do kawy szklane pojemiki na swiece obrus i tego typu rzeczy. Takie rzeczy nie sa drogie, a ulatwisz gosciom wybor. Moi goscie byli zadowoleni, bo wiedzieli, ze trafia z prezentem i nie musieli sie glowic ile pieniedzy dac na takie przyjecie. Ja rowniez, bo wiedzialam, ze bede zadowolona z rzeczy ktore dostalam, a i tak i tak kiedys bym je kupila. Moze pomysl czego brakuje Ci w domu.

Gość dorociczka
w domu zawsze jest coś co przyda się,ja na przykład chciałabym dostać zestaw obiadowy na 24 osoby i zestaw sztućców na 24 osoby