Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O la Boga

Ślub

Polecane posty

Gość O la Boga

Hej dziewczyny jestem z moim chłopakiem juz 5 lat kocham go ponad wszystko wiem na milion procent ze on mnie tez mieszkamy razem juz 4,5 roku planujemy dziecko za 2 lata nie klucimy sie juz rozmawiamy ze sobą otwarcie na każdy temat Po prostu nie wyobrażamy sobie zięcia bez siebie... Ale jest jedno małe ale... ŚLUB bierzemy pod koniec roku a ja jakoś sie tego boje niemoge powiedzieć ze nie chce albo i nie chce juz sama nie wiem ale jak myśle o ślubie to mam takie uczucie jak bym sie przejadla i musiała zaraz zwymiotowac tak ciśnie mnie okropnie w rzaladku boje sie niewiem czego moze ze będę juz czyjąś żona, moze ze w urzędach nie będę zaznaczyła ze stan cywilny wolny... Ze mama juz nie bedzie za mnie decyzji podejmować ze tego kupić nie mogę, w tym mi nie ładnie , ze ten kolor włosów mi nie pasuje ze te buty są brzydkie Nie bądźcie wredni proszę(myśle ze mama nie bedzie ze ślubu zadowolona) Mam 23 lata i nie wiem co mam robić bez decyzji mamy :( Czy powinnam iść do psychologa?

Gość O la Boga
Jak było w waszysz przypadkach?

Gość nos mutne to jestsss
23 lata to za wczesnie na śłub, ale pociesze cie, ja bralam slub w wieku 28 lat i mialam podobne dylematy

Gość annielica
Wychodzę w tym roku za mąż, mam 23 lata, jesteśmy tyle samo ze sobą co wy i tyle samo ze sobą mieszkamy i dla mnie to nie jest normalne. Dawno przecięłam pępowinę między mną a mamą. Nie wyobrażam sobie, żeby moja mama cokolwiek mi wybierała albo mówiła co mam zrobić. W sprawach ślubu również, mogę się jej poradzić ale decyzje są moje, od jakiegoś czasu jestem dorosła i samodzielna, więc dla mnie ślub jest rzeczą naturalną. Rozumiem, że możesz mieć obawy, jak potoczy się wasze życie itp. Ale to co opisujesz jest dziwne... A jak zniosłaś rozłąkę z mamą gdy się wyprowadzałaś? Może nie dojrzałaś jeszcze do tej decyzji..

Ja też mam 23 lata jestem ze swoim facetem 9 lat. Mieszkamy razem już kilka lat. I pisanie, że kobiety w wieku 23 są za młode na małżeństwo jest głupotą i nie wiem skąd Ci się biorą takie stwierdzenia. Kobiety mają po 19 lat wychodzą za mąż i dobrze im się żyje. To bardziej zależy od charakteru i sposobu podchodzenia do takiego kroku. Większej głupoty nie słyszałam.

Gość ja.cie.krece
"Po prostu nie wyobrażamy sobie zięcia bez siebie..." xxx A szwagra sobie wyobrażacie?

Gość O la Boga
Wyprowadzilam sie z chłopakiem tylko na pól roku pózniej rodzice kupili duży dom żebyśmy ciagle razem mieszkali...

Gość O la Boga
Ja.cie.krece Życia sorrki

Gość KokoSzalen
Ja to na Twoim miejscu zamiast się śliubem stresować to bym się stresowała swoją ortografią, jak można napisać " kłucić" albo " rzaladku" ?? Rozumiem, że ktoś może się pomylić, ale to są podstawowe słowa ! Co do Twojego postu, skoro chcecie być razem, planujecie dziecko już za 2 lata to nie wiem czym się denerwujesz? Na moje oko to jesteś jeszcze dziecinna, skoro mama karze Ci się ubierać tak jak się jej podoba. Ja wyszłam za mąż w wieku 22 lat, mojej mamy też się radzę w wielu sprawach, ale bez przesady ! Jaki kolor włosów mam mieć to chyba sama wiem najlepiej. Wydaje mi się, że nie dojrzałaś to prawdziwego związku, planowanie i marzenia to jedno, a czyny to drugie. Jak przyszło co do czego to spanikowałaś. Dopóki się nie usamodzielnisz ( mówię tu o psychice) to nic z Waszego małżeństwa nie będzie.

Gość KokoSzalen
ślubem miało być * widzisz, przez takie posty jak Twój zaczynam robić literówki !

Gość do tej wyżej polonistki
każe chyba ,że chodziło Ci o to np. naukę o karze albo karze jako kara za złe zachowanie :P

Gość KokoSzalen
Nigdy nie twierdziłam , że jestem polonistką, owszem zrobiłam błąd z rozpędu i tyle.

Gość O la Boga
Ja nie jestem z polski i jak na tak długi staż za granica pisze bardzo dobrze po polsku ale ok wiem robię błędy ale chyba za nie nie musisz odrazu człowieka potępiać... Nie biorę ślubu z tobą tylko z moim chłopakiem jak cos jemu te błędy nie przeszkadzają więc nie marnuj swojego czasu i nie ścieraj klawiatury :) i spadają stad :D A do wszystkich innych piszecie ze nie dojrzałam ze moze nie jestem gotowa ale ja nigdy nie mogłam miec swojego zdania i tu jest właśnie problem i to nie jest tak ze teraz nie chce decydować sama za siebie bo chce ale sie boje ze jak popelnie błąd to wszyscy w domu sie śmiać bedą ze po co ja im byłam ze trzeba było usunąć mnie bo i tak nic nie potrafię dobrze zrobic wiem wiem głupia jestem ze sie tym jeszcze przejmuje ale jak taka sytuacja w domu jest to sie czuje jak 10 latka która chce sie schować pod koldre ale tam juz za stara jest to ucieka i sie zamyka w pokoju i w koncie siada Trochę was zanudzilam ale na prawdę nie wiem co robić

Gość indianeczka87
Wiadomo, że to jest stresujące, a każdy przeżywa to mniej lub bardziej. Ja tez jestem bardzo zwiazana ze swoimi rodzicami, ale przede wszystkim chce byc z Moim Przyszlym Mężem.. każdy wkoncu musi pujsc tą swoją drogą:-) i wziac odpowiedzialnosc za swoje zycie:))

Gość b,jhkkjjjkjj
Jaka ty glupia dziewczyno jestes, ty nie za slub sie bierz a za nauke jezyka polskiego!!!!!

Gość O la Boga
b,jhkkjjjkjj Po co za naukę polskiego wy sie uczycie a i tak w Polsce żyć na godnym poziomie nie możecie...