Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty9999

Popękane naczynka na nogach

Polecane posty

Gość qwerty9999

Czy ktoś używał może maści na hemoroidy na rozszerzone/popękane naczynka na nogach? Uważam ze może zadziałać ponieważ obkurcza naczynka, wzmacnia je i naczynka blakną.

Gość marietta73
No chyba nieszczególnie. Żel na hemoroidy to żel hemoroidy, na żylaki to raczej stosuje się coś na żylaki po prostu. Najlepiej żel galvenox soft. Ma w składzie dobesylan wapnia i wyciąg z kasztanowca a do tego aloes i razem daje to mega efekty. Żyłki znikają a nowe w ogóle się nie pojawiają. Skóra sie napina jest silna odżywiona no i zdrowa.

Gość gość
na hemoroidy to używałam maść na hemoroidy, żylaki to jednak coś innego.

Zarówno w przypadku leczenia żylaków, jak i hemoroidów stosuje się preparaty z diosminą. Rozszerzone naczynka na nogach to jedna z pierwszych objawów niewydolności żylnej. Aby zapobiec powstawaniu zmian należy przede wszystkim zadbać o zmianę trybu życia na zdrowszy i zwiększyć aktywność fizyczną. Dzięki pracy, mięśnie transportują krew do serca, zapobiegając zastojom żylnym. Poza tym należy zrezygnować z gorących kąpieli, nadmiernego opalania, wysokich obcasów, siedzenia z nogą na nodze i zbyt długiego tkwienia w jednej pozycji (siedzenia lub stania). Żelem, który pomoże zarówno wzmocnić naczynia krwionośne (dzięki zawartości diosminy), jak i zadbać o wygląd skóry, jest kosmetyk Diosminex Ulga, dostępny w aptece bez recepty. Można stosować go, masując nogi, co również poprawi krążenie i pomoże zapobiegać powstawaniu żylaków. Zarówno na hemoroidy, jak i na żylaki pomoże Diosminex w tabletkach (także dostępny w aptekach bez recepty), który dzięki zawartości zmikronizowanej diosminy wchłania się przez przewód pokarmowy w aż 70%.

Gość gość
Ja całe życie borykałam się z tymi naczynkami ale u nas było to rodzinne. Moja mam to miała babcia i ja niechciałam tak wygladać wiec poszłam go chirurga naczyniowego http://krefft-laser.pl/ i teraz moge już chodzić w spódnicach.

Gość klaudia

a może powinnaś zdecydować się laserowe leczenie pękających naczynek? Sama jestem po takim zabiegu, a przeprowadziłam go w krakowskiej klinice vesuna. System laserowy fotona wykonał kawał dobrej roboty, z efektów jestem bardzo zadowolona.