Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olina1234

Kurczak z mandarynkami

Polecane posty

Gość olina1234

Dziewczyny polecam wam fajny przepis na niebanalnego kurczaka. Z nazwy niby "po chińsku", ale smak jest zupełnie nie przypominający tej chińszczyzny, jaką znamy na co dzień. Smak przelamują mandarynki z puszki, ktorych w potrawie później nie czuć. Zrobiłam go pierwszy raz na święta, (goście podziwiali) a teraz moja rodzina cały czas mnie bombarduje, żeby robić to na obiad. POLECAM http://4lady.pl/kurczak-po-chinsku-z-mandarynkami/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zulu Gula
sam pomysł mnie... oniesmiela ;) :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kurczak po chińsku ale
nie po chińsku. Z mandarynkami, których nie czuć- to po kija dawać?:O Kostka rosołowa, vegeta i gdzie niby te pikantne przyprawy? majeranke czy słodka papryka wg Ciebie sa pikantne?:O Reasumując- nie znasz się na gotowaniu, a przepis beznadziejny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olina1234
A czy ja napisalam, że jest pikantny? Zrobiłam i było pyszne. Nie musisz krytykować mojego smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamapolka5
OOO, ja też to znam. Jadłam kiedyś u koleżanki. Masz rację pyszności. Dzięki za przypomnienie przepisu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorotka9i9
Łał, to moje ulubione danie. Zawsze to robię na święta, imieniny itp. Też polecam. Dodaje jeszcze trochę ostrej papryki. Jak się wleje więcej wody, to powstaje fajny sosik i wtedy można podać do ryżu na obiad. Z mniejszą ilością wody - to wersja na imprezę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorotka9i9
Tak, jest super. Nawet dla małych dzieci, bo kurczak mięciutki i nie jest ostre ( no chyba , ze popieprzysz mocno)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jagodajagoda2
Ojej, to moje sztandarowe danie. A wiecie skąd je znam? Kiedyś, dawno temu na antenie TV gotował je śp. Kuroń. Dlatego u mnie nosi nazwę kurczak Kuronia. Ale faktycznie on zaliczał to do chińszczyzny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×