Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liege

Belgia. Wrócilibyscie do Polski?

Polecane posty

Gość liege

Witam, obecnie zyje z mezem i dziecmi w Belgii. Maz jest na kontrakcie z pracy. Kontrakt konczy sie za rok. Wtedy powinnismy wrocic do Polski. W Polsce maz ma dobra prace, mamy mieszkanie. Przed wyjazdem zylo nam sie dobrze. Ja od kilku lat nie pracuje, bylam na urlopie wychowawczym na 2 dzieci, teraz jestem tu. Nie wiem jak bedzie po powrocie z moja praca. Tu nie szukałam bo bylo nam to ciezko zorganizowac, poki dzieci byly małe. Zastanawiamy sie teraz czy wrocic do Polski, do rodziny, do tego co znamy. Czy moze zostac tutaj. Maz mialby bardzo dobra prace, przenieslibysmy sie pod Bruksele. Tam moglabym poszukac jakiejs pracy dla siebie. Myslimy o zostaniu ze wzgledu na dzieci. Ze w przyszlosci bedzie im sie lepiej zylo w Belgii niz w Polsce. Przeraza mnie wizja ze w Polsce bede pracowac do 67 roku zycia a i tak nie dostane w koncu emerytury bo to wszystko upadnie. Tu ludzie nie sa tak wykorzystywani. Mimo ze zyjemy na stosunkowo podobnym poziomie to zyje nam sie tak luzniej. Co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość grzmod
nie rozumiem po co sie pytasz na tym forum? przeciez sama najlepiej znasz swoja sytuacje i wiesz co dla ciebie najwazniejsze. masz meza-istotne jest czego on chce. w kazdym razie czy tu czy tam- wyjscia sa dobre oba

Gość Elektronikełe ausf. VIb
nie wracaj Polska to dno, metr mułu i wodorosty

Gość a co mi tam!
po tym jak to opisałaś, to ja bym nie wracała do Polski, patrząc na sytuacje w kraju to chyba dzieciom w Belgii będzie lepiej. skoro mąz tu ma prace i to dobra, to Ty szukaj i powodzenia:)