Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama na październik

Zemdlałam w kolejce w carrefourze...Zdarzyło wam sie w ciazy? Smutna prawda.

Polecane posty

Gość a normalna mamusia
jak sie zle czuje to sie mowi i prosi o pomoc. Naprawde trzeba byc wyjatkowo aspolecznym by nie umiec wykonac tak prostej rzeczy.

Gość ZAKŁADAM a Tobie nic do tego!
1 osoba na 10 nie widzi, reszta 9 osób udaje,że nie widzi :) Tak jest. Jak tylko pojawi się starsza Pani/Pan,Pani z dzieckiem, czy Pani w ciąży to maksymalnie głowy lądują w podłogę,sufit,w okno,oby tylko nie zwrócić wzrok na taką osobę :D Albo bezczelnie na taką Panią/Pana nie ustępując,nie mając odruchu kultury. Ale jak widać na tym temacie takich nie brakuje.

Ja ustepuje miejsca tylko os starszym ale kobietom w ciazy nigdy :) jak ja bylam w ciazy to nikt mi nie ustepowal to dlaczego ja mam teraz ustepowac. A poza tym jak ciezarna zle sie czuje to nech zakupy robi za nia jej maz/partner.

Hehe prosiłaś kiedyś kogoś o ustąpienie miejsca choćby w autobusie będąc w ciąży? Czy o inną pomoc? Nie zawsze ludzie chętni do pomocy,taki naród :)

Ale Pani w ciąży mogła poczuć się źle w trakcie robienia zakupów :O Pani w ciąży może być samotną Panią bez pomocy osób jak: mąż,mama,tata.

Gość Dla niedouczonych !!!!!
jagoda szmato spierdalaj co utopiłaś szczeniaki...po tobie to ani jednego ludzkiego odruchu soie nie spodziewamy

Gość dxcfgvhbjnkl
a normalna mamusia - z kulturą jak z mózgiem widać:) sama jako pierwsza odniosłaś się do mojego wpisu wymyślając super argument o niezauważaniu, a ja pisałam o staniu w kolejce do kas uprzywilejowanych albo naucz się czytać ze zrozumieniem albo w takim razie nie wchodź w dyskusję

Gość zonaKraka
Ja miałam podobną sytuację, też zemdlałam i też przy kasie w hipermarkecie... dziwi mnie że nikt nie zareagował. Ja czułam się niby ok- na tyle żeby wyjść spokojnie na miasto, a na sklep weszłam po tabletki na ból głowy i coś do picia, bo akurat mnie głowa rozbolała. Też 5 mc, ale nie było widać jeśli ktoś nie patrzył wyjątkowo. Przewróciłam się na kobietę stojącą przede mną. Ocknęłam się w pozycji bocznej ustalonej, stał nade mną lekarz który akurat czekał w kolejce obok, zostawił mnie pod opieką pracownika który powiedział że jest po kursie pierwszej pomocy. Odwieźli mnie na wózku inwalidzkim do pok-u, bo wzywali od razu pogotowie- takie procedury. Ktoś z kolejki pozbierał drobne które mi wypadły z kieszeni i telefon który też leżał na ziemi i zaniósł za mną do poku. Do głowy mi nie przyszło żeby ktoś sam z siebie mnie przepuszczał- to nie kolejka do lekarza gdzie można zakładać że się źle czujesz, raczej wychodzi się z założenia że jak chodzisz na zakupy- i to do hipermarketu to czujesz się nieźle. Jeśli masz problem, też możesz poprosić żeby ktoś Cię przepuścił. A co do kas pierwszeństa- też można poprosić (obsługę) żeby Ci taką otworzyli.

Gość a normalna mamusia
niektorym kobietom ciaza dolownie pada na mozg. pisalam juz o mojej kolezance, przed ciaza fajna, wyluzowana laska, zaszla w ciaze i od razu postawa "bijcie mi poklony bom ja w ciazy":D W sklepie sie awanturowala zawsze by ja przepuszczac, nawet jak stala po gazete w kiosku, w aptece, w przychodni. A brzucha nawet nie bylo:D teraz juz ma brzuch i dalej to samo robi, w naszym supermarkecie wstyd sie znia pokazac bo kazdy ja palcami wytyka. Ale sama siebie przebila jak raz jechalysmy tramwajem i kontrola biletow byla a ona do kontrolera widzi pan ze jestem w ciazy i jeszcze kaze mi pan biletu szukac?:D jak zaczal mandat wypisywac to bilet w ciagu sekundy znalazla:D

Gość a normalna mamusia
dxcfgvhbjnkl a gdzie ja nie kulturalna bylam? ze ci sie w brzuch kazalam cmoknac? brzuch to nie dupa wiec nie ma co focha strzelac:D Moj argument jest prosty: nie rozgladam sie za ciezarnymi, a nawet jak jakas widze to mnie jej ciaza nie interesuje, bo wazniejsze jest dla mnie moje dziecko do ktorego sie spiesze. Jak bedziesz miala wlasne to zapewniam ze ciebie tez cudze brzuchy nie beda obchodzic bo bedziesz wolala spedzic wiecej czasu z dzieckiem niz przepuszczac ciezarne.

Gość a normalna mamusia
aha i kasy do 10 produktow to do 10 produktow, dopoki nie ma napisu ze to kasa gdzie trzeba przepuscic ciezarna to nie ruszam sie, szczegolnie jak mam 2 czy 3 produkty.

Gość do normalna mamusia
bo KURWA z ciebie nie mamusia

Gość gostek56796435
Przepuszczam tylko niepełnosprawnych.kropka baby w ciąży tragizuja za dużo..

Gość dxcfgvhbjnkl
a normalna mamusia- Dziewczyno, napisałam post o udawaniu niewidzenia tablic i ciężarnych, do którego się odniosłaś pisząc, że ludzie naprawdę mogą nie zauważać więc Ci odpisałam,że nie uwierzę, że ludzie nie widzą i ciężarnych i wielkich tablic - tablica jest przed kasą, nie trzeba się odwracać więc Ty piszesz, że u Ciebie takich nie ma a jak się to ma skomentowania mojej wypowiedzi dotyczącej kas uprzywilejowanych?

Gość ihgbjkr
do "a normalna mamusia" słuchaj, osoby które mają w sobie kulturę, jakieś podstawowe zasady moralne - przepuszczą, a Tobie sie wtedy nic nie stanie a sama możesz poczuc sie dobrze że cos "dobrego" zrobilas... Nie masz takich odruchów poprostu? Nie usmiechniesz sie do czlowieka na chodniku??? Własnie takich ludzi mi brakuje w naszej kochanej Polsce, człowiek człowiekowi wilkiem.

Gość a normalna mamusia
chyba jakas urazona z nadwaga sie odezwala bo musiala sie napocic stojac w kolejce:D

a normalna mamusia, jestem tego samego zdania. Zaciazy taka i juz ja trzeba wielbic i w kolejce przepuszczac. smiech na sali :D

Gość dxcfgvhbjnkl
zresztą Ty naprawdę nie czytasz ze zrozumieniem, już wcześniej pisałam, że przez całą ciążę nikt mi miejsca nie ustąpił, ale na szczęście nie muszę już się z tym borykać i piszę o swojej ciąży w czasie przeszłym nawet nielot umysłowy by ogarnął, że ciążą już za mną a o moje dziecko się nie martw - na pewno będzie bardziej kulturalne niż Twoje :D

Gość a normalna mamusia
dopoki nie urodzilam dziecka przepuszczalam zawsze wszystkich starszych, ciezarne w kolejce, w autobusie. Oczywiscie na ile czas mi pozwalal, ale mialam go wtedy sporo:) Obecnie nie mam na to czasu, jak sie wyrwe na zakupy to sie spiesze (wjatkiem sa soboty gdy robie wieksze) bo czeka na mnie moje dziecko. przepraszam bardzo wszystkie ciezarne ze czekanie mojego dziecka na mame jest dla mnie wazniejsze niz wasze ciaze:O

Gość atłator
Autorka się oburza bo musiała 10 minut stać! a nie dlatego że zemdlała :O od razu widać roszczeniową i arogancką postawę. Ale ładnie powiedzieć-przepraszam mógłby pan/mogłaby pani mnie przepuścić to nie można powiedzieć? skąd niby ktoś miał wiedzieć że się źle czujesz? na czole miałaś wypisane? mi akurat dość często zdarza się zasłabnąć,bo mam wadę serca. zawsze kiedy czuję się gorzej proszę kogoś-czy to w sklepie, czy w pociągu, czy w pracy aby ze mną wyszedł na świeże powietrze. i wiesz co? JAK SIĘ KOGOŚ GRZECZNIE POPROSI TO LUDZIE NIE ODMAWIAJĄ POMOCY. A przekrój osób które zdarzyło mi się prosić o pomoc jest ogromny. kiedyś nawet starsze małżeństwo w sklepie uparło się i do domu mnie odwieźli. Innym razem taki "kark 2na2" w pociągu jak mi się słabo zrobiło wysiadł ze mną na stacji, chciał wzywać pogotowie, pobiegł do kiosku po wodę... A innym razem w aptece nikt mi nie pomógł-bo się nie odezwałam i dopiero jak upadłam na pana za mną to wszyscy zaczęli biegać-ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o chorobie.

Gość a normalna mamusia
dxcfgvhbjnkl napisalam tez o kasach pierwszenstwa, tabliczka jest ale ja jak jestem przy takiej kasie to tez nie szukam ciezarnych:O To kasa tez dla osob co maja do 10 produktow. W takiej dla samych ciezarnych i inwalidow nie stalam. Nawet jak bylam w ciazy. A to, ze juz urodzilas to mi umknelo ale to nie powod bys sie czepiala mojego dziecka kulturalna i lotna osobo:O

Gość znowu opryszczka
mnie tylko raz staruszek !!! przepuścił w kolejce na poczcie. A brzuch mam juz bardzo widoczny.

Gość golaaaaa33
Pytanie brzmi dlaczego miałabym przepuścić ????? Czy tej pani coś dolega???? Jest obłożnie chora???

Gość jhdihfeknr
WSTYD, WSTYD, WSTYD nic więcej mi się na język nie nasuwa. Proponuje co niektórym pozwiedzac troche świata i zobaczycie wtedy jak jesteście zacofani, PRL się w was odzywa. Jedźcie do Niemiec - prosze bardzo - kasa jest dla kobiet ciezarnych i jak tylko kobieta sie w kolejce pojawia to jest przepuszczana i NIE MUSI SIĘ UPOMINAĆ o swoje! Kobieta w ciąży ma swoje prawa i KONIEC.

Gość dxcfgvhbjnkl
nie musisz przepraszać, tylko nie ma się czym chwalić i czym umoralniać jak kiedyś będziesz się śpieszyła wykupić dziecku leki w aptece a przed Tobą w kolejce stanie dajmy na to nieogarnięta dziunia pół godziny wybierająca testy ciążowe i będziesz stać za nią jak mazepa, bo Cię nie przepuści pomimo próśb i poczujesz na sobie swoją kulturę a przecież nic się nie stanie, bo nikt nie ma obowiązku nikogo przepuścić - to kwestia kultury tak, jak pisałam - nie mam zamiaru zmieniać swoich nawyków, ale nie mam też zamiaru mieć dobrego zdania o kulturze Polaków i problem kultury nie tylko ciężarnych dotyczy, współczuję wszystkim osobom starszym, które łatwo wyprzedzić, ominąć w pędzie do kolejki (co sama wielokrotnie widziałam), żeby tylko nie postać pół minuty dłużej

Gość dxcfgvhbjnkl
nadal nie rozumiesz - po kiego wuja komentując opisaną przeze mnie sytuację piszesz o tym, że jakichś kas u Ciebie nie ma? co to ma do rzeczy? to, że stoisz sobie w kolejce dla uprzywilejowanych i się nie rozglądasz to Twoja sprawa dla mnie to chamskie

Gość anty anty anty !
Wlasnie-niby takie światowe bo jeźdzą za granice albo mają kasy dużo i sie ubierają u versace ale chyba nie wiedzą jak wyglada temat ciężarnych w niemczech francji, wb........to co jest w polsce to zascianek. Tak kobieta jest traktowana z godnością?! ale widac ze polki są jednak za murzynami z etiopii...