Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No parodia 77

Zaczepiła mnie dzisiaj jakaś dziewczyna że moje 2,5 letnie dziecko

Polecane posty

Gość No parodia 77

U nas 21 stopni zero wiatru ludzie wyrozbierani jak w LATO . Wybrałam się z małą na spacer. Na rowerku . Miała ubrane geterki i bluzeczkę z kr rękawkiem i na to zarzucony cienki sweterek ( jeszcze i jego bym ściagła bo jak dla mnie i tak za ciepło ubrałam miałam ściągnąć na placu zabaw ale miejscami wiało a mała ma katar. Oczywiście na głowie nie miała czapeczki ani nic. No i idę i nagle dziewczyna ok 25 lat idzie z naprzeciwka i zatrzymała się koło mnie z OTWARTA BUZIA . Poważnie :D odwracam się , a ona dalej na mnie patrzy. Więc pytam " Czy ze mną coś nie tak ?" A ta do mnie że moje dziecko za cienko ubrane, że pogoda fałszywa , ( dodam ze moje dziecko bylo ubrane tak jak inne dzieci a nawet o ten sweterek za duzo . ) no i mowi ze tak to jest jak dzieci robią dzieci . A ja dzieckiem nie jestem młodo wyglądam . Ale się wkurzyłam !! powiedziałam " za to Ty to chyba z tym nadopiekuńczych, co dzieci przegrzewają . Co ją to obchodzi jalk ja dziecko ubieram . Dziecko jakos nigdy chore nie było . Musiałam sie wygadac!

Gość ZAKŁADAM a Tobie nic do tego!
Zbyt dużo już tych tematów :) Tak,nie powinno ją to obchodzić. Moje dzisiaj miało cienką czapkę,cienka bluza,kurtka nie ocieplana. Nie był zgrzany,więc uważam że nie było źle. Denerwujące jest jak ludzie potrafią być wścibscy i wtrącić te swoje gadki w cudze sprawy :O

Gość ja dzis idę z moimi
córka spodniczka, podkolanówki, baleriny i bluzeczka z krótkim rękawkiem, syn spodenki 3/4 i koszulka z krótkim rekawkiem a przed nami idzie babcia z wnusiem a wnusio buty zimowe, kurtka i czapka wiazana. Chlopak tak z 7 lat na oko mogl mieć. A u nas w cieniu 27 stopni. minęlismy kobietę i slysze jak mówi do wnusia ze moze go porozbiera bo mu chyba za cieplo jest :)

Gość No parodia 77
Wiem , wiem że dużo, ja sama się w nich nie udzielam i nie ibchodzi mnei jak kto ubiera swoje dziecko , ale to że mnie ktoś się wtrąca w wychowanie widząc ze kazde dziecko tak jest ubrane to juz przesada. Musiała by każdemu uwage zwracać.

Gość 30 stopni gdzie mieszkacie?
następna mamusia niedorobiona zakładająca enty temat

Gość 30 stopni gdzie mieszkacie?
jak ja bym chciała mieć 27 stopni :D

Gość taaa już to widze
jak Cie zaczepiła. Nie masz co wymyślac?

Gość Kraków zapraszam serdecznie
teraz jest trochę chlodniej ale o 14 bylo 27 stopni

Gość No parodia 77
Niedorobione to raczej te o których piszę .

Gość wiiesz u mnie dzis 21 tez
Ale ja mialam na sobie bluze i ocieplacz i chcialam wrocic po kurtke...bo wiatr przewiewal mnie po rekach. Tak wiec stopnie stopniami a temperatura odczuwalna moze byc inna. Wiec skonczcie sie licytowac kto jak ubiera dziecko,patrzcie czy nie przegrzane czy nie wyziebione a nie ile stopni. Sprawdzcie tez swoj poziom tsh,bo moze cos macie z tarczyca,ze was za mocno grzeje i myslicie ze pierwsze cieplejsze dni wiosny to juz jak upal w srodku lata,kiedy powietrze mialo sie czas nagrzac.

Gość buhahahaaaaaaaaaa
Masz rozdwojenie jaźni? Sama piszesz: "topnie stopniami a temperatura odczuwalna moze byc inna". Więc może być odczuwalna jako dużo cieplejsza, jeśli nie ma wiatru. Ale NIE!!! Jednak to działa tylko w jedną stronę, bo " myslicie ze pierwsze cieplejsze dni wiosny to juz jak upal" Głąbów nie brakuje :o.

Gość Floria Gloria
to jest jakiś inny kraków bo u mnie dzisiaj za cholerę nie bylo 27 stopni...i nie wymyślajcie że Was zaczepiają, bzdury jak cholera.

Gość wiiesz u mnie dzis 21 tez
Oczywiscie ze moze byc odczuwalna cieplejsza,ale u mnie akurat jest zimniej mimo 21 stopni. Dlatego napisalam,zeby mamusia nie poodniecala sie ile ma na termometrze.

Gość no a u mnie było
a teraz jest 22.

Gość sokejd
Ale musicie miec nudne zycie skoro czapkami obcych dzieci sie zajmujecie

Gość buhahaaaaaaaaaaaa
Autorka oprócz tego, że wpisała że było 21 stopni napisała również, że nie było u niej wiatru. Więc temperatura mogła być odczuwalna jako dużo cieplejsza. Myślę, że nikt tymi stopniami na termometrze nie podniecił się tu tak jak ty.

Gość ppnmbv
U mnie dziś straszne wiatrzycho, pochmurno, kropi co rusz i 12 st. Córka ubrana w rajstopy, balerinki, spódniczke, koszulkę z kr rękawkiem, bluzka z dł rękawem i cienka kurtka-wiatrówka a na główce czapka z cienkiej dzianiny. Córka 5 lat

Gość japikolecozanarod
wiiesz u mnie dzis 21 stopni weź przeczytaj może pierwsze zdanie w tym temacie i potem sie wypowiadaj jak ludzie sa ubrani jak na lato to chyba zimno nie jest co? i tą twoją temperaturę odczuwalną to już wiesz gdzie sobie możesz wsadzić?

Gość No parodia 77
No dobra PROWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość majaaaaaaaaaaa
ile mozna wałkowac ten sam temat, za grubo ubrane za mało ubrane...

Gość htrhrthtr
Umysłowość masz na poziomie dziecka, butę przy braku doświadczenia również, takież i słownictwo ("ściągłam"??). To jak z tobą rozmawiać, autorko tematu? Tłumaczenie nie ma sensu.

Gość czy ja jestem brudasem
Heheh no na bank jakąś 25-letnią dziewczynę Twoje dziecko obchodzi :) Wymyśl coś lepszego.

Gość No parodia 77
nie prowo podszywie. Tak było. Napisałam ze 21 stopni i zero wiatru!

Gość hahahahahahaa..........
na kafe same pierdolniete matki siedza :D Jak nic sie nie dzieje to zmysla kretynki i mysla, ze ktos im uwierzy. Tak kretynk autorko, uwierzy taka glupia cipa jak i ty. I co to znaczy "sciaglam" analfabetko pierdolnieta?

Gość a mnie zastanawia jak
to mozliwe ze dzieci w polsce praktycznie przez caly rok chodza w czapkach? bylam w zeszlym tygodniu w polsce, ja w cienkiej bluzce na dlugi rekaw, corka tak samo a i tak jak biegala to moglam jej spokojnie zalozyc na krotki. a inne dzieci w czapkach na glowach i bluzach. Jednej to nawet rajstopy wystawaly spod spodni.... masakra a potem sie dziwicie ze Wam dzieci ciagle choruja i po 2 tyg w przedszkolu kolejne 2 leza w lozku i choruja.... corka chodzi do zlobka od kiedy skonczyla 13 miesiecy i tylko raz byla powazniej chora a teraz ma ponad 3 lata

Gość zonaKraka
Hm, to ja chyba z jakiegoś innego Krakowa bo u mnie do 21 max skakało i to na chwilę, niedługo potem chmury i deszcz :) No chyba że bym wystawiła termometr na rozgrzany metalowy parapet, na słońce... A co do ubierania- widzę różnie poubieranie dzieci, serio, ale do głowy by mi nie przyszło komentować tego w jakiejkolwiek sytuacji! A sama nasłuchałam się nieraz, głównie od starszych ludzi, i głównie a propos bosych stópek czy gołej głowy. W tym roku pierwszą uwagę zaliczyłam już pierwszego dnia kidy synek był bez czapki.

A co Ty myślisz, przecież jak uszko wyjdzie spod czapki i wiatr zawieje to dostanie zapalenia ucha, a wiesz jakie to bolesne??? Zastanów się dziewczyno co robisz!! Serio takie właśnie rzeczy słyszałam w Polsce jak przyjechałam zimą. Na dworze było około -10 więc moja córka miała czapkę, ale jak jest około 0 i nie ma jakiegoś nieprzyjemnego wiatru to czapkę nie nosi. Kiedy byłam latem, dzieciaki w wózkach były przykryte KOCYKIEM!!!! i z CZAPKĄ!!! Moje pytanie: po co zakładacie dziecku czapkę, jak jest powyżej powiedzmy 10 stopni? Sami nosicie? http://dziecko24.pl/news/763/30/Mamo-jest-mi-za-cieplo---przegrzewanie-dziecka Poczytajcie sobie i nauczcie się coś z tego bo krzywdzicie swoje dzieci. Najgorsze jest to że u was w przedszkolach dzieciaki wiecznie chorują, a to jest tylko Wasza wina.

Gość abradabra
poza kwestia "ubieranie dziecka",to zauwaz,ze ty autorko koniecznie chcialas,zeby ci ta dziewczyna cos powiedziala.Bo ona tylko stala "z otwarta buzia"...

Gość typicha
Po pierwsze -sama jej kazapas powiedziec,dpaczego sie na ciebie gapi. Po.drugie -to jakas sciema,jaka laske w tym wieku obchodza cudze dzieci ? Poza tym to przestancie sie podniecac tym przegrzewaniem. sa ludzie,ktorym jest zawsze goraco,sa zmarzluchy. jak ktos sam marznie,to dziecka przeciez.nie ubierze cieniej od.siebie.

Gość Czapeeczka
U nas dzisiaj 10 stopni. Do przedszkola muszę dzieciom czapeczki przynosić przeciw słońcu takie np z daszkiem albo kapelusiki. Taki wymóg i tyle. Rano o 6 inna temperatura, a jak wracamy z przedszkola to zupełnie inna, dlatego chodzę z siatkami ciuchów na zmianę albo noszę w rękach kurtki czy bluzy. Wolę ubrać na cebulkę rano a w razie co to dziecko na spacerze w przedszkolu bedzie miało wybór co założyć.