Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crummenel

Pamiątki po byłej

Polecane posty

Jestem z moim facetem od 2 lat. Teraz kupił nam mieszkanie i przeprowadził do niego swoje meble, rzeczy i pamiątki. Niestety, wśród nich znalazły się też sterty rzeczy po jego byłej. Zdjęcia, romantyczne kalendarzyki, pamiętnik, który dla niego pisała. Tworzyli parę przez prawie 7 lat. Wiedziałam o tym, ale dopiero teraz, przy okazji oglądania tych wszystkich dupereli, zrobiło mi się naprawdę przykro. Jak mam sobie poradzić z tymi "pamiątkami", które mnie po prostu ranią. Jestem zbyt zazdrosna?

Gość 22letnia
zgadzam się z błękitna czerń. Jak nie pomoze to zrob to samo;/ wez zdjecia ze swoim byłym poustawiaj jakies drobiazgi duperele z eksem zwiazne. Moze wtedy troch przejrzy na oczy!

Hmm, problem polega na tym, że moim zdaniem otwarta propozycja wyrzucenia tych rzeczy może być lekką przesadą i powodować niepotrzebne napięcia, a sama nie mam zbyt wielu pamiątek po byłym, bo wydawały mi się one...nieważne (!?) od kiedy znalazłam nowego idealnego partnera.

a moim zdaniem nie, to się rozumie samo przez się, że nie życzysz sobie by przetrzymywał pamiątki po byłej, powiedz mu wprost, że czujesz się z tym niekomfortowo i niech coś zrobi z tymi rupieciami

Gość Zuzanna Amelia & 23
Ja bym sie tak nie czepiala. Chce niech trzyma. Jak mu sie znudza to sam sie ich pozbedzie.

juz dwa lata mu sie nie nudza. po co mu te rzeczy skoro wlaśnie rozpoczynacie nowy etap w swoim zyciu. gdyby chcial sie ich pozbyc to przeprowadzka jest najlepszym mometem. jestes pewna ze on nic juz do niej nie czuje?