Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam się stresować

Już nie mam na nich siły - rodzice.

Polecane posty

Nie wspomnę o tym, że matka mnie kompletnie nie wspiera, a jeszcze przekabaciła na swoją stronę ojca i oboje się do mnie nie odzywają z powodu mojej ciąży. Jak się wkurzę to ani mnie ani wnuczki nie zobaczą dopóki nie usłyszę słowa przepraszam. A wszystko przez to, że decyzję o ślubie chcemy przełożyć na czas kiedy mała już będzie na świecie.

Gość bywa i tak..
Moja dobra znajoma zaszła w ciążę przed ślubem, chcieli wesele odłożyć na czas gdy już pojawi się dziecko (np razem z chrztem). Matka jej chłopaka powiedziała że nie pozwoli, by zamieszkali razem przed ślubem. Nawet ciąża jej nie przekonała. Wyszło tak że w styczniu zrobiła test ciążowy a w czerwcu ślubowali - miała już brzuszek. Co najlepsze - zawsze była przy kości, teraz dziecko ma pół roku a ona karmi piersią i z całego tłuszczyku nie zostało nic - sama skóra i kości. Nigdy nie była taka szczupła. Teraz mówi że mogła nie posłuchać teściowej bo dziś wygląda zjawiskowo.

Moja też zagroziła, że nie mogę mieszkać z nim przed ślubem, ale ludzie ja mam 29 lat :-o Trudno, niech się do mnie nie odzywają. Ja nie zamierzam podejmować decyzji pod presją.

Gość laizer
nie dajcie soba manipulowac,dorosli jestescie rodzice moga was w d....cmoknac:-D

Gość gin z toNICKiem
stać sie na zaciazenie - stać cie i na własne decyzje TO TWOJE ZYCIE i nikt go za ciebie nie przezyje, zwłaszcza rodzice

Gość gigi gigi
a kto sponsoruje wesele - wy czy rodzice?

Oczywiście, że my. Nie zamierzam polegać na rodzicach w kwestii finansowej, bo później będą mi wypominać to całe życie. Ale jest mi przykro, że matka w tak ważnym dla mnie okresie jakim jest pierwsza ciąża ma to wszystko w doopie i liczy się tylko to, co powiedzą sąsiedzi.