Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość higiena ponad wszystko?

jak często czyścicie domestosem?

Polecane posty

Gość higiena ponad wszystko?

bo ja byłam u koleżanki dzisiaj i się trochę zdziwiłam. poszłam do łazienki a tam 'smród' przesadnej higieny i czystości. powiedziała, że ona codziennie myje domestosem i mleczkiem do czyszczenia kibelek, wannę i umywalkę. trochę mnie to zdziwiło, ja przy 2 dorosłych osobach w mieszkaniu domestosem myję kibelek raz w tygodniu (w soboty zazwyczaj :D) i mleczkiem w środku tygodnia (też raz). umywalkę częściej ale tylko mleczkiem, wannę codziennie delikatnym mleczkiem przed kąpielą. a u Was jak to wygląda? lubię jak jest czysto i pachnąco ale bez przesady :o

Gość zuli
ze względu na to, że nie pracuje sprzątam codziennie... i zauważyłam ze trochę schizuję i mówj mąż tez tak twierdzi. Wanne każy spłukuje po sobie i na waanie stoi mleczko wiec wiadomo ze trzeba go użyć;) a kibelek staram się codziennie żadko się zdaża ze zapomnę. Czasem jak jestem u kogoś to brzydzę się skorzystać z toalety bo widać że nie była czyszczona od dawna.

ja wczesniej myalam codzien tzn nalewalam domestosu i spuszczalam wode a porzadne mycie raz w tyg pozniej rzadziej ale zaczelo nie przyjemnie pachniec wiec znowu wlewam troche domestosu codzien :D

Gość lubię mieć porządek :)
mnie wychowywała babcia i zawsze mówiła, abym była tak zadbana żeby w przypadku np wypadku, nie wstydzić się w szpitalu czy przed lekarzami z pogotowia - swojej bielizny czy też zarośniętych nóg itd :P tak samo z porządkiem w domu - aby w razie co nie zastanawiać się czy łapać za odkurzacz czy wołać o pomoc :P także ja wieczorem, gdy nalewam wodę do wanny - czyszczę kibelek. na zmianę. jednego dnia mleczkiem a drugiego - domestosem. po kąpieli myję wannę i umywalkę mleczkiem. odkurzam też codziennie i podłogi przejeżdżam na mokro raz dwa :) porządek trzymam na bieżąco. raz dziennie też zmywam (wieczorem najczęściej i oglądam serial przy okazji :D), po każdym myciu myję zlew i blaty. także czy ktoś przyjdzie do mnie o 6 rano czy o 20 - nie łapię w pośpiechu ciuchów z podłogi ani się nie wstydzę. sprzątanie zajmuje mi ok 45 minut dziennie, może nawet nie ;) kwestia organizacji. tak samo raz w tygodniu zmieniam kostki zapachowe w łazience (zawieszkę mam domestosa i jeszcze stawiam zapach), zmieniam obrusy, piorę ścierki kuchenne, koce.

aha, i nie to że tylko siedzę w domu - pracuję na cały etat. fakt - nie mam fizycznej pracy i mam blisko bo raptem 10 minut rowerem więc się nie muszę tłuc godzinę zatłoczonym tramwajem w jedną stronę ;) ale sądzę że i tak duży wpływ na to miało wychowanie mojej babci :)

Gość Kurza__stopa
co wy z tym domestosem? a poczciwy ludwik czy tytan już be? takie zajzajery jak domestos usuwaja każda bakterię a potem dziwota ze dzieciaki maja alergie na wszystko bo w domu sterylnie jak w szpitalu (nie mylić hasła czysto z hasłem sterylnie)

Lubię też podmywać się domestosem :)