Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :(:(:(:(:(:(:(::(

CUKRZYCA CIĄZOWA

Polecane posty

Jakie jest prawdopodobienstwo zachorowania na cukrzyce ciazowa jesli w styczniu w moczu nic nie wykryto tzn nie bylo glukozy w moczu ? jeestem w 25 tygodniu ciazy, za tydzien ide na badanie krzywej cukrowej i troche sie martwie ze moga mi wyjsc zle wyniki

halllo

wypowie sie ktos?

hym. dzieki za pomoc

Gość więcej nowatorskich pomysłów
Ale czemu tak się boisz? Glukozy w moczu nie było, cukrzycy nie masz, to czym Ty się martwisz?? Czemu zakładasz jakieś prawdopodobienstwo? A nawet jeśli - to nie koniec świata. czym Ty się w ogóle stresujesz, weź...

tym ze sie moze dzidzia chora urodzic, a nie wiem czy nie jestem obciazona

Gość więcej nowatorskich pomysłów
To pilnuj cukru, odstaw słodkie.

Gość ewelina232
witam, u mnie w 28 tygodniu wykryto cukrzyce chociaż mocz miałam w normie nawet w glukozie na czczo nic nie było dopiero po krzywej cukrowej sie okazało, byłam załamana i bałam sie strasznie ale mój gin wysłał mnie do diabetologa dostałam glukometr i pare poradników o diecie załamałam się jeszcze bardziej ale jak już zaczełam dietę i sprawdzałam cuikier na godz po posiłku i okazało sie że wszystko było ok trzymałam sie diety tak jak było tam napisame. dzidzia urodziła się trochę duża ale cała i zdrowa... będzie dobrze nie ma się czego bać

Gość a co mi zrobisz
cukrzyca ciążowa jest dosyc powszechna i ma wieksze szanse na ujawnienie się w drugiej bądź kolejnej ciazy cukrzyca ciążowa owszem jest groźna ale tylko nie kontrolowana przez lekarza dietetyka i przez samą cięzarną ja mam dwoje dzieci, w pierwszej ciązy żadnej cukrzycy, w drugiej się pojawiła mimo ograniczania słodyczy i ogólnie cukrów cukrzyce opanowałam samą dietą i regularnymi pomiarami oraz byłam pod stałą konrtola, uniknełam insuliny, dziecko urodziło się zdrowe z prawidłową wagą i glukozą we krwi ja po ciazy pozbyłam się cukrzycy jednak jestem obciążona ponownym jej pojawieniem się za 10 czy 15 lat to że teraz masz cukier w porządku nie oznacza że krzywa cukrowa ci wyjdzie prawidłowa niestety, ja w drugiej ciązy cukier z palca mierzony miałam prawidłowy, w moczu cukru nie miałam a mimo to po teście obciążenia glukozą prawda wyszła na jaw nie chcę cię straszyć ale to ze w styczniu było ok nie znaczy że będzie ok do końca po prostu musisz robić badania i reagowac jesli coś będzie nie w porządku nie zakładaj z góry że wyjdzie ci cukrzyca bo osiwiejesz

i wlasnie o to mi chodzilo. czyli ze istnieje mozliwosc ze mam cukrzyce

Gość gość
Jeśli nie było glukozy w moczu oraz inne wyniki badań są okej, a także nie masz objawów typowych takich jak podali na tej stronie http://insulan.pl/cukrzyca/informacje-og%C3%B3lne/ to myślę, ze nie ma się czym martwić