Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanakobieta

PROSZE O INTERPRETACJE USG TARCZYCY

Polecane posty

Gość zalamanakobieta

Gruczol tarczowy polozony typowo o prawidlowej ruchomosci polykowej niepowiekszony jednorodny normoechogeniczny W lewym placie tarczycy znajduje sie ognisko hipoechogeniczne o wymiarach 3x2 mm Tchawica i naczynia szyjne symetryczne nieprzemieszczone Nie wykazano obecnosci powiekszonych wezlow chlonnych wymiary: plat lewy 15x18x47 mm plat prawy 13x13x46mm ciesn 2 mm Chcialabym sie dowiedziec czy sa to prawidlowe wyniki ?

Gość mami-016
A z jakiego powodu robiłaś usg? Masz problemy z tarczycą, leczysz się? Wg mnie chyba ok, to ognisko niewielkie, więc pewnie bedzie do obserwacji. Nie znam sie dokładnie na wymiarach, może ktoś tu mądrzejszy się wypowie. Ja od 4 lat borykam się z chorobą tarczycy. Robiłas jakieś badania z krwi? Możesz na maila napisać. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość zalamanakobieta
ostatnio mam dziwne objawy boli mnie wlasnie w okolicach tego lewego plata i jak przelykam rowniez boli tam do tego moje samopoczucie nie jest najlepsze jestem oslabiona nie mam apetytu bez checi do zycia wiec zrobilam badania na wszelki wypadek i nie wiem co ta zmiana oznacza czy moze wystapic bol od tak malej zmiany ?