Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaa to juz zaraz

Jak nazwac przyszłe dziecko? Czy takie zestawienie pasuje???

Polecane posty

termin mam na 20.05 a imienia jak nie bylo tak nie ma! mąż jest za Katarzyną ewentualnie Mają. Ja mam inne typy. W gre wchodzą 4 imiona tzn. Dorota,Paulina,Magdalena,Ewa. Za to on powiedział że może być z tych wszystkich Ewelina, ale nie Ewa!! Jak tu sie dogadac? :( Na nazwisko mamy kolodziejczyk.

Gość dffgfgghgh
no super ze podajesz na forum swoje dane... ja jestem za ewą; ewelina jest brzydko

Gość zuziaaaaaa
Wybacz, ale twój mężczyzna nie ma pojęcia co dobre - Ewelina? - nic dobrego z tego nie będzie, Maja? - najpopularniejsze chyba imie w ostatnich latach. Magdalena z Magdali to piekne imię. Ale dam ci radę - imiennik - dzieki temu będziesz wiedziała jakie cechy kryją się pod imionami, uwierz to się sprawdza. Powodzenia :)

Gość qwdxWEDWE
tylko nie Kasia :o

Dziekuje za wyczerpujacy post Zuzia :) Mi żadne z zaproponowanych imion się nie widzi :o

Gość bcdgehfbuesnhfsdgfv
Według mnie tylko Magdalena albo Ewa, to piękne imiona, a reszta tragedia. Katarzyna - to imię dla kogoś kto ma wieczny katar Maja - poliż mi jaja, rzygam tym imieniem!!!! Dorota jest zwyczajnie brzydkie Paulina od biedy może być, ale szczerze jest takie se. Ewelina jest okropne, wiesniackie i nieładne

Jeśli wierzyć tym imiennikom, to chyba obydwoje nie mamy racji. Jest dumna, wyniosła i zbyt pobudliwa, by można z nią było spokojnie współżyć na co dzień. Jest świadoma swojej inteligencji i pragnie, aby życie toczyło się wokół niej. Intencje ma na ogół szczere, lecz rzadko kiedy coś z tego wynika, gdyż wcześniej kilkakrotnie zdąży się obrazić. Łatwo traci zimną krew. Jest wyniosła i sprawia wrażenie osoby „w pretensjach. Wprawdzie wydaje się dumna i pogardliwa, ale w rzeczywistości jest niespokojna i niepewna. Ma wyraźną skłonność do odnoszenia wszystkiego do siebie, jej odczucia są najczęściej subiektywne. Ogólnie biorąc, ma raczej trudny charakter, ale jest pełna życia. Nie zawsze wystarcza jej chęci i cierpliwości, by doprowadzić rzecz do końca. Wówczas przybiera pozę obrażonej damy i wycofuje się z działania ze znudzoną miną. Zgryźliwe albo raniące uwagi padają wtedy z tych uroczych usteczek. Jej wybuchy gniewu zbijają z tropu i szokują, gdyż ich mniej czy bardziej uświadomionym celem jest ranienie i niszczenie. Sprawia wrażenie niezastąpionej. Brak jej wytrwałości, nieraz chwyta dwie sroki za ogon. Ma wielką intuicję, ale całkiem zagłuszoną przez intelektualny aspekt jej osobowości. Uważa się za nadzwyczaj inteligentną, a innych ma za kretynów. Chociaż w życiu spotyka ją wiele porażek, nigdy nie wątpi w siebie i zawsze jest z siebie bardzo zadowolona. Ślepo ufa swej inteligencji, która nie zawsze jest tak wielka, jak to sobie wyobraża. Jej poczucie moralności zależy od okoliczności i wydarzeń. Doskonale znosi porażki, zwalając winę na innych. Żyje w masce obojętności i pogardy, trudno jest jej ją porzucić. Stąd wiele nieporozumień, nieraz bolesnych. Przyszłego partnera tak idealizuje, że spotkanie go kiedykolwiek jest mało prawdopodobne. Potrzebuje do życia sukcesów. Lubi otaczać się ludźmi, łącząc przyjemne z pożytecznym. Jej salon nieraz stanowi przedłużenie biura. Niezaprzeczalne piękno i wdzięk kryją oschłość serca i brak zrozumienia dla innych, z którymi to cechami zawsze można podjąć walkę. TO jest o Kasi

Gość juussttyynnaa
mi najbardziej pasuje Ewa bo macie długie nazwisko

Jest osobą efemeryczną, o zmiennych nastrojach, bardzo uduchowioną, dusza jej wyrywa się do wzniosłych idei. Czasami wykazuje brak poczucia rzeczywistości. Powinna patrzeć bardziej realnie na świat. Ma ogromne możliwości rozwoju intelektualnego. Jest niezależna i z zasady nie zgadza się z opinią większości. Posiada bardzo dużą intuicję, rozumie motywacje innych ludzi, jednocześnie chowa własne oblicze. Ceni sobie samotność, kocha książki i dobrą muzykę. Jest pomysłowa i niezwykle ruchliwa. Lubi błyszczeć i olśniewać otoczenie. Ma chłonny i błyskotliwy umysł, niemniej jednak powinna uważać na swoją porywczość. Potrafi odczytywać intencje innych ludzi. Ceni doskonałość i perfekcję we wszystkim. Jej poczucie odpowiedzialności dostosowywane jest do tego, co jest dla niej wygodne. Wiele ze swoich uczuć ukrywa, a lepiej by było, żeby je ujawniała. Ma bowiem skłonności do okresowych załamań. Musi bardzo uważać, żeby nie wpaść w nałogi. Powściągliwa, enigmatyczna i skryta w sobie, lubi kaprysić, ale robi to z wdziękiem i nie zraża do siebie otoczenia. Jednak ogromne skłonności do dominacji nie wszystkim się podobają. Jest lubiana w towarzystwie i cieszy się powodzeniem u płci odmiennej. Nigdy nie pozwoli się zepchnąć do roli kury domowej! To o Maji.

Gość mamamamamamamam
mam 11letnią Maję i 6letnią Marcelinę. nigdy nie zastanawiałam się nad tym się owe imiona podobają komuś czy nie. Dodam tylko że jak urodziłam starszą córkę nie było w moim otoczeniu żadnej Majki, tym bardziej Marceliny... Sama musisz zdecydować jakie imie podoba się najbardziej...

Hehe dobre Pancerna Koldora :)

Magdalena Odznacza się dużym temperamentem, bystrym umysłem i znaczną impulsywnością. Trudno się do niej zbliżyć, nie liczy się ze słowami, ale ma wielkie serce. Cechuje ją ogromna miłość bliźniego, która niekiedy przybiera przesadną formę, ale nadaje jej prawdziwe bogactwo psychiczne. Można powiedzieć, że reaguje bardzo nerwowo. Sprawia wrażenie kłębka nerwów o mniej czy bardziej kontrolowanych reakcjach. Gdy jednak nieco ochłonie, można z nią spokojnie przedyskutować nawet najbardziej kłopotliwe sprawy. Życie zawodowe jest dla niej polem walki, gdzie wszystkie chwyty są dozwolone. Uwielbia wszystko, co piękne i bogate. Nie znosi regularnej pracy w określonych godzinach, wszelkich rygorów, stałych obowiązków, itp. Jest bardzo aktywna i żywo reaguje na to, co się wokół niej dzieje. Koniecznie chce osiągnąć sukces, i to szybko! Nadmierna pobudliwość niestety pozbawia ją zdrowego rozsądku, który pozwoliłby uniknąć wielu tragedii. Posiada inteligencję analityczną, ale gubi się w szczegółach i staje się niesprawiedliwa. Ma bardzo rozwiniętą pamięć słuchową i zawsze rozbudzoną ciekawość. To prawdziwa pokerzystka zdolna do największego nawet blefu. Bardzo, nawet nadmiernie towarzyska, prowadzi często nieuporządkowane życie, ale kieruje się wolą spełnienia swych zachcianek. Nieco chwiejna moralność stanowi o jej uroku. Chciałoby się ją zganić, a w końcu wybucha się śmiechem! Namiętna kobieta, która pragnie kochać i być kochana, brać i odrzucać, posiadać i oddawać się w posiadanie , nawet „szatanowi! Jest spragniona miłości w każdej postaci. Jest zaborcza, pragnie we wszystkim być pierwsza. Chce posiąść wasze ciało i duszę, nieraz także wasz majątek. Lecz o charakterze „bomby atomowej się nie dyskutuje! Albo zdąży się uciec, albo wyleci w powietrze.

EWA Ma niełatwy charakter. Sprawia wrażenie, że wszystko przychodzi jej z łatwością, podczas gdy w istocie musi walczyć, by stanąć na wysokości zadania. Jest introwertyczką, ma skłonność do zamykania się w sobie i nie zawsze ujawnia swe myśli i uczucia. Nie lubi uzewnętrzniać ani dzielić się wrażeniami z otoczeniem. Jest nawet skryta. Przejawia pewność siebie i zdecydowanie w działaniu. Ma dobrą intuicję, ale nie ufa jej. Woli spokojnie podążać utartymi ścieżkami, niż rzucać się w przygody. Stoi mocno nogami na ziemi. Gdy się z czymś nie zgadza, bardzo ostro się przeciwstawia. Jest uparta. Porażki sprawiają jej przykrość, ale nie powstrzymują od dalszego działania. Jeśli coś jej się nie podoba, potrafi być mało sympatyczna, a nawet mściwa. To kobieta zdecydowana, pracowita, nieco chmurna, zazdrosna, ale posiada bogactwo czułości i miłości. Nie stara się błyszczeć, a nawet wykazuje pewną nieufność wobec ludzi, którzy próbują za wszelką cenę przyciągnąć uwagę. Dzięki inteligencji stać ją na osiągnięcie znaczących sukcesów. Przestrzega bardzo surowych zasad. Posiada wrodzony zmysł moralny, który zawsze objawia się w przełomowych chwilach. Łatwo ją obrazić czy zranić. Czuje się swobodnie w towarzystwie, chociaż nie potrzebuje innych. Jest zaborcza, ale bardziej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich. Zdolna do głębokiej przyjaźni, ogranicza liczbę przyjaciół i starannie ich dobiera. Dużą wagę przywiązuje do miłości. Wszystkie przyjemności życia i wszystkie popędy wiążą się u niej z miłością w najszczytniejszym znaczeniu tego słowa. Najważniejsza jest dla niej radość dawania i stanowi ważną część jej życia uczuciowego. Kiedy staje przed nieuniknionymi trudnościami życia, doskonale potrafi sama sobie poradzić.

Kiedyś Kasia to było imie co 2 dziewczynki teraz to samo dzieje się z Mają :) Twój mąż lubi pospolite imiona :) ja ani Maja ani Kasia bym dziecka nie nazwała :) na 2 mam Ewa i lubie to imie :) i najbardziej podoba mi się z tych typów :)

Gość znudzona ona
Magdalena lub Maja, tylko nie Ewelina ani Dorota...

Gość adrian2@tlen.pl
maja ladne tamte pospolite, zreszta jak wolicie, TYLKO NIE DOROTA, ja mam na drugie dorotA I cale zycie slysze ze mam brzydkie 2imie moja kolezanka sie nazywa dorota wolaja dora i mowi ze strasznie nie kobiece imie

Bardzo dziękuje, zaraz tam zajrzę :)

wrzucę jeszcze tylko do konca opisy imion. Ma wiele dynamizmu, pewność siebie i bogate życie wewnętrzne. Bardzo rozwinięta wola nie pozostawia miejsca egoizmowi. Bardzo przeżywa to, co robi. Szybko się obraża, ale i szybko dąży do pojednania. Otoczenie często musi znosić jej humory. Gdy się z czymś nie zgadza, bardzo ostro się przeciwstawia. Spokojnie podąża utartymi ścieżkami, nie pociągają jej przygody. Woli stać mocno nogami na ziemi. Preferuje zajęcia, w których trzeba dawać dużo z siebie, a najpiękniejszym z nich jest pozycja matki rodziny. W uczuciach jest zaborcza, raczej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich, a to często powoduje konflikty. Odznacza się też dużą pobudliwością. W pracy zawodowej największe sukcesy osiąga tam, gdzie ma kontakt z dziećmi lub z osobami potrzebującymi pomocy. Czuje się swobodnie w towarzystwie, ale ogranicza liczbę przyjaciół i starannie ich dobiera. Przestrzega bardzo surowych zasad. Jej wodzony zmysł moralny objawia się w przełomowych chwilach i stanowi ważną część życia uczuciowego. Najważniejsza jest dla niej radość dawania. Wszelkie uczucia, namiętności, popędy wiążą się dla niej z miłością w najszczytniejszym znaczeniu tego słowa. Zdolna jest do głębokiej przyjaźni, nawet w małżeństwie, co jest rzadkością. Doskonale potrafi sama sobie poradzić w swoim „królowanie w niebie i na ziemi dzięki zaletom serca. Mimo pozorów, że wszystko przychodzi jej z łatwością, musi walczyć, by stanąć na wysokości zadania. To jest o Ewelinie

Jest tzw. kobietą z charakterem. Śmiało podejmuje się trudnych zadań i odważnie stawia im czoło. Cechuje ją duża niezależność i trudność w podporządkowaniu się czyimś poleceniom. W niektórych okolicznościach staje się agresywna. Jest zarazem obiektywna dzięki logice, i subiektywna dzięki uczuciowości. Od najmłodszych lat sprawia trudności wychowawcze, gdyż nie pozwala sobą kierować. Swoje reakcje i odczucia łatwo uzewnętrznia. Nie reaguje, ale wybucha. Spontanicznie reaguje na zmianę sytuacji, ale zarazem łatwo przystosowuje się do otoczenia. Ta dwoistość osobowości nieraz zaskakuje, gdyż składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody dopuszcza daleko idące ustępstwa. Wrodzonym zmysłem dyplomatycznym posługuje się w każdej sytuacji. Jej doskonała pamięć i duża ciekawość świata zawierają sporą dozę cech męskich. Odznacza się również dużym obiektywizmem i uczciwością. Wydaje się, że przyszła na świat z dokładnym planem na życie. Wszyscy wokół muszą uczestniczyć w jej walce. To jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem. Ale grozi jej klęska, jeśli straci wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie. Zdarza jej się mieć wielu mężów. Jeśli wierzy i kocha, może przenosić góry. Gdy zwątpi, wszystko pada w gruzy. Seks to dla niej wszystko albo nic. Jest zdolna wszystko poświęcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy jej ideałem staje się miłość fizyczna, wszystko może się zdarzyć. W uczuciach jest bardzo pobudliwa i namiętna, jednak potrafi panować nad swoimi emocjami. Trzeba również być bohaterem, aby z nią żyć! Jest dumna, a jej miłość jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzy, jest bardzo wierna. Dorota

Gość jeżeli już będziesz mieć Maję
to pamiętaj, że nie pisze się "Maji", tylko "Mai". Bo mi rodzice wmawiali, że "Maji", a potem kłóciłam się z nauczycielką w podstawówce, że nie ma racji ;)

Osobowość tej kobiety jest stałą grą pozorów. Z jednej strony dumna, wręcz pogardliwa, z drugiej zaś niespokojna, znerwicowana i pełna obaw. Łatwo traci zimną krew. Jest wyniosła i sprawia wrażenie osoby „w pretensjach. Brakuje jej natomiast wytrwałości i konsekwencji w tym, co robi. Dumna i pogardliwa, w rzeczywistości jest niespokojna i niepewna. Jest inteligentna, wie o tym i daje to odczuć innym. Ma wyraźną skłonność do odnoszenia wszystkiego do siebie, jest subiektywna. Ogólnie biorąc, ma raczej trudny charakter, ale jest pełna życia. Ma mocną wolę, której jednak często nie starcza, by doprowadzić rzecz do końca. Wówczas przybiera pozę obrażonej damy i wycofuje się z działania ze znudzoną miną. Zgryźliwe albo raniące uwagi padają wówczas z jej uroczych usteczek. Jej wybuchy gniewu zbijają z tropu i szokują, gdyż jej mniej czy bardziej uświadomionym celem jest ranienie i niszczenie. Uważa się za nadzwyczaj inteligentną, a innych ma za kretynów. Chociaż w życiu spotyka ją wiele porażek, nigdy nie wątpi w siebie i zawsze jest z siebie bardzo zadowolona. Bardzo nerwowa, impulsywna i co tu ukrywać egoistyczna, ślepo ufa swej inteligencji, która nie zawsze jest tak wielka, jak to sobie wyobraża. Jej moralność zależy od okoliczności i wydarzeń. Należy wpoić jej za młodu silne zasady moralne, aby przeciwdziałać skłonności do panowania nad otoczeniem. Doskonale znosi porażki, zwalając winę na innych. Lubi otaczać się ludźmi, łącząc przyjemne z pożytecznym. Jej salon nieraz stanowi przedłużenie biura. Żyje w masce obojętności i pogardy, trudno jest jej się tego wyzbyć. Stąd wiele nieporozumień, nieraz bolesnych. Przyszłego partnera tak idealizuje, że spotkanie go kiedykolwiek graniczy z cudem. Współżycie z nią nie jest więc sielanką, ale należy docenić jej inteligencję i dynamizm w działaniu Paulina

Gość jeżeli już będziesz mieć Maję
a co do znaczenia mojego imienia, to trochę racji w tym jest, choć nie wszystko :)

Gość fggfgghhjh
ten opis jest swietny , mam na imie ewa i praktycznie wszystko by sie zgadzalo :O

Mi się żadne z wymienionych imion nie podoba. Mi podoba się Laura,Adrianna,Maja,Nikola,Roksana,Marta ewentualnie Natalia. Uważam, że Katarzyna jest złe, ale to już bd twój wybór ;) Pozdrawiam.

Gość piano concerto
Ten owczy ped nadawania imion jest irytujacy. Miejcie ludzie troche polotu i fantazji. Mnie rodzice nadali bardzo rzadkie, starodawne imie i je uwielbiam. Nie znam zadnej innej kobiety o tym imieniu i to mi sie strasznie podoba. Mojemu mezczyznie tez. Do tego w moim zawodzie jestem przez nie rozpoznawalna. Moim zdaniem nie trzeba sie bac oryginalnych imion, np... Kornelia, Florentyna, Eliza, Idalia, Olimpia, Konstancja.

skąd to wytrzasnelas? :D u mnie opis zgadza sie prawie w 100%... :o:O

na dodatek 2 imiona się własciwie pokrywaja ze soba a co najlepsze obydwa naleza do mnie :D

Gość ja jestem w ciąży
i córce dam na imię Ewa, z resztą tak mam na drugie i zawsze mi się podobało. Na pierwsze mam tak jak jedno z tych imion, które wymieniłaś i nie lubię go...