Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro pierwszy raz

USG piersi kto mi szybko odpowie?

Polecane posty

Gość jutro pierwszy raz

Idę na pierwsze USG piersi, wiem że musze zdjąć stanik do tego badania. Czy będę mogła to zrobić dopiero na kozetce czy musze zdjąc całą góre i zostawić w innym miejscu? Nie usmiecha mi sie chodzić z gołym biustem po gabinecie a wiem, że jest tam przebieralnia.

Gość ubierz odpinany z przodu
Ja mam specjalnie na takie wizyty bo ginekolog bada mi za każdym razem. Nie rozbieram się całkiem tylko odpinam i po badaniu zapinam. A jaj nie masz to trudno powiedzieć bo pewnie zależy od lekarza i jego gabinetu

to zależy od zwyczajów panujących w ośrodku zdrowia, a nie jest "odgórnie" ustalane ustawą że uzyskasz tutaj odpowiedz

Gość anonimka99999999999999
Kochana to nie ma znaczenia. Zdrowie najważniejsze. Musisz się przełamać. Dla lekarzy to codzienność. Ja ostatnio miałam usg piersi i pomimo tego, że mam kompleksy na ich punkcie, zwisalo mi wszystko. Wyczułam guzka. Trzech lekarzy tak mi wymacało cycki , że przez trzy kolejne dni mnie bolały. Ale niby wszystko ok, choc każdy mówił co innego ;)

Gość jutro pierwszy raz
No niby tak ale ja się krępuję, mam całe poorane rozstępami to jest okropny widok, więc chcę do minimum ograniczyć dyskomfort. A powiedzcie jeszcze czy takie badania robi się w zaciemnionym pomieszczeniu i czy może byc tak, że to nie będzie ginekolog tylko inny lekarz?

pomieszczenie raczej nie będzie zaciemnione. Raczej na pewno nawet. Może robić ginekolog, nieraz chirurg, radiolog, onkolog. Rozstępy go tyle interesują co pieprzyk na tyłku ;)