Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lougfghghngggggggggg

Wypadanie włosow.MOze byc objawem jakies choroby?

Polecane posty

dzownilma do przhcodni. dopiero jutro beda zapisy na przyszly tydzien. moze uda mi sie na poniedzialek dostac do lekarza. a lekarz rodzinny moze tac na te f4.?

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
Nie wiem bo ja tam wszystko robie prywatnie-tylko jeden hormon 35 zł u mnie. wiem że rodzinny daje na tsh skierowanie ale na FT4 prolaktyne testosteron i DHES placiłam zawsze.

Gość autorko chyba nie czytasz
autorko, chyba nie czytasz ze zrozumieniem, dziewczyny wyraznie ci pisza zebys zbadala sobie poziom ferrytyny, bo to ona da odpowiedz jakie sa zapasy zelaza w twoim organizmie a nie morfologia, wierzmi ze morfologia moze wychodzc super, wrecz podrecznikowo a jak najbardziej mozeszmiec anemie ferrytyna podaje ile zapasow zelaza ma twoj organizm i to jedyne wiarygodne badanie pod katem wykluczenia anemii, zadna morfologia i zbadaj sobie prolaktyne, estradiol bo one tez odpowiadaja za stan wlosow upierasz sie przy morfologii i moczu jakby to byly jedyne istniejace na swiecie badania, skoro tu piszesz to wydawalo sie ze chcesz rady ale chyba masz spory problem zeby przyjac do wiadomosci ze morfologia i mocz to pikus a nie zadna odpowiedz na twoj problem

pojde w poniedzialek do lekarza to powiem co i jak. mam nadzieje ze da skierowanie.

Gość Wiem co myslę, wiem co robię
Jeszcze jak koleżanka napisała-estradiol-za niski poziom obiawia sie wypadaniem włosów.

Gość gość
bylam u lekarza dala mi skierowanie na krew i zelazo. a na tsh juz nie po powiedzialam ze rok temu robilam podalam jej wynik i mowi ze jest ok.

Gość Siuup
Dziennie wypada około 150-200 włosów każdemu taka natura ale jeśli to jest większa ilość to znaczy że coś już się dzieje niedobrego ;/ Oczywiście może być to objawem jakiejś choroby ale nie będziesz wiedziała dopóki nie zrobisz badań ;) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI