Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monster mama

dieta w ciąży

Polecane posty

Gość monster mama

jestem w 4mc i na plusie mam już 5kg. przed ciążą, od 1,5 roku byłam na diecie stabilizacyjnej po odchudzaniu (-10kg) i waga 57kg się pięknie trzymała. dieta ta to było 5 posiłków, 3 główne i 2 przekąski, jedzenie raczej z umiarkowaną ilością tłuszczu i cukrów, głównie mięso drobiowe, czasem wieprzowe, od czasu do czasu jakiś fastfood na wypadach, bez jakiegoś przesadnego liczenia kalorii itp. teraz jest masakra :( ciągle jestem głodna. wielkość posiłków zwiększyła mi się, co 2,5h jak w zegarku mnie ssa i od razu jest mi słabo. ciągle podjadam, a ciągnie mnie do wszystkiego co niezdrowe, serki topione, smażone mięso, frytki, hamburgery, chipsy, pizze, słodycze. kurczak nie przechodzi mi przez gardło :( muszę się opamiętać, bo skończę na +30kg. już się czuję źle. zamiast brzucha, to rośnie mi dupsko. miesiąc temu kupiłam spodnie ciążowe, teraz ledwo co wchodzą mi na tyłek. kondycja mi zmalała, sapię jak lokomotywa na odcinku z przystanku do domu. co jeść i jak to kontrolować? wybrać się do dietetyka? nie chcę się odchudzać, ale chcę jeść by było zdrowo dla dzidzi i żeby nie wyglądać po porodzie jak potwór. tendencje rodzinne mam raczej do tycia. siostra przy kości, matce po porodach 20kg zostało do dziś. któraś z was tak miała? jak temu zaradziła? :(:(:( :P:P HELP!

Gość monster mama
up