Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grupa osób

Czy ja przesadzam czy mam rację.

Polecane posty

Gość grupa osób

Mój facet wyjechał do pracy za granicę, ja zostałam tutaj, jestem w ciąży i strasznie drażni mnie fakt, że On tam ciągle pije i imprezuje.

Gość to tylko
Nie, nie przesadzasz, masz prawo być rozdrażniona faktem jego picia. Ale czy masz zamiar coś z tym zrobić czy weszłaś tutaj aby sobie ponarzekać?

Gość grupa osób
Nie bardzo wiem co zrobić, On jest tam, a ja jestem tutaj, więc nie kontroluję go, zresztą nie o to mi chodzi. Wiem że potrafi się ogarnąć, ale niestety wtedy ja muszę nad nim stać, ale jak się wkurzę to zrobię mu awanturę, bo do tej pory tylko gadałam.

Gość to tylko
Chcesz powiedzieć, że jak byliście razem to też się upijał i ma problem z alkoholem, czyli nie panuje nad wypijanym alkoholem?

Gość mznskweu
Na pewno pije z żalu że nie może być w tych trudnych chwilach z Tobą

Gość grupa osób
Zdarzało się, ale sporadycznie. Sam mówił, że kiedyś po rozstaniu z byłą, które bardzo przeżył upijał się praktycznie każdego dnia. Teraz się ogarnął, ale On ma takie dziwne fazy i bardzo mi się to nie podoba, ja oczekuję jego dziecka, ciąży nie przechodzę zbyt dobrze, jeszcze nie mam wsparcia wśród bliskich, więc praktycznie jestem z tym sama, a On wyjechał niby do pracy, a chleje tam codziennie.

Gość to tylko
Wygląda na to, że ma poważny problem z alko, może już jest uzależniony, ale to tylko może stwierdzić specjalista w poradni alkoholowej. Tobie na pewno jest teraz trudno, bo i ciąża i rozłąka no i te wieści, że on pije. Ale jak chcesz zrobić coś w tym kierunku to moim zdaniem powinnaś jak najszybciej udać się do poradni AA, być może jesteś już osobą współuzależnioną i zasięgnąć porady jak postępować z partnerem i samej stanąć na nogi.

Gość grupa osób
No właśnie obawiam się, że może mieć jakiś problem. Niby jak tupnęłam nogą i zagroziłam rozstaniem, to się otrząsnął i nie pił długo, długo, a teraz poczuł swobodę, nie ma mnie to i picie się zaczęło.