Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majeczka@

Mam szansę na wyłączne prawa do córek ?

Polecane posty

Gość Młoda eks żona
a co się niby dzieje na nocnych dyżurach bo ja nie wiem :P Prosze mnie oświecić bo mój nowy partner jest lekarzem :/

Gość Majeczka@
ale jakie to ma znaczenie co sie wyprawia na nocnych dyzurach ? Nie tam tkwi mój problem a z mężem ! Ja tylko sie chcę rozwieść i wyjechac do UK .

Gość Majeczka@
ale jakie to ma znaczenie co sie wyprawia na nocnych dyzurach ? Nie tam tkwi mój problem a z mężem ! Ja tylko sie chcę rozwieść i wyjechac do UK .

Gość nie tylko, chcesz
tez pozbawic dzieci kontaktu z ojcem..

Gość Majeczka@
chcę zacząć zycie od nowa i to nie moja wina, że tak wyszło !

Gość Majeczka@
malinowy soczek uważam tak samo . Skoro nie potrafi panować nad swoimi emocjami to nie powinien uczestniczyć w wychowaniu córek ! Tm bardziej, że je zabieral do siebie i mnie by przy nich nie było

Gość Majeczka@
malinowy soczek uważam tak samo . Skoro nie potrafi panować nad swoimi emocjami to nie powinien uczestniczyć w wychowaniu córek ! Tm bardziej, że je zabieral do siebie i mnie by przy nich nie było

Gość nie tylko, chcesz
masz prawo..tak jak dzieci maja prawo do ojca!! jestes straszna egoistka chcac ich tego pozbawic..bo zycie od nowa moglabys zaczac w polsce.. tylko nie Ty myslisz tylko o sobie! Mam nadzieje ze Twoj maz na to nie pozwoli..

Gość UKrali
Jest pewne że osiągniesz to czego chcesz i co zaplanowałaś. Twoje córki w UK, wychowywane bez ojca - za to przez wujków wyrosną na takie degeneratki że... ...jest spora szansa że ci ten pusty łeb urwą. Masz do tego prawo.

Gość Majeczka@
nie tylko chcesz a dlaczego muszę zaczynać swoje nowe zycie w Polsce ? W Uk moje córki będą miały lepszy start .W pl to nawet po studiach nie zarobie wystarczająco a tam jest inne życie-lepsze ! Wynajmę dobrego prawnika i wierzę, że się mi uda uwolnić od męża

Gość wow wow x 3
rob co chcesz..zebys potem nie plakala jak cie dzieci znienawidza.

Z prawnego punktu widzenia bez zgody męża nie możesz wywieźć córek za granicę. Baaa... nawet przedszkola bez jego zgody nie wolno ci zmienić. Może się skończyć tak, że sąd wyznaczy miejsce przebywania dzieci przy ojcu (z uwagi na to, że ty chcesz wyjechać za granicę).

Gość same madre;;;;;;;;;;;;;;;;;
Najpierw alimenty ,potem rozwod i na rozprawie nic nie mow o paszportach ,potem osobna rozprawa o paszporty.

przedstawisz w sadzie atuty pracy w uk ,udowadniasz jak corkom bedzie tam super mczyli zapewniona opieka gdy bedziesz w pracy itd

nie pisz w pozwie ze chcesz wyjechac do uk ,nic o tym nie wspominaj ,i zapomnij o odebraniu praw rodzicielskich ewentualnie mozesz ograniczyc i to moze dotyczyc miejsca ,lekarza ,szkoly .

koniecznie powiedz ze chcesz wyjechac i miec paszport i pozbawic go praw bo molestuje corki

Gość Majeczka@
Powiem wam :na dyzurach boski lekarz posuwa mnie az milo i obiecal mi wyjazd do UK a inni lekarze posuwaja co dzien inna pielegniarke albo pacjentki.

Gość BeLlA 28
Odejdz od męża bo w końcu zacznie cie lać przy dzieciach !

Gość malaja 28
masakra co kobiety radza kobietom zeby uzyskac wylaczne prawo do dziei...czy wy zwariowalyscie? oskarzyc o molestowanie itd...??? to dopiero bedzie robienie wody z mozgu dzieci.... kurde to sa dzieci!! nie wolno im ograniczac praw do spotkan z ojcem(chyba ze im krzywde robi!).,... a co do wyjazdu...moze i sad zgodzi sie na takowy ale z tego co wiem to osoba ktora zdecydowala sie na przeprowadzke oplaca przejazdy dzieci na widzenia(czyli wtedy ty musialabys placic za samolot gdy bedzie termin widzenia dzieci z ojcem)....kobiety ... ogarnijcie sie.... robiac takie hocki-klocki z rozpraw rozwodowych i takim zachowaniem niszczycie nie tylko swoje zycie ale przede wszystkim krzywdzicie swoje dzieci....

Gość ten typ kobiet
jak autorka i same madre zaslaniaja sie dobrem dzieci a mysla tylko o swojej dupie, nie wazne ze krzywdza dzieci, ch*** tam z dziecmi ich potrzebami prawda? i tak postawicie na swoim..bo wy tego chcecie..takim jak wam powinno sie prawa odbierac

Gość Majeczka@
kobiety mi radzą bo niektóre wiedzą co przezywam ze swoim zazdrosnym mężem . Dziękuje za wsparcie . W przyszłym tygodniu mam spotkanie z prawnikiem . Mąż na razie nic nie wie ale niestety przegina coraz bardziej Pozdrawiam

Durna Majeczko,jestem ciekawa jak powiesz corkom zeby na testa mowily ze tatus molestuje? Nie jestes kobieta w potrzebie,ktora szuka rady.Jestes zwykla k.urwa,manipulantka,egosistka,debilka,ktora za cene pokazania kto tu rzadzi zniszczy zycie swoich dzieci.

Gość malaja 28
naprawde brak slow na to co sie dzieje....rozumiem ze facet zly bo bije bo cos tam.... bo zdradza...ale to facet zly dla nas....jak jest dobrym ojcem powinno sie pozwolic utrzymywac kontakty...nawet jak ma sie watpliwosci to wtedy zeby byl kurator przy spotkaniach czy zeby spotkania byly przy matce.... ale coraz czeciej czytam ze facet "be" tylko dlatego ze jest juz bylym i "biedna" kobieta chce jak najwiecej i wychodzi na to ze nawet kosztem wlasnych dzieci....ojjjj zycie jest baaardzo przewrotne kobietki...dzieci kiedys dorosna i same osadza....jesli zbytnio wody z mozgu nie beda mialy zrobione to obroci sie to przeciw wam.... facet to nie tylko bankomat....najpierw kazda chce zeby maz zajmowal sie dzieckiem,opiekowal nim...a jak dochodzi do rozwodu to ma placic, placic i placic.... jedne nie daja dzieci wg a drugie by chcialy alimenty plus zeby ojciec w kolko zajmowal sie dzieckiem ale i tak jest zle.... tak naprawde to wszystko jest wtedy zle! kobiety! najpierw same zdecydujcie czego chcecie a potem dazcie do tego(byle nie kosztem waszego dziecka!)

Gość Majeczka@
Ale ja nic nie chcę od męża ! Nawet alimentów !! Poradzę sobie i bez nich

Gość Majeczka@
kochanka Franka A czy ja napisałam, że będę dzieciom kazała kłamać ? Zresztą 3 latki raczej trudno by mi było nawet przekupić ! Mam spotkanie z dobrym prawnikiem i wierzę, że uda się bez przekrętów zalatwić rozwód

Majeczko Powody dla których chcesz rozwodu to Twoja wyłącznie sprawa i to Sąd oceni na podstawie dowodów czy i kiedy otrzymasz rozwód :) Od strony prawnej : Na wyjazd za granicę małoletnich dzieci musisz mieć zgodę ex męża ( tj. na wyrobienie dzieciom paszportów ) ale nawet jeśli on się na to nie zgodzi , Sąd wyda je bez większego problemu - o ile wyjazd ten poprawi Twoją sytuację zawodową, uczuciową etc. Sąd oczywiście ustali kontakty ojca z dziećmi ale to już Twoja sprawa jak będziesz je wykonywać - możesz mieszkać na końcu świata - masz do tego prawo - ale na widzenia dzieci przywozić :))

Gość arabata
Krótko i na temat: Skoro chcesz rozwodu - to o niego wystąp. Taka patologiczna zazdrość często towarzyszy alkoholizmowi - twój mąż nie ma problemu z piciem? najpierw pozałatwiaj sprawy tutaj. To trochę potrwa, bo zapewne mąż na rozwód się nie zgodzi - a wtedy trzeba udowadniać winę - powinnaś mieć dowody na awantury, bo same twoje słowa to za mało. To, że chciałaś naprawiać małżeństwo, a mąż nie będzie ważnym argumentem. Co do wyjazdu - po rozwodzie możesz wystąpić do sądu o zgodę na wyjazd. I to sąd rozstrzygnie czy będziesz mogła to zrobić. Będą brali pod uwagę nie tylko zdanie męża, i jego relacje z dziećmi, ale też inne sprawy - jeśli udowodnisz, że w Polsce nie masz szans na zapewnienie dzieciom godziwego życia to będzie to istotny argument za zgodą na wyjazd. Jeśli wyjedziesz bez zgody sądu, będziesz mieć spore problemy.

Gość Majeczka@
mika biała w razie jak nie uda mi się pozbawić męża praw do dziewczynek to mam nadzieję chociaż na wyjazd do UK .A Jego stać na to by odwiedzać córki w Anglii

Gość Majeczka@
arabata mąż nie pije .To mądry i wykształcony człowiek więc o tyle dziwne , że jest tak chory z zazdrości . Ktoś stojący z boku może go uznać wręcz za wzorowego męża :/