Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola34343443

nie mogę się wyleczyć !!!

Polecane posty

Gość karola34343443

Witam, od stycznia zmagam się z kłopotami zdrowotnymi najpierw była angina, potem w połowie lutego znowu angina z wysoką gorączką i bólem promieniującym aż do uszu więc wzięłam ketonal, później dostałam duszności które trwają do dziś. W marcu dalej duszności jakbym coś miała w gardle przez co ciężko się oddycha w dodatku miałam dreszcze raz było mi zimno a raz gorąco i bolały mnie nogi i ręce jakbym odmarzła takie uczucie przemarzniętych rąk i nóg. Czułam się źle temp była ciągle 35,5 przez 2 tygodnie. Pojechałam do szpitala pewnego wieczoru,bo źle się czułam -endokrynolog kazała wyciąć migdałki,ale poszłam do laryngologa i ten stwierdził aby leczyć. Zrobiłam morfologię 6 kwietnia. wygląda tak: Leukocyty 9,6 max 10,2 Granulocyty 6,6 max 7,8 Granulocyty% 68,8 a max jest 65 limfocyty 2,6 max4,1 Limflocyty% 26, max 45 MID/eos,baso,mono/ 0,4 max 1,8 MID% 4,5 max 17,0 Erytrocyty 4,88 max 5,48 Hemoglobina 15,1 max 16,2 Hematokryt 45,6 max 47,9 MCV 79,0 max 97,0 MCH 30,9 max 31,2 MCHC 35,1 max 35,4 RDW 13,3 max 14,8 Płytki krwi 286 max 424 MPV 10,3 max 99,8 OB 7 max 15 Czynnik RF 5 max 8 ASO142 max 200 CRP 4.86 max 5 CPK-160 Wykonałam tez badania jak chlamydia trochomatis wynik 9.72-wątpliwy i chlamydia pneumonia -0,02 naczytałam się na internecie i dlatego je wykonałam. Pozatym jeszcze mocz który jest okey.. Na dzień dzisiejszy czuję się jakbym się pociła,a nie poce jakoś przesadnie, jest mi ciągle gorąco, mam lęki ,czasami katar,oczy załzawione jakby chore, czuję dalej coś w gardle i nie mogę lekko oddychać,kicham, mam temperature ciągle 37stopni. Wczoraj rano nic nie jadłam i moja mała córcia dała mi wafelka po którym plułam śliną z krwią(chyba podrażnione gardło) pobiegłam odrazu do lekarki która stwierdziła,że to od gardła,bo osłuchowo jest niby okey i wysłała po raz drugi na wymaz z gardła ja już mam dosć,bo na wymaz czekać będę kolejne 5 dni!! Już raz robiłam wymaz i wyszła zwykła flora jamy ustnej..Dodam,że parę lat temu wykryto u mnie gronkowca złocistego,ale nie miałam z tego powodu żadnych chorób. Rano jak tylko wstanę idę się załatwić,ale nie mam biegunek. Chodzę co chwila do lekarza ,a każdy inny ma inne pomysły nawet jedna lekarka kazała iść do neurologa nie poszłam ,bo wątpie,że neurolog coś pomoże.Moja laryngolog stwierdziła,że mam infekcję górnych dróg oddechowych i czasami można leczyć się parę miesięcy. Czy ktoś z Was tak miał??? Ja już nie mam po prostu siły ,nie daję rady..Na co jeszcze zrobić badania???

Gość karola34343443
dodam,że całą zimę nie dbałam zbyt o siebie i chodziłam bez czapki itd.. nie wiem już na co robić badania został mi jeszcze kał..

Bardzo Ci współczuję, tu większym problemem są niekompetentni lekarze a nie sama choroba :o

Gość karola34343443
też tak uważam,bo zamiast szukać jakiś grzybów czy drożdżaków czy czegokolwiek żeby zobaczyc czy to bakteryjne czy wirusowe czy jakies.. to mają to w nosie.. a ja sama musiałabym wydać miliony złotych żeby zrobić badania na wszystko ja mam dość;((

Gość karola34343433
:(

Gość karola34343433
Od paru dni wkurzają mnie te łzawiące oczy wyglądają jak chore nie wiem juz co mam robić najgorsze,ze mam od niedawna37 stopni a czuje się jakbym miała mega gorączkę tak mi jakoś gorąco...nie mam siły..

Gość lekarz pierwszego kontaktu
tak, dokładnie, takie badania muszą być wykonane. A jak wygląda Twoja dieta ?

Miałam to samo prawie co Ty parę lat temu. Nagle zaczęło mnie bolec gardło - wieczorem, a w nocy dostałam parwie 40 stopni gorączki. Całe wakacje zmarnowane - ponad 4 mies. tak się męczyłam. Wymaz wykazał gronkowca złocistego. Brałam szczepionkę luivac, podleczyłam się i pół roku później wycięłam migdały. Od tamtej pory odpukać - nie choruję. Dodatkowo po tych powikłaniach mam nadwrażliwość trąbki słuchowej, ale do tego się już przyzwyczaiłam. Jak masz duże, przerośnięte migdały, w dodatku z kryptami w których zbiera się ropa - nie ma na co czekać. To tylko obciążenie dla stawów i serca. Ja mam coś co przypomina arytmię i muszę się wybrać do kardiologa. Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Gość lancia
o kurcze, mam to samo, tylko u mnie jest kaszel, ktory nie przchodzi oraz zatoki, niby jest lepiej ale calkiem nie przechodzi :( mam wrazenie, ze bede miala to swinstwo az do konca zycia, przez to jestem oslabiona i czuje sie chora, bo kaszel bardzo mnie meczy :( na razie biore druga paczke antybiotykow, zobaczymy a to swinstwo mam juz 2 miesiac

Gość karola34343434
Dziękuję za odpowiedz!!!:) ja już nie daje rady... Boje sie ciagle,ze to coś poważnego juz nie daje rady muszę iść gdzieś gdzie mnie zdiagnozuja. Czy jest tu ktoś kto zna sie na wynikach krwi i może ocenić moje??? Lekarze niby mówią,ze są dobre a ja czuje sie dalej jak chora nie mam siły i jeszcze oczy mnie zaczęły jakby piec trochę..juz nie daje rady

Gość karola34343434
Lancia ,ja juz nie daje rady cholera wie na co się badać w marcu brałam agumentin ale cóż z tego przeszło na chwile i znowu coraz gorzej i więcej objawów dochodzi miałam juz,bol gardła,katar,dreszcze,bole nog i rak jakby aż żył, bole uszu,te ciagle ciężkie oddychanie teraz jest w miarę ale czasem czuje jakby mi się zaciskami gardło,bola mnie oczy jakby w czasie grypy,i ta flegma w gardle coś jakby tam siedziało.. Mam dość a w wymazie miesiąc temu wyszło streptoccocus verdians i nesseira sp jakoś tak niby zwykłą flora jamy ustnej. Co nie zmienia faktu,ze gronkowca mam gdzieś ,bo nie zniknął na bank..

Może skonsultuj się też z innym laryngologiem, który porządnie Cię przebada - jeśli to problem laryngologiczny. A może to też sprawy alergiczne? Domyślam się jak się meczysz.. ja wtedy dzień zaczynałam od inhalacji, które pomagały, ale na krótko. Głowa mnie non stop bolała - takie wrażenie jakby to była wielka kapusta, a nie głowa :) Do tego ciągły kaszel, stan podgorączkowy. Byłam słaba bo tylko leżałam, jak wychodziłam od razu się pociłam i koło się zamykało. Miałam prześwietlenie zatok, ale ono nic nie wykazało i wtedy zrobiłam wymaz, po wycięciu migdałów robiłam w sumie 3x wymaz i gronkowca już nie było, a ja poczułam się lepiej.

Gość a ja nie wiem :P
ja proponuję zrobić RTG płuc , do tego USG jamy brzusznej i miednicy mniejszej , Twoje wyniki wskazują na lekki stan zapalny organizmu , podwyższona temperatura może oznaczać wszystko i nic. A i jeszcze USG tarczycy, poziom hormonów tarczycy, ASPAT/ AIAT, do tego wszystkiego TOKSOPLAZMOZA i kał na PASOŻYTY ps. nie piszę tego ot tak ...

Gość karola34343434
Lekarz pierwszego kontaktu,moja dieta nie powiem jadłam byle co nie patrzalam zbytnio na to co jem..mowicie ,że candidia to może być? Ale jak ja najlepiej zbadać? Z krwi ,z kalu? Greyness ja juz nie daje rady pójdę jeszcze raz do laryngologa,ale muszę czekać do pon juz zaczynam wariować i wkrecam sobie różne choroby,budzę się w nocy z napadami leku to wszystko przez to,ze nie mogę dostać diagnozy...wrr.. Jako mloda matka ciagle myślę co będzie gdybym była śmiertelnie chora itd mam paranoję możecie się śmiać,ale ja juz wymiękam

Lancia Tobie też proponuję RTG płuc , kaszel u osoby nie będącej alergikiem , zwłaszcza który utrzymuje się pomimo stosowania leków nie jest dobrym objawem , może wskazywać na proces chorobowy płuc i/lub serca.... tak kaszel z sercem ma dużo wspólnego

Gość karola34343434
A ja nie wiem:p. Dziękuję za poradę,czy rtg można zrobić bez skierowania?? Byłam u ginekologa brzuch miałam sprawdzany na ust i nic tan nie ma ,czy takie ust wystarczy czy muszę zrobić inne?

Gość karola34343434
usg* sorry pisze z telefonu

bardziej chodzi o nerki,nadnercza, pęcherz

Gość karola34343443
kurcze,ale wyniki moczu mam ok..Bardziej mam problemy z oddychaniem i infekcje gornych drog oddechowych ktora trwa juz łohoho ponad 3 miesiace tzn z malymi niewielkimi przerwami a teraz bez ani dnia zdrowotnosci codziennie wstaje mierze temp 37 rowniutko.. plukam gardlo co nic nie pomaga.. a czuje dalej zapchane jakby siedzialo cos gdzies gleboko.. najgorsze to oddychanie i uczucie bycia chorym, czasem bole uszu, no i stolce nie powiem,bo z rana codziennie musze leciec do wc nie sa jakies luzne,ale ,ze tak powiem bardzo szybko się zalatwiam.. Biore biostymine od paru dni i wpierniczam czosnek -zrobie wszystko zeby byc zdrowa;(( moj maz ostatnio tez od 2 tyg katar , ma oczy jak ja takie chore no i glowa go boli.. az sie boje,ze tym zaczelam zarazac.. Corcia tylko katar ma..czasem mowi,ze ja brzuszek boli,ale ciezko to zdiagnozowac,bo ma 2,5roku ..nie wiem co mam robic juz z tym.. Od paru dni te cholerne oczy mam takie dziwne jak zamglone minimalnie jak w czasie grypy

Gość karola34343443
Czy jest gdzieś na śląsku labolatorium czynne całodobowo lub do godzin wieczornych ??

Gość pozdro 600 :):)
heh autorko skąd ja to znam,ja od prawie roku miałam problem bo z dnia na dzien przestalam czuc stope ,towarzyszyl temu okrutny ból kregoslupa,do tego dolaczyl szereg dodatkowych objawów o ktorych nie bede sie rozpisywac,najpierw przeszlam walke z lekarzem rodzinnym ktory stwierdzil ze ,,mloda jestem,sciemniam,nie moze mnie nic bolec,wiec kategorycznie odmowil skierowania do neuro,dal skier,na rtg i moze po kilku tyg,mojego proszenia dostalam skier do neurolozki ktora byla jeszcze ,,lepsza' niz on ,wmawiala mi nerwice,faszerowała psychotropami po ltorych odlatywałam a nie odczuwałam zadnej ulgi w bolu ,ze to niby przez nia mam zaniki czucia ,jakies napadowe sztywnienia stawów,problemy ze wzrokiem ,koordynacja,tak wiec zrobilam TK prywatnie i zainwestowałam w wizyte u dobrego neuro i dopiero po wydaniu łacznie 900zl dowiedziałam sie ze mam przepukliny na kregoslupie i podejrzenie sm , tak wiec walcz o swoje nie daj sobie nic wmnowic tylko przygotuj sie ze wydasz naprawde sporo pieniedzy bo przez lekarzy pierwszego kontaktu zapewne bedzie ignorowana tak jak do tej pory ,a od lekow na odczepne bedziesz swiecic

i dobrze zastanów sie czy napewno chcesz znać diagoze,nie doszukuj sie na sile czegos czego moze nie byc,bo czasem lepiej sie przemeczyc z kaszlem kilka tyg,miesiecy niz naprawde popasc w jakas paranoje ,jesli chcesz wiedziec co ci jest radze isc do obcego lekarza i zaczac wszystko po kolei bo gdy idziesz do konowała rodzinnego setny raz to faktycznie zacznie cie wysylac do psychiartów bo postawienie diagnozy przekracza jego kompetencje

Karola - zaloz sobie tu konto, bedziesz miec zaczerniony nick i nikt sie juz pod Ciebie nie bedzie podszywal :) rtg czy usg jak nie prywatnie to raczej trzeba miec skierowanie, a jesli nie wiesz co Ci dokladnie dolega, to i prywatnie beda zadac jakiegos swistka od lekarza

greyness pierwszy raz slysze zeby na rtg prywatnie potrzebne bylo skierowanie,na rezonans czy tomograf owszem-albo skierowanie albo odpis od koncultacji ,ale jak ja robilam prywatnie rtg nikt ode mnie niczego takiego nie wymagal

Gość rakieta1234
Jeśli masz CRP większe niż 0 to znaczy że masz jakieś zakażenie w organizmie, teraz tylko musi je twój lekarz zlokalizować

No tak, ale jak ona nie wie co jej dokladnie jest, to co, przyjdzie na badanie rtg lub usg i co powie? Najlepiej jakby lekarz ja pokierowal.

Gość mama mama mia
Jeśli chcesz wyzdrowieć, musisz niestety drążyć sama temat. Lekarz rodzinny ci nie pomoże. To w większości konowały niedouczone. Mnie kiedyś nasi geniusze lekarze diagnozowali pod kątem białaczki, bo miałam powiększone węzły chłonne, guz na szyi wielkości mandarynki, pocenie nocne, spadek wagi,otrzymujący się stan podgorączkowy, złą morfologię. Myślałam, że zejdę z tego świata. Miałam tylko 20 lat. I co się okazało? Niewyleczony ząb zatykał kanał limfatyczny, zrobił się stan zapalny, który mnie trawił. A te matoły, lekarze rodzinni, chcieli mnie wysłać do piachu.

Gość karola3434
Hej,wrocilam nie poddalam sie :) Greyness ja codziennie rano wstaje i temperatura rowniutka 37. Do tego pare dni temu bolal mnie lewy wezel chlonny wiec wysmarowalam mascia rozgrzewająca i przeszło. Ogółem czuję jakbym uszy miała przytkane, gardło zapchane straszliwie i ledwo przełykam ślinę, problemy z normalnym oddychaniem mam dalej,ale kaszlu ani innych brak. Oczy mam zaczerwienione jakbym normalnie miała 40stopni gorączki już mam dość.. Idę we wtorek ponownie do laryngologa i myślałam o ponownym wymazie z gardła..bo podobno jeden wymaz to za mało..